Şimdi Ara

OYUNLARDA VE VİDEOLARDA EKRANDAL ÇİZGİ ŞEKLİNDE DALGALANMA ACİL YARDIM !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar 1 hafta önce yeni sistem topladım;

ASUS GTX 970 EKRAN KARTI
    İNTEL İ5 6600K İŞLEMCİ
    ASUS Z10 PRO GAMİNG ANAKART
    KİNGSTON 2400 MHZ 8GB RAM
    THERMALTAKE 650 W 80+ BRONZE FULL TOWER KASA
    ASUS VP 247H 1 MS 1920 1080 MONITOR 23.6 İNCH
    COOLER MASTER HYPERX LGA SOĞUTUCU

Sorunum oyunlarda ve bazı videolarda ekranda çizgi şeklinde aşağıdan yukarı dalga dalga çizgi oluyor. bu sorun mausu hareket ettiriken ve özellikle furmark testinde gerçekleşiyor ekran kartımda malum coıl whıne sorunu mevcut. Monıtore HDMI VE DVİ girişleriyle bağlantı sağladım, monitörü 60 hzden 74 hzye çektim, sorun hala aynı. bu sorunla ilgili hiçbir forumda çözüme ulaşılamamış problem Power Supply den kaynaklanabilirmi ? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

• monitöre gelen power kablosunu değiştir, birde pcyi başka monitörde dene. aynı sorun bendede wardı philips marka monitör wardı ondan kaynaklanıyordu
  • conem C kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim ekran kartını söküp işlemci anakarttan vga ile eski monıtroum ıle deneme yaptım sonuç aynı. Monitörün içinden çıkan power kullanıyorum eve gidince eski monıtor power kablosuyla bir deneme yapacağım tekrar teşekkür ederim..
  • conem C kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi yaptım fakat sonuç aynı.. başka bir fikri olan varmı ?
  • SametCntn S kullanıcısına yanıt
    mrb driverleri kontrol et direktix guncelle kolay gelsin vide programlari nedir kodeck pack yukle gomplayer kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakınlarınızda herhangi bir manyetik dalga yayan eski tip hoperlorler var mı? dalgalanmayı manyetik alan yayan cihazlar yapabilir.

Onun dışında sisteminiz Windows 10'mu? 10 da şu an için NVIDIA'nın sürücüleri genelde sorunlu oluyor. Bende aynı karta sahibim Asus marka olanından, windows 10'da sürücü sorunu yüzünden 7'ye geri dönüş yaptım.

Sürücünüzü şu linkteki https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html programla kaldırın.

Sonra en son nvidia sürücüsünü tekrar kurun olmuyorsa 7'ye geri dönün..

• Telefonum dışında manyetik alan yaratacak bir aygıt yok komşu katlarda olabilir diye başka bir odaya kurdum pcyi gene aynı ilginç olanı genelde kart yük durumunda daha belli oluyor video izlerken falan çok dikkatli bakılırsa görülebilir ilginç bir dalga saniyede 1 kere aşağıdan yukarı şeffaf bir deniz dalgası şeklinde inşallah windows 10 yüzündendir korkum güç kaynağından olabileceği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediklerinizi yaptım windows 7 ye geri döndüm sonuç değişmedi.. oyunlarda dalgalanma için kayıt alıyorum ama çektiğim videolarda dalgalanmalar belli olmuyor normal oyun oynarken çok daha fazla görebiliyorum dalgalanmayı..
  • Başka kasaya takın dalgalanma oluyor mu diye araştırın.? VGA bağlantılarda dalgalanma olabilir. Ama HDMI'da da oluyorsa monitörün kendisinden olabilir.
    VGA monitörün fişinin toprak hattını bantlayarak temasını engellediğinizde dalgalanma gidebiliyor. Üşenmesseniz deneyin.
  • Üstteki arkadaşın dediklerine ek olarak,

Belkide dalgalanma dediğiniz şey kırılma falandır. Nvidia ayarlarından dikey senkronizasyon'u etkinleştirin.
  • Peki nedir bu ekran dalgalanması, hemen açıklayayım.
    Arkadaşlar Ekran dalgalanması 2 ye ayrılır bir windows yeni kurulduktan sonra sürüklediğiniz her pencerenin dalgalanma şeklinde görüntü vermesi, diğeri ise monitörün üzerindeki ince çizgilerin titremesi.
    Hemen 2 sini de anlatayım,

Klasör pencerelerim dalgalanıyor, Ne yapmalıyım?Arkadaşlar, bilgisayarınıza format attıktan sonra eğer masaüstü pc kullanıyorsanız muhakkak bilgisayarınızın üzerindeki birçok sürücüyü windows'a tanıtmanız gerekir.Bunun sebebi microsoft'un açıklamasına göre: "Çok fazla bilgisayar aygıt markası var hangisinin driver'ini windows içerisinde getireyim" şeklinde olsada, biz bunu microsoft'un bu işe bulaşmamak, ve bu tür sorunlardan dolayı kendi sistemiyle iletişime geçerek müşterilerine yeni ürünlerini tanıtmak olduğunu biliyoruz.Herneyse, arkadaşlar eğer windows'unuz yeni kurulduktan sonra, pencerelerinizi sürükledikçe pencereleriniz dalgalanıyorsa ekran kartınızı windows'a tanıtmamışsınız demektir.Yapmanız gereken şey gayet basittir.
    Ya bilgisayarınızla beraber gelen, ekran kartı tanıtım cd'sini dvd'nize takıp kurulumu başlatmak, yada "Başlat/Ayarlar/Denetim Masası/Donanım Ekle" Seçeneğine gelip karşınıza çıkan pencereden gerekli adımları izlemektir.
    Son yıllarda dikkatimi çeken şey, bilgisayarcılar bilgisayarı satarken müşteriye anakart ve ekran kartı cd'sini vermemeye çalışmamaktadırlar.Bunun sebebi herhangi bir sorunda bilgisayarın kendilerine gelmesi ve sorunu parayla çözmek istemeleridir.O yüzden lütfen yeni bir bilgisayar alırken muhakkak ekran kartı ve anakart cd'lerinizi temin edinki herhangi bir sorunda sıkıntıyla karşı karşıya kalmayın.

Monitörüm de ki görüntü dalganıyor, Ne Yapmalıyım?Evet şimdi geldik diğer soruna, arkadaşlar monitörler ekrana görüntüyü elektron bombardımanı sayesinde verirler.Bundan dolayı belirli bir frekansları vardır.
    Şayet monitörünüz deki görüntüde ince ince çizgiler peydah oluyorsa, bu çizgiler titreme yapıyorsa, yada monitörünüzde ki görüntünün üzerindeki küçük yazılar okunmuyorsa monitör frekansınızı ayarlamanızın zamanı gelmiştir.
    Bunun için yapmanız gereken şey,Masaüstünde boş bir alana gelip sağ tuşa tıklayıp özellikler penceresinden sırasıyla, "Ayarlar/Gelişmiş/Monitör" seklemelerine gelip.
    Monitör sekmesinde bulunan "Ekran Yenileme Sıklığı" başlığı altındaki açılır listeden 75 veya 85 Hertz seçeneğini seçip uygula demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

Üstteki arkadaşın dediklerine ek olarak,

Belkide dalgalanma dediğiniz şey kırılma falandır. Nvidia ayarlarından dikey senkronizasyon'u etkinleştirin.

Hani nasıl desem facebook ta anasayfada gezinirken mausu aşşağı veya yukarı hızlıca kaydırırken bile aşşağı yukarı geçişlerdeki akıcılık yok ve ordada ortada şeffaf çizgi oluşuyor bilgisayar yük durumunda çok daha fazlalaşıyor bu olay
  • mekse M kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi monitörümde ki görüntü dalgalanıyor büyük ihtimalle çünkü oyun oynarken kayıt yaptıgımda daha sonra yaptıgım kayıt vıdeosunu ızlerken dalgalanma pek belli olmuyor hdmı kablo ıle en fazla 74 hz ye çekebiliyorum ama bir farkı olmuyor anakart ve ekran akrtı cd si ile yüklemeleri yaptım bu arada.. Sorunum güç kaynağı ( Power Supply) dan olabilirmi ?
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Hocam ekran kartını söküp, anakarttan işlemci grafiği ile eski vga girişli monitörüme vga kablosuy ile bağlantı sağladım bahsettiğim dalgalanma gene vardı maalesef..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SametCntn

Hocam ekran kartını söküp, anakarttan işlemci grafiği ile eski vga girişli monitörüme vga kablosuy ile bağlantı sağladım bahsettiğim dalgalanma gene vardı maalesef..

Merhaba, sorunun kaynağını bulmuşsunuz sanırım. Buraya da yazabilir misiniz? Herkes faydalanabilir böylece.
  • Merhabalar maalesef ki 5 monitör değişip, windows 10, windows 7, ekran kartı eski sürücü-yeni sürücü yükleyip,kasanın yanında manyetik olabilecek herşeyi kaldırıp denememe rağmen dalgalanma dediğim (genelde düşük fps de) meydana gelen assagıdan yukarı gidip 1-2 saniyede bir gelen şeffaf elektrik dalgası gibi olan bu meretten kurtulamadım.. dvı bağlantısı hdmı bağlantısı fayda etmiyor ancak sorunun ekran kartından ve monitörden kaynaklı olmadığını biliyorum. Geriye ram, hdd , işlemci, ve güç kaynağı kalıyor. Acaba işlemci soğutucu işlemciye ağır geliyor olabilirmi ? soğutucum cooler master lga bu konulara hakim daha önce yaşamış olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum..
  • İşlemci kaynaklı geldi bana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus gputweak adlı yazılımı indirip program arayüzünden ekran kartının saat hızlarını dowgrade yapın.

Sorun çözülüyorsa kesinlikle ekran kartı sorunludur arkadaşım yok sorun devam ediyorsa, önce anakart bios güncellemesi varsa onu deneyin, sorun halen varsa ekran kartı bios sürümünü güncellemeniz gerek ki o ekran kartı bios olayıda çok dikkat isteyen iştir..

Asus gpu tweak --https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/STRIXGTX970DC2OC4GD5/HelpDesk_Download/
    Asus gtx970 ekran kartı bios --https://www.asus.com/tr/Graphics-Cards/STRIXGTX970DC2OC4GD5/HelpDesk_Download/ (biosta dikkat edersen monitor uyumsuzluğu ile ilgili fix açıklaması var belki senin sorunun çözümü bu olabilir ama dediğim gibi bu aşama biraz dikkat gerekiyor bilmiyorsan bulaşma aman diyeyim bilene yaptır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 8 Mayıs 2016; 14:55:23 >

• Asus Tweak dan ekran karti saat hızlarını overclock yaptim gene ayni ekran karti bios guncellemesi ile ilgili bilgim olmadigindan bulasmayayim dedim biraz ugrastim ama beceremedim bu arada facebookta gezinirken bile tearing dedigimiz yirtilmaya benzer seyler ortaya cikti mausu assaai yukari kaydirinca. iyice sinirine dokunuyor insanin okadar para verip sorun yasamasi.. Ve sorun hangi donanimda belli degil yasadigim soruna benzer problemler yasayipta cozen yokmu ? Caresizce yardimlarinizi bekliyorum..

• Hocam ekran karti bios guncellemesi nasil yapilir bilemiyorum ve uefi bios surumunde internette nasil yapilacagina dair bir bilgi yok biliyorsaniz yardimci olurmusunuz ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.