Windows İzinlerini alamıyorum.
Merhaba.
Windows 11 kullanıcısıyım. 1 tane yerel disk C var. Windows 11 kurulu.
Eski bilgisayarımdaki HDD'yi, HDD kutusu ile yeni bilgisayarıma USB ile bağladım. (yerel disk D)
HDD üzerinde kurulu olan "Windows+program files+program dosyaları" vb. bütün klasörleri artık ihtiyacım olmadığı için kaldırdım, sildim. Sadece bana lazım olan fotoğrafl-video vb. bıraktım. Kendi sistemim yerel disk C üzerinde kurulu olduğu için bunun işletim sistemime asla zarar vermeyeceğini düşündüm.
Fakat kısa bir süre sonra birkaç tuhaflık fark ettim.
- Başlat menüsüne tıkladığımda sekme açılmıyor.
- Videolarımda varsayılan uygulama olarak Windows'un kendi video yürütücüsü olan videolar açılmıyor. (VLC uygulamasını varsayılan olarak seçtiğimde videolar açıldı.)
- Tarih saat kısmındaki (ana ekran sağ alt taraf) "Windows güvenliği-> güvenlik panosunu görüntüle" yaptğım zaman Windows güvenlik ekranı çok kısa süre görünüp kapanıyor.
Bütün bunlar bana silme esnasında bir şeylere zarar verdiğimi düşündürdü, fakat neden ve nasıl? Format atmadan bu sorunları çözebilir miyim?
Not: Windows 11- Win Update bölümünde güncel gözüküyorum. Güncellemeler denetlendi.
Merhaba,
Yukarıda belirttiğim sorunla ilgili olarak;
Ayarlar-Sistem-Kurtarma->"Sorunları windows kullanarak düzelt " seçeneğiyle windowsu tekrar kurdum. Yeniden başlattım. Başlat menüsü çalışıyor. Fakat ilk mesajda belirttiklerime ilaveten, hesap makinesi, masaüstü whatsapp, win defender gibi uygulamalarının hala açılmadığını fark ettim.
Daha kötüsü olarak ekran resimlerime bakmaya çalışırken win 11deki bütün izinlerin kaldırılmış olduğunu bilinmeyen bir kullanıca bırakıldığını gördüm. (Yerek Disk C--Sağ tık--Özellikler--Güvenlik)
Kullanıcıyı İzinleri systeme vermeyi de başaramıyorum. Çeşitli hatalar veriyor.(ekran görüntüsü ekledim.)
Yerek Disk C--Sağ tık--Özellikler--Güvenlik--Grup ya da kullanıcı adları-- başlığındaki kullanıcı sildim. system -admine devretmeye çalıştım fakat olmadı...
Yardımlarınızı rica eder, iyi günler dilerim.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 61 (Bu ay: 8)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Windows İşletim Sistemleri