Merhaba. Windows 11 kullanıcısıyım. 1 tane yerel disk C var. Windows 11 kurulu. Eski bilgisayarımdaki HDD'yi, HDD kutusu ile yeni bilgisayarıma USB ile bağladım. (yerel disk D) HDD üzerinde kurulu olan "Windows+program files+program dosyaları" vb. bütün klasörleri artık ihtiyacım olmadığı için kaldırdım, sildim. Sadece bana lazım olan fotoğrafl-video vb. bıraktım. Kendi sistemim yerel disk C üzerinde kurulu olduğu için bunun işletim sistemime asla zarar vermeyeceğini düşündüm. Fakat kısa bir süre sonra birkaç tuhaflık fark ettim.
Bütün bunlar bana silme esnasında bir şeylere zarar verdiğimi düşündürdü, fakat neden ve nasıl? Format atmadan bu sorunları çözebilir miyim? Not: Windows 11- Win Update bölümünde güncel gözüküyorum. Güncellemeler denetlendi. Merhaba, Yukarıda belirttiğim sorunla ilgili olarak; Ayarlar-Sistem-Kurtarma->"Sorunları windows kullanarak düzelt " seçeneğiyle windowsu tekrar kurdum. Yeniden başlattım. Başlat menüsü çalışıyor. Fakat ilk mesajda belirttiklerime ilaveten, hesap makinesi, masaüstü whatsapp, win defender gibi uygulamalarının hala açılmadığını fark ettim. Daha kötüsü olarak ekran resimlerime bakmaya çalışırken win 11deki bütün izinlerin kaldırılmış olduğunu bilinmeyen bir kullanıca bırakıldığını gördüm. (Yerek Disk C--Sağ tık--Özellikler--Güvenlik) Kullanıcıyı İzinleri systeme vermeyi de başaramıyorum. Çeşitli hatalar veriyor.(ekran görüntüsü ekledim.) Yerek Disk C--Sağ tık--Özellikler--Güvenlik--Grup ya da kullanıcı adları-- başlığındaki kullanıcı sildim. system -admine devretmeye çalıştım fakat olmadı... Yardımlarınızı rica eder, iyi günler dilerim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belirtsiz_gizli -- 18 Kasım 2024; 22:21:41 > |
Windows İzinlerini alamıyorum.
-
-
Ayarlar-Sistem-Kurtarma->"Sorunları windows kullanarak düzelt " yaptıktan sonra böyle oldu. Bilinmeyen hesabı siliyorum. fakat dosya izinlerini admine veremiyorum...
-
Sanki...
HDD, USB ile bağlandığında...
otomatik çalışmaya ayarlı (autorun.inf) zararlı programlar çalışmış ve açık olan sisteme bulaşmış. Niye böyle düşünüyorum... Bunların yapacakları en temel şeyler: Görev yöneticisini açtırmamak, güvenlikle ilgili programları engellemek, kayıt defterine erişimi kesmek vs.
Kurtar yaparak, Windows'un sistem yazılımlarını yenilemiş olursunuz. Zararlı kod, sisteme artık bulaştığı için, yine açılışta otomatik çalışarak ele geçirir sistemi.
Umarım yanılıyorumdur.
Yine de sorayım, otomatik çalışma/çalıştırma (AutoRun) ayarlarınız nedir? Tam kapalı olursa, ne tür virüs olursa olsun etkilenmez sistem. (Ha kendini cihaz gibi gösteren, sürücü yükler gibi kandırıp sistemi ele geçiren minik işlemcili, ileri seviye hack aletleri var ama konu dışı şimdi)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 21 Kasım 2024; 3:1:29 > -
AutoRun nedir bilmiyorum. Fazla korkutucu bir senaryo umarım öyle değildir. C diskimde artık bir işlem yapamıyorum. Bilinmeyen Kullanıcı diye (ss paylaşıldı) bir kullanıcı oluyor her restartta. C diskininde yönetici gözüküyorum ama işlem yapamıyorum... Ekran resimleri dosyasında resimleri bile açamıyorum. Bence win store-masaüstü whatsapp-hesap makinesi vs. hepsini engelleyen bence aynı şey. Neyse sanırım formattan başka çaresi yok
-
Temiz bir bilgisayardan şunları USB flash'e kurarak... o flashten kendi bilgisayarınızı boot ederek bir inceleyin/temizleyin...
https://forum.donanimhaber.com/virus-suphesi--159403740#159405152
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 21 Kasım 2024; 22:44:12 > -
AutoRun için internette windows 10 disable autorun diye arayabilirsiniz.
Her güncelleme bir şeyler ekleyip değişiklik yaptığı için nokta atışı şunları yapın demek kolay değil autorun için ama, kayıt defterinde şu alanlara bir bakın:
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
NoDriveTypeAutoRun
HKU\S-1-5-UzunAdıOlanKlasörAmaSonunda-classesOLMAYAN\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
NoDriveTypeAutoRun
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
NoDriveTypeAutoRun
NoDriveTypeAutoRun anahtarını oluşturmak (veayrıca AutoPlay'i ayarlamak) ve uygun değeri vermek için şunlara başvurabilirsiniz:
https://learn.microsoft.com/en-us/windows/win32/shell/autoplay-reg
https://www.tenforums.com/tutorials/7119-turn-off-autoplay-windows-10-a.html
https://www.tenforums.com/antivirus-firewalls-system-security/90713-disabling-autoplay-autorun.html
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X