Arkadaşlar öncelikle Selamunaleyküm arabam ile ilgili sorularım olucak ilk defa konu açıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle 22 yaşındayım 20 yaşında manuel ehliyetimi aldım ve ehliyetimi aldığımdan beri elime araba geçti ve sürdüm işte çevredekilerden araba alıyodum eniştemden alıyodum bir şekilde altımda araba oldu ve sürdüm genelen otomatik araç elime sürdüm bazen manuelde sürüyordum. Yakın zamanda kendimize ait bir araç aldık Fiat egea 1.3 Multijet 2020 model aldık 97 bin km de bununla ilgili sorularım olucak müsadenizle.
1-) Arkadaşlar 3 hafta felan olucak dediğim gibi bazen manuel sürüyordum ama çok uzun süre sürmemiştim şimdi elimdeki araba manuel olduğu için bazen stop ettirmeler oluyor. İlk sorum bu aracın debriyaj kavraması diğer araçlara nazaran hafif yukarda gibi sizin bu konuda bilginiz varmı baskı balatada problem olduğunu düşündüm ama vites geçişlerinde devirde hızlanmada bir problem yok dediğim gibi debriyaj ortalamanın bir tık üstünde kavrıyor. Yorumunuz?
2-)Aracı kaldırırken kavramaya gelmeden ufak gaz veriyorum öyle kavramaya getirip araç biraz hareket edince yavaşca bırakıyorum debriyajı sonra devam ediyorum bu yaptığım yanlışmı?
3-) araçta 1.vitesten 2.vitese atarken bazen sarsıntılı öne atıyor araba kendisini bazende normal sarsıntısız bir şekilde gidiyor. bu benim gaz debriyaj dengemle ilgili herhalde bu zararlımı araba için 3 e geçerkende oluyor bazen
4-) İstanbulda yaşıyorum trafiği biliyorsunuzdur dur kalk çok oluyor şimdi bazı durumlarda ilerlemem gerekiyor arabayı kaldırıyorum ama debriyajdan ayağımı çekicekken zaten önümdeki araba geri duruyor bende tekrar debriyaj fren yapıyorum bu normal dimi yani herkesdemi böyle oluyor gaz vermeme mesafe kalmıyor zaten yanlışsa doğrusu nedir
5-) Son sorum ve aklıma en çok takılan konu dur kalk yapıyoruz bazen araba 2-3 hızında gidiyo nerdeyse duracak yani ama durmuyor araba boşta bu arada dur kalk yaparken boşada alıyorum çünkü. Sonra öndeki trafik ilerliyor ya bende 1 e alıyorum debriyajı bırakırken yine ilk kalkıştaki gibi bırakcam dimi çünkü arabanın hızı nerdeyse 2 3.mesela 7 8 hızında olunca normal bırakıyorum debriyajı araç gidiyor zaten ama böyle durumlarda yine sanki yeniden kalkış yapıyormuş gibimi yapcam debriyajı biraz daha sonramı bırakıcam
İnşallah anlaşılır sormuşumdur şimdiden teşekkür ederim
Son Giriş: 18 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 335 (Bu ay: 335)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil ve Otomotiv Dünyası Genel