Şimdi Ara

1.3 Dizel egea hakkında sorularım var.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle Selamunaleyküm arabam ile ilgili sorularım olucak ilk defa konu açıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle 22 yaşındayım 20 yaşında manuel ehliyetimi aldım ve ehliyetimi aldığımdan beri elime araba geçti ve sürdüm işte çevredekilerden araba alıyodum eniştemden alıyodum bir şekilde altımda araba oldu ve sürdüm genelen otomatik araç elime sürdüm bazen manuelde sürüyordum. Yakın zamanda kendimize ait bir araç aldık Fiat egea 1.3 Multijet 2020 model aldık 97 bin km de bununla ilgili sorularım olucak müsadenizle.

1-) Arkadaşlar 3 hafta felan olucak dediğim gibi bazen manuel sürüyordum ama çok uzun süre sürmemiştim şimdi elimdeki araba manuel olduğu için bazen stop ettirmeler oluyor. İlk sorum bu aracın debriyaj kavraması diğer araçlara nazaran hafif yukarda gibi sizin bu konuda bilginiz varmı baskı balatada problem olduğunu düşündüm ama vites geçişlerinde devirde hızlanmada bir problem yok dediğim gibi debriyaj ortalamanın bir tık üstünde kavrıyor. Yorumunuz?

2-)Aracı kaldırırken kavramaya gelmeden ufak gaz veriyorum öyle kavramaya getirip araç biraz hareket edince yavaşca bırakıyorum debriyajı sonra devam ediyorum bu yaptığım yanlışmı?

3-) araçta 1.vitesten 2.vitese atarken bazen sarsıntılı öne atıyor araba kendisini bazende normal sarsıntısız bir şekilde gidiyor. bu benim gaz debriyaj dengemle ilgili herhalde bu zararlımı araba için 3 e geçerkende oluyor bazen

4-) İstanbulda yaşıyorum trafiği biliyorsunuzdur dur kalk çok oluyor şimdi bazı durumlarda ilerlemem gerekiyor arabayı kaldırıyorum ama debriyajdan ayağımı çekicekken zaten önümdeki araba geri duruyor bende tekrar debriyaj fren yapıyorum bu normal dimi yani herkesdemi böyle oluyor gaz vermeme mesafe kalmıyor zaten yanlışsa doğrusu nedir

5-) Son sorum ve aklıma en çok takılan konu dur kalk yapıyoruz bazen araba 2-3 hızında gidiyo nerdeyse duracak yani ama durmuyor araba boşta bu arada dur kalk yaparken boşada alıyorum çünkü. Sonra öndeki trafik ilerliyor ya bende 1 e alıyorum debriyajı bırakırken yine ilk kalkıştaki gibi bırakcam dimi çünkü arabanın hızı nerdeyse 2 3.mesela 7 8 hızında olunca normal bırakıyorum debriyajı araç gidiyor zaten ama böyle durumlarda yine sanki yeniden kalkış yapıyormuş gibimi yapcam debriyajı biraz daha sonramı bırakıcam

İnşallah anlaşılır sormuşumdur şimdiden teşekkür ederim

• 2 yıl şirket aracı olarak kullandım sıfır gelmişti 1.3 easy dediğiniz şeyler bana normal geldi turbo boşluğunda lag dediğimiz olayı tarif ediyor gibisiniz birde 3 hafta olmuş illaki 1-2 ay sonra alışacaksınız evet kavrama noktası en dipte yada en yukarda değil bu araçtan araca değişir 1.viteste dur kalk yaparken gaza dokunmayın trafikte bırakın 1.ci viteste gaz pedalından ayağınızı çekip araç kendi kendini devirlesin silkeleme 2 den 1 e 1-2 den ye geçerken bendede oluyordu bu gaz tepkimesi ve turbo doldurup boşalttığı noktaya yakın olur debriyaj baskı içinde bitip bitmedğini yada en azından kaçırıp kaçırmadığını kontrol edin 3 veya 4 viteste aracı kaldırmaya çalışın araç yürür hareket ederse baskı kaçırıyor demek araç stop ederse debriyaj baskı normal demek.

• Bahsettiğimiz sorunlar biraz 1.3 multijet motora has. Ekonomik ve sağlam motor ama sürüşü yorucu bir motor 1.3 multijet.
    Zamanla alışırsınız. Kayar gider araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 26 Aralık 2024; 12:51:15 >
  • Arabada ve sende sikinti yok.aynı şekilde devam kullanmaya,sadece araca tam alismadigindan bu şikayetlerin.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim birde kafamı karıştıran bir mesele araç kalkışında debriyajı kavramaya getirdikden sonra araç tam anlamıyla hareket edene kadar ufakda olsa kavramada tutuluyor dimi ayak tabi süre olarak ne kadar bilmiyorumda ortalama hız 6 7 oluyor tam anlamıyla debriyajı o zaman çekiyorum bu yanlışmı farklı bir yöntem varmı

• Aliondogan27. A kullanıcısına yanıt
    Hızdan ziyade devir saatine bakın yükselmeye başladığı zaman hafiften gaz yavaş yavaş debriyajdan iyice çekin ayağı.
    Hızın yükselmesi de aynı şey tabi yaptığınızda sıkıntı yok ama debriyajı kavramayı biraz fazla eskitirsiniz. Dediğim gibi kavrama noktasında hafif gaz vererek kalkın sonrasında yavaşça debriyajı tamamen bırakın. Zamanla otomatikleşir zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 3 Ocak 2025; 15:39:11 >
  • cevabın için teşekkür ederim araba 1 ay oldu olalı bazen kendime kızıyorum diyorumki güzel süremedin vites geçişlerini düzgün yapmadın bazen sürüşüm hoşuma gidiyor iyi sürdün diyorum psikolojim bozuldu resmen :D kendimi kasıyorum bazen kasmasam rahat gidicem biliyorum ama ilk araba olunca böyle endişelerim oluyor en büyük korkum şanzıman ve baskı balata bunlardan sıkıntı çıkmasını istemiyorum oyüzden böyle detaylı sormaya çalışıyorum :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aliondogan27. A kullanıcısına yanıt
    O kadar da kolay değil. Baskı balata eskir dediysek de öyle tak diye eskimez bir 100bin görür genelde rahat olun devamm bir yerden sonra otomatiğe bağlar
  • Egea 1.3 dizelde 1.vites oranı çok kısa. Hemen 2.vites istiyor. Istanbul trafiğinin tıkandığı durumlarda çok yorucu olur.
  • Anlattığın şeyler hep acemilik şeyleri. Artık bunlara fazla kafa yorma. Olacağı varsa olur de sür gitsin. Zaten sürüyorsun, dediğim yöntem ile sorunları yok sayıp, sürüşünü daha hızlı geliştirmiş olursun. Acemi adam sorun bulmak isterse bulur. Olmayan soruna odaklanır. Sür gitsin. Fazla düşünme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

Anlattığın şeyler hep acemilik şeyleri. Artık bunlara fazla kafa yorma. Olacağı varsa olur de sür gitsin. Zaten sürüyorsun, dediğim yöntem ile sorunları yok sayıp, sürüşünü daha hızlı geliştirmiş olursun. Acemi adam sorun bulmak isterse bulur. Olmayan soruna odaklanır. Sür gitsin. Fazla düşünme.

Haklısın belki kafama hiç takmasam daha rahat ve konforlu sürücem akıp gidicem böyle.Ama bazen düşünmeye başlıyorum düşündükçe işin içinden çıkamıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.