2k sistem önerisi bütçe 30-45k
bilgili değilim, 4k deneyimi sonrası heves ettim ama bütçemi aşıyor 2kda karar kıldım ve aklımdaki ekran kartları 7700xt ve 7800xt(tercihim 7800xt fiyat), ama işlemci anakart ram gibi konularda kararsız kaldım. Hali hazırda bir mac mini kullanıcısıyım ve alacağım windows sistemi oyun indirmek ve açmak harici kullanmayı düşünmüyorum, ve eğer amacıma ddr4 ram ve a serisi anakart gibi ucuz çözümlerle çözebileceksem boşuna sistemin fiyatını 5-10k artırmak istemiyorum.
kararsız kaldığım durumlar;
anakart serisi b yerine a olursa ne kaybederim
ddr 5 desteklemeyen, destekleyen anakart
ddr4 ram 2x8 vs ddr 5 ram 2x8 vs ddr5 ram 1x16,
amacım online oyunlarda 300 fps almak değil AAA oyunlarda olabildiğince yüksek grafiklerde 60-140 fps yakalamak zaten iki adet monitörüm var birisi 2k 140 hertz diğeri 4k 60fps.
ekran kartını da izlediğim test videolarına göre tercih ettim, fiyat farkı aşırı artmadan segment atlamadan 7800xt den daha iyi bi ekran kartı varsa onu da tercih edebilirim başta 7700xt düşünüyordum
normalde bu sistem hoşuma gitmişti daha fazla kurcalamadan alacaktım ama 7500f stoğu bitmiş 7600le sistemin fiyatı arttı, ondan anlık heves kaçtı stok mu beklesem bilemedim
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 150 (Bu ay: 150)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sistem Tavsiyeleri