bilgili değilim, 4k deneyimi sonrası heves ettim ama bütçemi aşıyor 2kda karar kıldım ve aklımdaki ekran kartları 7700xt ve 7800xt(tercihim 7800xt fiyat), ama işlemci anakart ram gibi konularda kararsız kaldım. Hali hazırda bir mac mini kullanıcısıyım ve alacağım windows sistemi oyun indirmek ve açmak harici kullanmayı düşünmüyorum, ve eğer amacıma ddr4 ram ve a serisi anakart gibi ucuz çözümlerle çözebileceksem boşuna sistemin fiyatını 5-10k artırmak istemiyorum. kararsız kaldığım durumlar; anakart serisi b yerine a olursa ne kaybederim ddr 5 desteklemeyen, destekleyen anakart ddr4 ram 2x8 vs ddr 5 ram 2x8 vs ddr5 ram 1x16, amacım online oyunlarda 300 fps almak değil AAA oyunlarda olabildiğince yüksek grafiklerde 60-140 fps yakalamak zaten iki adet monitörüm var birisi 2k 140 hertz diğeri 4k 60fps. ekran kartını da izlediğim test videolarına göre tercih ettim, fiyat farkı aşırı artmadan segment atlamadan 7800xt den daha iyi bi ekran kartı varsa onu da tercih edebilirim başta 7700xt düşünüyordum normalde bu sistem hoşuma gitmişti daha fazla kurcalamadan alacaktım ama 7500f stoğu bitmiş 7600le sistemin fiyatı arttı, ondan anlık heves kaçtı stok mu beklesem bilemedim www.tebilon.com AMD 7500F-GABYTE Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB-GIGABYTE A620M-H-16GB DDR5 -512GB SSD Uygun Fiyatları ile Tebilonda https://www.tebilon.com/amd-7500f-gabyte-radeon-rx-7800-xt-gaming-oc-16gb-gigabyte-a620m-h-16gb-ddr5-512gb-ssd/ |
2k sistem önerisi bütçe 30-45k
-
-
Ryzen 5 5600 7800xt icin sinir kart denebilir kart vs degissen ilerde ekstra masraf cikar.
A-b de ram-m2 slot farki var temelde vrm farkida olur modeline gore daha guclu islemciler takabilirsin sorunsuz.
Rami alinca 32 gb alirsin(6000 cl30-36 arasi), ddr4-ddr5 giris seviye toplasan fark ortalama 5 bin olur.Almisken ortlama 5 bin icin eski nesil toplamak istemezsin bence.
Kagit ustunde 2Kda 5600-7600 farki %9 , oyuna gore durum degisiyortechpowerupAMD Ryzen 5 7600 Review - Affordable Zen 4 for the Masseshttps://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-7600-non-x/20.html
Alirken kule tipi sogutucu da alirsin bu islemcilere.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 4 Ocak 2025; 22:37:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
ddr5 16x1 ve 16x2 arasındaki fark oyun için fiyatına değecek kadar önemli mi mesela 7700xt ve 7800xt arasındaki fark okey o yüzden 7800xtyi tercih ediyorum ama 16 ile 32 arası iş ve genel kullanım harici oyunda aşırı fark etmiyorsa tercih etmek istemiyorum, ssd ve ram slotu için de a serisinin yeteceğini düşünüyorum ama vram in bana ne gibi eksileri olacağı konusunda hiç bir fikri myok sistemi 4 yıl sonra yükseltmek istediğimde falan mı sıkıntı yaşayacağım yoksa 2 yılda mı eskiyecek bilmediğimden yorum yapamıyorum
-
Suan 16 gb sinir diye almisken 32 oneriyoruz hep fiyat yakin diye( bi ara 32 ramler 3600 tl falandi)
Vrm konusunda X-x3d islemci almazsan sknti olmaz bence ilerisi icin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Stalker 2, Call of duty, ms flight simulator, hogwarts legacy, Last of Us gibi oyunlar artık 16 gb ram limitini geçebiliyor. 2K yüksek ayarda oynanacaksa 2x16 alınmalı.
Anakart olarak da iyi bir B650 tercih etmek ilerde yukseltme yaparken elinizi rahatlatır. Ayrıca A620'ler biostan undervolt konusunda çok kabiliyetli değil diye biliyorum. İkinci m.2 yuvası da olması da artı olur.
Ssdyi de 1 TB altı almayın.
Ayrıca işlemci için 1000-1500 TL civarı en azından 120 mm fanlı kule tip soğutucu almak da yaz için fayda sağlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yani 2k gaming hedefliyorsam düşebileceğim minimun ve mantık çerçevesindeki sistem aşağıdaki gibi midir, bir de galiba hem yılbaşı hem de kasım indirimleri sonrası ürünler çok zam yemiş biraz bekleyip dolar karşısında dengelenmesini mi bekleyeyim yoksa olabildiğince hızlı mı alayım bu fiyatlar iyi midir çok mu fazladır, özellikle vade farksız taksit gibi seçenekler olsa aşırı rahatlatacak bütçemi
-
Gibi gibi
Vade farksiz icin gamegaraj,inventus,itopyaya bakacaksin veya tek tek toplarim dersen hbden amazondan vs taksit kovalanir en azindan ekran kartini vadesiz 6 alirsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kasa konusunda emin değilim ama diğer bileşenler oldukça ideal. Enermax japon kapasitörlü mü değil mi bilemiyorum. Vento, Bitfenix gibi opsiyonlar mevcutsa daha güvenilir olabilir.
-
tmmdır her şey için teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X