![er](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Merhaba arkadaşlar,
Ekim 2023'te satın aldığım ASUS G814jı model dizüstü bilgisayarımda ciddi bir ısınma sorunu yaşıyorum. Bu konuda ASUS Türkiye yetkili servisine başvurdum, ancak sorunum çözülmeden geri gönderildi. Yaşadığım süreci ve detayları sizlerle paylaşmak istiyorum, belki benzer bir sorun yaşayanlara rehber olabilir.
sorunun detayları:
- Hafif kullanımda bile aşırı ısınma: Sadece Web'de gezinirken ve Excel gibi basit işlemler yaparken bile işlemci sıcaklığı 75-80°c'yi görüyor.
- Yoğun kullanımda (benchmark, oyun vb.) Anında termal kısıtlama: Bilgisayar 95°c'ye ulaşıp anında thermal throttle yapıyor, yani işlemci sıcaklığı sınırı aşıyor ve performansı düşüyor.
- GPU sıcaklıkları normal: Sorunun sadece işlemcide olduğunu düşünüyorum.
ASUS Türkiye servis deneyimi:
- ASUS Türkiye yetkili servisine cihazı ısınma sorununun teşhis edilmesi ve düzeltilmesi için gönderdim.
- Ancak bana "herhangi bir donanımsal sorun bulunmadığı" bilgisi verilerek geri gönderildi.
- Hangi işlemlerin yapıldığına dair hiçbir detay verilmedi: Temizlik, termal macun değişimi veya soğutma sistemiyle ilgili herhangi bir müdahale yapıldı mı bilmiyorum.
- Sorunun çözülüp çözülmediğinin teyit edilmesini istememe rağmen, aynı şekilde geri gönderildi.
benzer sorun yaşayan var mı?
Benim gibi ASUS dizüstü bilgisayarlarında yüksek sıcaklık sorunuyla karşılaşanlar var mı? Servis sürecinde farklı deneyimler yaşayanlar çözüm önerileri sunabilir mi?
Satın almadan önce bu 18 inçlik laptopun benchmarklarda kolay kolay throttle olmadığını görmüştüm ancak kendi deneyimim bunun tam tersiydi, eğer G814 serisine sahip bir arkadaş aldığım termal değerlerin nominal olmadığını doğrulayabilirse çok sevinirim.
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 6 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 48 (Bu ay: 48)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Teknik Yardım
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)