3D Baskı İçin Bu Hesaplama Doğru Mu?
Merhaba, 3D baskılarım için maliyet hesaplamaya çalışıyorum ama piyasayı tam bilmediğimden fiyatlarım az mı çok mu kestiremedim. Benim hesaplamam 50g olan ve 8s süren bir baskı için şu şekilde:
1-Filament maliyeti: (Baskıdaki Filament Miktarı)*(Filamet ücreti)/1000 = 50*400/1000=20
2-Süre maliyeti: ((Saatlik elektrik maliyeti)+(Saatlik Makine aşınma maliyeti.))*(Baskı saati.) = (2,5+2,5)*8=40
3-İşçilik: Boyama ve zımpara yapmıyorum. Sadece destek sökümü ve baskı üzeri temizleme için 50TL.
4- Yol maliyeti: Gidiş geliş 40TL benim için.
5- Sahibinden PG Ücreti: 45TL
6- %20 kar payı. Ve yuvarlama.
Sonuç: 235TL
Bu iyi bir fiyatlandırma mı? Düşük veya yüksek olan kısımları var mı?
Merhaba, laptopumu bir süredir Wi-Fi kartı olmadan Ethernet ile kullanıyordum. Bu gün yeni Intel 3168ngw model Wi-Fi kartı aldım ancak tam olarak çalışmadı. Bilgisayar bluethooth'u gayet iyi görüyor ve sorunsuz çalışıyor ancak Wi-Fi kısmı hiç yok. Yani aygıt yöneticinde hatt BIOS'ta vile yok gözüküyor. Bu kart başka bilgisayarda sorunsuz çalışıyor. Denediklerimi yaziyim:
1-BIOS'u güncelledim.
2-Başka bir kart denedim ama yine aynı sonuç. Bluethooth var Wi-Fi yok.
3- BIOS'u sıfırladım.
4-Kartın bağlı olduğu yuvayı iyice temizledim.
5-Format attım.
6-Hem MSI'yın hem de Intel'in kendi sitelerinden sürücüleri kurdum.
Bunları denedim ama sonuç aynı.

Bilgisayar rastgele açılmayı ret ediyor ve RAM ayarları sıfırlanıyor.
Merhaba, r5 3600 ve 8x4 32GB Corsair Vengace 3200MHz RAM'im var. Bir ay kadardır yeniden başlattığımda veya normal bir şekilde kapattığımda güç kesilmese dahi bilgisayar açılmayı ret ediyor. Tekrar deneyince veya gücü kesip yeniden deneyince açılıyor fakat RAM XMP ayarları sıfırlanıyor. Sadece XMP diğer ayarlar duruyor yani pil bitik değil. RAMTest yaptım ama temiz çıktı. İşlemciyi 4.2GHZ 1.3V underclock yapıp kullanıyordum onu iptal ettim ama yine devam ediyor. Bir fikriniz var mı?
4000-5500₺ Arası Teleskop Önerisi
Merhaba, yakın vakitte bir teleskop almak istiyorum. İlk teleskobum olacak yani yeniyim. 5000 ile 6000 arası bir bütçem var. Amacım Ay'dan çok çevre gezegenlere bakmak ancak bütçem dahilinde mümkün mü emin değilim. Aynalı teleskopların çoğunda yorum olmadığından güvenemedim. Bütçeyi biraz aşabilirim belki ama elimden fazlası gelmez.
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 488 (Bu ay: 119)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware