Şimdi Ara

Bilgisayar rastgele açılmayı ret ediyor ve RAM ayarları sıfırlanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, r5 3600 ve 8x4 32GB Corsair Vengace 3200MHz RAM'im var. Bir ay kadardır yeniden başlattığımda veya normal bir şekilde kapattığımda güç kesilmese dahi bilgisayar açılmayı ret ediyor. Tekrar deneyince veya gücü kesip yeniden deneyince açılıyor fakat RAM XMP ayarları sıfırlanıyor. Sadece XMP diğer ayarlar duruyor yani pil bitik değil. RAMTest yaptım ama temiz çıktı. İşlemciyi 4.2GHZ 1.3V underclock yapıp kullanıyordum onu iptal ettim ama yine devam ediyor. Bir fikriniz var mı?

• Expo açıp manuel voltaj verin. Voltmetreniz var ise pili ölçün. Xmp ayarının resetlenmesi ramlerin stabil olmadığını gösterir. Xmp/expo kapatıp manuel ayarlanıp denenebilir.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

Bir deniyim Hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeh0Ke

Bir deniyim Hocam.

Maalesef. Manuel yaptım ilk açılışta açıldı. Kapatıp geri açtım ve anakartın üstündeki DRAM ledi yandı, ikinci denemede CPU ledi yandı, üçüncüde açıldı fakat RAM OC başarısız oldu dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeh0Ke

Maalesef. Manuel yaptım ilk açılışta açıldı. Kapatıp geri açtım ve anakartın üstündeki DRAM ledi yandı, ikinci denemede CPU ledi yandı, üçüncüde açıldı fakat RAM OC başarısız oldu dedi.

Alıntıları Göster

Yalnız şimdi konmtrol ettim. Windows hala RAM'leri 3200MHz de gösteriyor.

• Jeh0Ke kullanıcısına yanıt

Expo açmadan 3200 seçip manuel 1.35v verdiğinizde sistem başlıyor mu? Eğer başarısız olursanız ramleri 3000mhz olarak ayarlayıp yine 1.35v verin. 4 kanalı da doldurduğunuzdan işlemcinin bellek denetleyicisi sorun yaşatıyor. Eğer yine başlamazsa 1. ve 3. yuvalarındaki ramleri söküp bios sıfırlayıp expo açıp deneyin. 2 kanal bağladığınızda tüm sorunlarınız çözülmüş oalcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 7 Şubat 2025; 16:27:58 >
  • Ayarları defaulta çek sonra sadece xmpyi aç undervolt atma.

Birde pcyi açarken tüm kabloları sök sadece güç kablosunu tak sonra görüntü kablosu ve diğerlerini tak.

İlla undervolt atmak istiyorsan uğraşmaya devam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Hocam tam okumamışsınız. Zaten onları yaptım.

Sistem am4 expo olayı yok yalnız ramler ddr4

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam şimdi kontrol ederken bir şey fark ettim. RAM'lerin ikisinde kodunda 8G, ikisinde 16G yazıyor. Çünkü ikisi tek set paketten ikisi ayrı ayrı paketten alınmış. Ben geçen sefer bilgisayarın bakımını yaparken 1-3 ve 2-4 numaralı slotlara yanlışlıkla farklı seri numaralı RAM'leri takmışım. Yani RAM'lerin üretim yılları arasında fark olduğundan uyumsuzluk yapmış gibi duruyor. Düzeltince birkaç sefer reset attım ve bir problem olmadı. Başına sizin de gelirse unutmayın: RAM'ler isim ve model olarak aynı olsa vile farklı yıllarda alındıysa uyumsuzluk çıkabilir. Eğer sorun tekrarlarsa buradan bildiririm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.