Şimdi Ara

bilgisayar açılırken neden memory test yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bunun mantığını açiklicak biri var mı bana??

• up..
    arkadaşlar yok mu cevap verecek bir arkadaş..
  • Bilgisayar açılışta bütün donanım parçaları gibi RAM'i de test eder. Bu bir yazma okuma testidir. Yükleme yapılan miktarı ekrana yansır. Bu miktar yavaş yavaş artar ve bellek miktarına ulaşınca durur. (Bazı bioslar 3 tekrar yapar) Eğer RAM durumu müsaitse boot yapılır ve RAM'e de dosya yüklemesi yapılır. Benim bildiğim bu

http://www.techimo.com/forum/showthread.php?t=6006

Bak buradaki sorun gibi bir sorun varsa onun kontrolü için. Ram test sırasında Ramda hata olunca bios bağırıyor veya ekranda uyarı veriyor. Ha bu arada eskiden şöyle bir şey başıma gelmişti. 2x4Mb ram takmışrım bilgisayara(o zamanlar iyiydi bu ramlar :)) fakat ekranda toplam 4mb görünüyordu. Diğer rami görmedi bile. Ram ölüydü yani. Bir de bunun içindir bu test.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 26 Nisan 2006; 21:53:00 >

• Lütfen FARUKBABA başka forumların linkini vermeyeLim biz kendi forumumuzda hallederiz kendi aramızda sorunLarı..UYARI.
  • Kardes linktei birisi de RAMle ilgili bir sorun yaşamış. Buna örnek olsun diye verdim. Merak etme DH kullanıcları DH den vazgeçmez
  • hehe teğmen yüzbaşıyı uyarıyo hiyerarşi çalışmıyo heralde burda.. hem gereksiz bi tepki bence.. yardım için her site verilebilir. reklam olmadığı sürece sorun olmaz. o zaman kimse kimseye link vermesin iki saat anlatmaya kalksın.olur mu
  • bu forumda rütbenin hiç bir önemi yoktur... ve legal olan her link verilebilir.. tabii copy/paste yaparak bu forunada yerleştireydi daha iyi olurdu kanaatimce ... atına alıntı yazarak tabii
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.