Bölümüm konusunda çok kararsızım?
YKS’de sayısalda yaklaşık 20 bin sıralama yaparak iyi bir üniversitede Bilgisayar Mühendisliği okumaya başladım. Şu an 3. sınıftayım, ancak üniversite hayatımın 2,5 yılı oldukça asosyal geçti. Ne mesleki ne de sosyal anlamda tatmin oluyorum. Üstelik okulun eğitimi de beklentilerimi asla karşılamıyor. Gerçekten kötü bir eğitimi var. Bölümde bazı alanlara ilgim olsa da günün sonunda sürekli kod yazan, tekdüze bir hayat süren biri olmak istemiyorum. Yapı olarak sosyal bir insanım ve bu meslek bana uygun değilmiş gibi hissediyorum. Uzun süredir aklımda olan bölüm değiştirme fikri son zamanlarda tekrar güçlendi. "Bölümü bitir, sonra geçiş yap" diyenler olabilir, ama o zaman tekrar YKS’ye girmem gerekecek. Oysa şu an sıralamamın yettiği bölümlere Ek Madde 1 ile geçiş yapabilirim. Bazen Tıp ve Diş Hekimliği üzerine düşünüyorum, ancak 5-6 yıl daha okumak gözümü korkutuyor.
Benzer bir süreç yaşayanlar var mı? Kod yazmadan, daha sosyal bir hayat kurabilir miyim? Yoksa daha da fazla vakit kaybetmeden bölüm değişikliği yapmalı mıyım?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 105 (Bu ay: 6)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Üniversite Eğitimi ve Yüksek Lisans, Doktora