Şimdi Ara

Bölümüm konusunda çok kararsızım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
72
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YKS’de sayısalda yaklaşık 20 bin sıralama yaparak iyi bir üniversitede Bilgisayar Mühendisliği okumaya başladım. Şu an 3. sınıftayım, ancak üniversite hayatımın 2,5 yılı oldukça asosyal geçti. Ne mesleki ne de sosyal anlamda tatmin oluyorum. Üstelik okulun eğitimi de beklentilerimi asla karşılamıyor. Gerçekten kötü bir eğitimi var. Bölümde bazı alanlara ilgim olsa da günün sonunda sürekli kod yazan, tekdüze bir hayat süren biri olmak istemiyorum. Yapı olarak sosyal bir insanım ve bu meslek bana uygun değilmiş gibi hissediyorum. Uzun süredir aklımda olan bölüm değiştirme fikri son zamanlarda tekrar güçlendi. "Bölümü bitir, sonra geçiş yap" diyenler olabilir, ama o zaman tekrar YKS’ye girmem gerekecek. Oysa şu an sıralamamın yettiği bölümlere Ek Madde 1 ile geçiş yapabilirim. Bazen Tıp ve Diş Hekimliği üzerine düşünüyorum, ancak 5-6 yıl daha okumak gözümü korkutuyor.

Benzer bir süreç yaşayanlar var mı? Kod yazmadan, daha sosyal bir hayat kurabilir miyim? Yoksa daha da fazla vakit kaybetmeden bölüm değişikliği yapmalı mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende kod yazan biri olarak şunu söyleyebilirim. ilk senemde bu iş bana göre değil gibi geldi ama ikinci sınıfa geçince çok zevk almaya başladım. Bazen insanlar göz önündeki cevapları göremezler uzaklarda ararlar. Yazdıklarından anladıklarım bölümünü seviyorsun ama sosyal bir insan olduğun için hayatının geri kalanını kod yazarak geçirmekten korkuyorsun diye anladım. Öncelikle düşündüğün gibi olmuyor. İnan bana öyle zamanlar gelecek ki sosyal olmaktan sıkılacaksın. Şuan böyle düşünmeni sağlayan şey monoton bir hayatının olmasıdır büyük ihtimal sürekli aynı şeyleri yapıyorsundur o yüzden böyle düşüncelere girmişsindir diye düşünüyorum. Bu zamanlarda farklı şeyler yapmaya bak. Kendimden örnek vereyim bu foruma girip arada bir mesaj yazıyorum :). Yabancı dizilere ara vermiştim şimdi kaldığım yerden devam ediyorum. Kitap okumanı şiddetle öneririm. Stres seviyeni azaltıyor gün içinde bir kaç dakikada olsa seni bu düşüncelerden alıp başka düşüncelere yönlendiriyor. Şuan mai ve siyah okuyorum. Dün Ahmet Cemil'in (kitaptaki ana karakterlerden birisi) nasıl bu kadar şanssız olduğunu düşündüm :). Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

• Hocam bende ytü de ehm okuyorum. 2. sınıfım ismimden de anlaşılacağı gibi bende myp ile tıpa geçmeyi düşünüyorum ama tıp da çok ilgimi çekmiyor. İlgimi cerrah olmak ve o sosyal çalışma ortamı çekiyor gibi. Tıpın bir ton güzel yanı ve kötü yanı var. Bana göre en önemli yanı insanların allah razı olsun demesi ve statüsü onun dışında pek bir olayı yok. Birde o hastanedeki stajlar ve sosyal ortam çok ilgimi çekiyor o kadar. Mühendislikte dersler hoşuma gidiyor. Zevk alarak çalışıyorum 3.80 ortalama yaptım ama çalışma ortamı çok ilgimi çekmiyor. Bütün gün bilgisayar başında oturmak hiç güzel gelmiyor bana. Bunu bildiğim için 1. sınıfta aldığım C derslerinde gömülü yazılım seçeneğini kafamdan elemiştim. Aklımda sadece rf mikrodalga kısmı kaldı. Bence geç kalmışsın ama bu geçmene engel değil zararın neresinden dönersen kardır. Çok iyi düşünmek lazım.

• Desicion kullanıcısına yanıt

Evet doğru söylüyorsunuz. Kendim elbette bir şeylerle ilgileniyorum, bölümümle ilgili eğitimler de alıyorum ama sürekli aynı döngü çok sıkıyor. Üniversite öncesinde hep hayatımın ana odağı okul olan ve çok severek giden birisi olarak üniversitede böyle olmayınca boşluğa düştüm sanırım. Bir de tabii ki mühendisliğin en zor yanı her şeyi ama her şeyi kendin yapmak zorundasın :')

• Ben de problem çözmeyi, matematik ve fiziği çok sevdiğim için bu bölümü tercih ettim fakat sadece bunlar yetmiyormuş. Tercih döneminde sürekli bilgisayar başında olmamın problem olacağını, genel öğrenci kitlesinin asosyalliğini (özür dileyerekten) hiç hesaba katmamıştım. Ama işin içine girmeden anlaşılmıyor bazı şeyler. Ve evet tıpın saygınlığı da oldukça ilgi çekici ben onu da pek yaşayamadım bu bölümde. Umarım ikimiz de hayalimize uygun meslekler yapabiliriz.

• birisidebirisi55 B kullanıcısına yanıt
    İnsanlar belli bir yaştan sonra zamanın çok hızlı geçtiğini söylerler. Bunun sebebi aynı şeyleri yapıyor olmalarıdır. Monoton olmalarıdır. Küçükken zaman hiç geçmezdi çünkü her şeyi ilk defa deneyimliyorduk :). Ben sende biraz kafa karışıklığı görüyorum. Mutsuzsun gibi geliyor uzaklardan bakınca :). Mutluluğu bu dünyada arama. Kuranda bile mutluluk kelimesi sadece 1 kez geçer. Yani kuzenim ehm ve çalışıyor. Hayatı sürekli bilgisayarda geçmiyor. Bu şekilde bakmak doktorlarında sürekli hastanede hasta bakıyor demekle aynı mânâya geliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • birisidebirisi55 B kullanıcısına yanıt
    Tıpın içine girdiğindede aynı şeyi söylersen?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.