UZUNCA YAZIP İÇİMİ DÖKTÜM, VAKTİNİZ DEĞERLİYSE OKUMAYIN.SADECE AŞŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFLARA BAKARAK HANGİ TÜFEĞİ TERCİH EDERDİNİZ ONU YAZARSANIZ SEVİNİRİM. Bir tüfek alıcam ama çok kararsızım, ithal tüfekler çok pahalı 50 60 bin liralardan başlıyor.Belki 30 bine de var, zaten alamam ama diyelim ki aldım yedek parçasını vs. bulamam servisi vs. sıkıntı olur.Yerli tüfeklere mahkumum ama yerlilerde de hep bir sıkıntı var.Araştırdıkça sıkıntısız tüfek olmadığını farkettim.Bir tane bile mi kaliteli ürün olmaz arkadaş ? Yok.Kimisinin boyası atıyor, kimisi çabucak paslanıyor, kimisinin atış yaparken kurma kolu kırılıyor, kimisinin vidaları gevşiyor, çoğunun da besleme hatası var. Düşün yarı otomatik diye av tüfeği alıyorsun ama iki tane fişeği ard arda sıkıntısız atamıyorsun.Ya fişek dikiyor ya da besleme yapmıyor.Resmen paranı çöpe atıyorsun.Dedim ki tamam yarı otomatikler de sıkıntılıysa o zaman pompalı alayım, pompalı dediğin basit bir mekanizma zaten tüfekte iki üç tane parça var harbiden basit ve pompalı olduğu için tüfek tamamen manuel kendin kuruyor kendin boşaltıyor kendin atıyorsun tamamen kullanıcının kas gücüyle çalışan bir alet..Arkadaş onu bile yapmayı becerememişler ya hayret ediyorum gerçekten. X marka pompalı tüfek aldım çalışmıyor, takılıyor, yok namlusu hatalı, yok kaşığı bozuk vs. diyenler var kafayı yemek üzereyim resmen.Keşke taşıma ruhsatlı tabanca almak kolay olsa da bu işe yaramaz tüfeklerle uğraşmasam.Baktığım tüm yerli tüfek markalarının webde eksiksiz hepsinin hakkında şikayetler olduğunu gördüm.Şu marka sağlammış hiç şikayet yok diyebileceğim tek bir marka yok.Aslında evet bir tane buldum, fakat o da zaten yeni girmiş piyasaya. Yeni bir model çıkarmışlar ve haklarında henüz hiçbir şikayet yok.Bullpup tarzı bir tüfekleri var bunların, çok güzel duruyor namussuz.Plastik taşıma çantasıyla beraber geliyor tüfek, askı kayışı, el tutamağı, açılır kapanır gez arpacık takımı vs. kutudan çıkıyor, tüfek slug namlu şok yok.Sökmesi takması basit ve pompalı bir tüfek.Namlusu kısa olduğu için ev ve araç içinde savunma amaçlı kullanması kolay, üstünde pikatini raylar olduğu için reddot el feneri vs. takabilirim daha sonradan. Fakat tek kötü yanı fiyatının bana göre şahsen biraz fazla olması.12 bin tl vererek hiç adı duyulmamış, çıkardıkları bu tüfek hakkında pek kullanıcısı ve gerçek incelemesi olmayan tüfeği alıp kumar mı oynamalıyım ? Yoksa piyasada bulunan en ucuz pompalı tüfek olan ve 8 bin tl fiyatı olan remington 870 klonu üstünde ghost ringi bile olmayan sadece arpacığı olan dümdüz klasik pompalı tüfeği alıp geçeyim mi ? Bu arada bu en ucuz tüfek krom rengi gerçekten boyası çok kötü ve çabuk çiziliyor.Bu arada dipçiği ve el kundağı ahşap, yani zamanla çürüme durumu vs. olabilir yıllar içerisinde.Karton kutuyla birlikte geliyor ve çok berbat bir askı kayışı çıkıyor kutusundan gerçekten kalitesiz, ayrıca tüfekte 3 adet şok bulunuyor. |
Bildirim