Telekom Ekibi Fiber Kurulum
Merhaba birkaç gün önce daireye kadar fiber kablo çekildiğini söylemiştim ve konuya attığım resimlerden arkadaşlar sistemin FTTH olduğunu söylemişlerdi.
Telekom ekibi daireye kadar kablo çekim işlemini geçtiğimiz pazartesi yaptı ancak şuan sadece kablo var.
ONT cihazı yok.
Altyapı dolayısıyla hipernet görünüyor fiber pakete geçiş yapamıyorum.
Süreci tecrübe eden arkadaşlara sormak istiyorum.
1- Telekom Ekibi ont cihazını ne zaman getirip takar, takmaları için müdürlüğe mi başvurmam lazım?
2- Ont cihazı geldiği gün altyapı fiber olarak güncellenir mi?
Teşekkür ederim.
Türk Telekom Fiber Süreci
Merhaba. Yaklaşık 1 hafta önce daire içine kadar fiber kablolar çekildi. Ancak ont cihazı henüz getirilmedi. Daire içinde sadece çekilmiş kablo var.
(Daire önlerinde kurulmuş küçük kutu - bu kablolar daire içine çekildi)

(Bina girişindeki büyük kutu)

Turknet kullanıcısı olarak 75 hız alıyorum. Fiberden sonra 500-1000 mbps'e geçme niyetim var. Bugün Türk telekomda Ramazan kampanyası bitecek. 1000 mbps için 940 TL gibi bir fiyatı var.
Sorum şu: Görsellerde de sizinle paylaştığım gibi,
1- Sistemin FTTP olduğunu düşünüyorum dolayısıyla 1000 mbps olmasa bile 200,500 gibi hızları alabilir miyim?
2- Keenetic extra dsl modeme sahibim bu hızlar için işimi görür mü yoksa Telekomun modemi daha sağlıklı bir seçim mi olur?
Kampanya bitmeden karar vermek istediğimden, hızlı geri dönüş sağlayabilirseniz çok memnun olurum.
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 414 (Bu ay: 414)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Türk Telekom (TTNET)