sistemim sadece PUBG oynarken reset atıyor
merhaba. sistemi 1 ay önce topladım. her türlü güncellemelerini vs yaptıktan sonra herhangi bir sorun yaşamadım.
1 haftadır steam üzerinden PUBG oynarken bazen 30 dakikada bir bazen 1 saatte bir PC herhangi bir hata vermeden kendini resetliyor.
herhangi bir hata kodu bir şey yok. sorun için yaptıgım bir kaç şey var sizlerle paylaşıp yardımlarınızı ve görüşlerinizi talep etmek istedim.
sistem özellikleri şu şekilde;
1)AMD Ryzen 5 7600X 4.7 GHz AM5 38 MB Cache 105 W İşlemci Tray
2)GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER SG 1-Click OC 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
3)Kingston KC3000 SKC3000S/1024G 1 TB PCIe 4.0 x4 M.2 SSD
4)Corsair 850W RMe Series RM850e 80+ Gold PCIe 5.0 Tam Modüler Güç Kaynağı
5)Lexar ARES RGB (2x16) 32GB DDR5 6000MHz Siyah CL30 PC Ram
6)Asus Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart
7)Arctic Liquid Freezer III 360 ACFRE00136A İşlemci Sıvı Soğutucu
8) AOC 144 HZ 1 ms 24 İnç DP ile bağlı Ana monitör
9)ve 2 tane eski HDD ve 1 adet M2 eski SSD takılı.
internette araştırdıgım kadarıyla;
1) 41 KERNEL hatası olarak PSU sorunlu olabilir dediler. fakat OCCT testinde istediğiniz kadar test yaptıgımda herhangi bir reset veya güc yetmezliği yaşamadım
2) ramlerinizde problem olabilir dediler OCCT'den ram testinde herhangi bir reset atma sorunuyla karşılaşmadım. 6 Dakikada full yok 55 dereceyi gördü ve sorun yaşamadım.
3) GPU ve CPU tam 1 saat FULL yükte stress testine soktum. herhangi bir hata ve sorunla karsılasmadım. sıcaklıktan dolayı odanın kapısını kapatım oda sıcaklıgının üstünde stress testini yaptım.
4) bazı kanallarda ekran kartından G sync acıp kapatırsanız bu sorun düzelir diyorlar.
5)asus'un kendi işlemci programları (armory crate) gibi programlar bunları tetikler mi?
önerilerinizi bekliyorum. 1 haftadır bunu bayağı bir kafaya taktım açıkcası. sorunun ne olduğunu çözemiyorum
bu olay görüntüleyicisinden bir fotoğraf;

Bu fotoğraf daha önceden stress testindeyken arkadaşıma atmak için cektiğim fotoğraf;

bu 15 dk yaptığım test;

bu da PUBG' oynarken 5 dakika içindeki değerleri;

Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 80 (Bu ay: 80)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware