Şimdi Ara

sistemim sadece PUBG oynarken reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. sistemi 1 ay önce topladım. her türlü güncellemelerini vs yaptıktan sonra herhangi bir sorun yaşamadım.

1 haftadır steam üzerinden PUBG oynarken bazen 30 dakikada bir bazen 1 saatte bir PC herhangi bir hata vermeden kendini resetliyor.

herhangi bir hata kodu bir şey yok. sorun için yaptıgım bir kaç şey var sizlerle paylaşıp yardımlarınızı ve görüşlerinizi talep etmek istedim.

sistem özellikleri şu şekilde;

1)AMD Ryzen 5 7600X 4.7 GHz AM5 38 MB Cache 105 W İşlemci Tray

2)GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER SG 1-Click OC 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı

3)Kingston KC3000 SKC3000S/1024G 1 TB PCIe 4.0 x4 M.2 SSD

4)Corsair 850W RMe Series RM850e 80+ Gold PCIe 5.0 Tam Modüler Güç Kaynağı

5)Lexar ARES RGB (2x16) 32GB DDR5 6000MHz Siyah CL30 PC Ram

6)Asus Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart

7)Arctic Liquid Freezer III 360 ACFRE00136A İşlemci Sıvı Soğutucu

8) AOC 144 HZ 1 ms 24 İnç DP ile bağlı Ana monitör

9)ve 2 tane eski HDD ve 1 adet M2 eski SSD takılı.

internette araştırdıgım kadarıyla;

1) 41 KERNEL hatası olarak PSU sorunlu olabilir dediler. fakat OCCT testinde istediğiniz kadar test yaptıgımda herhangi bir reset veya güc yetmezliği yaşamadım

2) ramlerinizde problem olabilir dediler OCCT'den ram testinde herhangi bir reset atma sorunuyla karşılaşmadım. 6 Dakikada full yok 55 dereceyi gördü ve sorun yaşamadım.

3) GPU ve CPU tam 1 saat FULL yükte stress testine soktum. herhangi bir hata ve sorunla karsılasmadım. sıcaklıktan dolayı odanın kapısını kapatım oda sıcaklıgının üstünde stress testini yaptım.

4) bazı kanallarda ekran kartından G sync acıp kapatırsanız bu sorun düzelir diyorlar.

5)asus'un kendi işlemci programları (armory crate) gibi programlar bunları tetikler mi?

önerilerinizi bekliyorum. 1 haftadır bunu bayağı bir kafaya taktım açıkcası. sorunun ne olduğunu çözemiyorum

bu olay görüntüleyicisinden bir fotoğraf;

Bu fotoğraf daha önceden stress testindeyken arkadaşıma atmak için cektiğim fotoğraf;

bu 15 dk yaptığım test;

bu da PUBG' oynarken 5 dakika içindeki değerleri;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicetinkaya2034 -- 26 Mart 2025; 21:2:43 >

• prizi değiştir. yan odadan üçlü çek gerekirse

• Expo dahil bütün bios ayarlarını sıfırlamayı denedin mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

zaten çok fazla kurcalamadım bios ayarlarını. sadece eskinin XRP denilen muhabbetini ENAble yaptım. cünkü ramlerimi 6400 olarak görmüyordu.

az önce bios güncelledim 15 gün önce yeni bir versiyon cıkmıs. 321x serisinden 3222 serisine yükseltme yaptım.

ddr5 oldugu icin geç açılma sorunum vardı. 60 sn filan başlangıcta gec acılıyordu. onu da memory context restore ENABLE yaparak çözdüm. hepsi bu.

yani biosta cok fazla ayar yapmadım. voltaj düşürümü vs.

• napervasız kullanıcısına yanıt

şu an 2 ekran ve 1 psu baglı şekilde üçlü priz kullanıyorum. bunun gerçekten herhangi bir artısı olur mu?

cünkü occt testinde POWER testini yaptım. Yani sistem elinden geldiğince en fazla voltaj ve akımı cektiği testi. herhangi bir sorun cıkmadı.

• alicetinkaya2034 A kullanıcısına yanıt

bir şeyleri denemen gerekiyor kimse sorununu nokta atışı çözemez. en kolaydan başla.

• alicetinkaya2034 A kullanıcısına yanıt
    Sen yine de tamamen sıfırla ve herhangi bir ayara dokunmadan dene, öyle de hata verirse en azından bir ihtimali daha aradan çıkartmış olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyundan kaynaklı bir sorunu yada son dönemde ki nvidianın sorunlu driverini ve çok yakın zamanda 4xxx serisine de sirayet etmesini kimse konuşmuyor tabii ki...

Son bir hafta içinde ekran kartı driveri güncellendi ise sorun yaşamadığınız bir önceki sürücüye dönün ama bunu yaparken driveri ddu ile kaldırın mutlaka...

Şayet sorun çözülmez ise yüklü olan oyundan kaynaklıda olabilir kaldırıp tekrar kurmayı deneyebilirsiniz...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.