Arkadaşlar 6-7 yıl önce Samsung'un UE40C6820 modelini satın almıştım. Yıllardır severek kullanıyordum. Filmlerimi hddlere arşivlerim ve hdd dolunca yenisini alırım. Yıllardır bu hddlerdeki filmleri tvnin usb bağlantısı üzerinden sorunsuz izlemekteyim. MKV'ler de dahil. 4-5 aydır TV'de hdd üzerinden film izlemedim.
Bu süre zarfında televizyonun yazılımını da güncellemedim. Şu an elimde içleri film dolu Western Digital'in 2 TB'lık ve Seagate'in 2 TB'lık HDD si var. Bunların içleri film dolu ve ben bu HDD'leri televizyonuma şimdiye kadar yüzlerce kere takarak içlerindeki filmleri izledim. İki hardiskte dolmaya yaklaştığı için bir tane de yeni Seagate 2 TB lik HDD aldım ve yeni indirdiğim Tenet filmini onun içine atarak tv de izlemeyi denedim.
TV hardiski gördü. Media Player uygulamasını otomatik başlattı. Filmler kategorisini seçince "Geçerli aygıtta film dosyası yok. Başka bir kategori seçin." diyen bir uyarı verdi. Yeni aldığım için, acaba harddiskte mi sorun var diye düşünerek eski hddlerimi taktım. Eski Seagate HDD de bir sorun olmayıp içindeki filmleri oynatırken daha önce defalarca içinden film izlediğim ve içi film dolu eski WD marka HDD mi tvye takınca tekrar aynı uyarıyı yani "Geçerli aygıtta film dosyası yok. Başka bir kategori seçin." diyen uyarıyı aldım.
Bu sorun çok tuhaf bir hal aldı. Tevazuya gerek yok, bilgisayardan çok iyi anlarım. Teknolojiyle de aram iyidir. Bu yüzden sorunu en ince ayrıntısına kadar detaylı yazıyorum ki hatanın nedeni olabilecek ihtimalleri tek tek eleyip gerçek nedeni hep beraber bulabilelim. Bunları yazmasam çoğu kişi MKV kodeğini desteklemiyordur, dönüştür filan diye sallamasyon cevap verirdi. Sorunun MKV ile yada film dosyasının türü ile ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Bunu ispatlamak için şöyle yaptım. Yeni aldığım HDD nin içindeki, tv tarafından dosya yok uyarısıyla izleyemediğim Tenet filmini o harddiskten eski seagate harddiskime kopyaladım. Ve eski seagate harddiskindeki filmi tv de sorunsuz izledim.
Sizce sorunun kaynağı nedir ve nasıl çözülür arkadaşlar? Not: tüm HDD ler NTFS formatındadır. Yeni aldığım HDD yi formatlayarak NTFS, FAT, ve exFAT türlerinde biçimlendirdim ve içlerine film attım. Sorun değişmedi. Eski Seagate hardiskte sorun olmayıp diğer eski hardisklerde, hatta usb lerde ve yeni aldığım seagate harddiskte bu uyarıyı almamın nedeni ne olabilir?
Arkadaşlar bilgisayarım konfigürasyon olarak iyi sayılır, ya da ben öyle sanıyordum. Ama eski oyunları bile kare kare hareket ettiriyor, oynayamıyorum. Sizce bu normal mi?
2015 çıkışlı The Witcher 3: Wild Hunt oyunu bile kasıyor. Dün steam indiriminden 2016 çıkışlı Rise of the Tomb Raider™ satın aldım. Oyunun kendi içindeki benchmarkta fps 8 çıktı. Bütün ayarları en düşüğe getirdim, yinede akıcı olarak hareket edemiyorum. Sizce bunlar benim pc için normal mi yoksa bir problem mi var? varsa nasıl aşarım? ayrıntılı aida64 extreme raporu ektedir.
Sürüm AIDA64 v6.20.5300/tr Karşılaştırmalı Test Birimi 4.5.816.8-x64 Anasayfa http://www.aida64.com/ Rapor Türü Rapor Sihirbazı Bilgisayar DESKTOP-89IJFS3 İşletim Sistemi Microsoft Windows 10 Pro 10.0.18362.476 (Win10 RS6 [1903] May 2019 Update) Tarih 2019-12-02 Saat 20:49
Bilgisayar: Bilgisayar Türü ACPI x64 tabanlı bilgisayar İşletim Sistemi Microsoft Windows 10 Pro İş. Sis. Servis Paketi - Internet Explorer 11.476.18362.0 (IE 11.0.160) Edge 44.18362.449.0 DirectX DirectX 12.0 Bilgisayar Adı DESKTOP-89IJFS3 Kullanıcı Adı Recai Tandoğan Oturum Etki Alanı DESKTOP-89IJFS3 Tarih / Saat 2019-12-02 / 20:49
Görüntü Birimi: Görüntü Bağdaştırıcısı GeForce GTX 1060 6GB (6 GB) Görüntü Bağdaştırıcısı GeForce GTX 1060 6GB (6 GB) Görüntü Bağdaştırıcısı GeForce GTX 1060 6GB (6 GB) Görüntü Bağdaştırıcısı GeForce GTX 1060 6GB (6 GB) Görüntü Bağdaştırıcısı Intel(R) HD Graphics 630 (1 GB) Görüntü Bağdaştırıcısı Intel(R) HD Graphics 630 (1 GB) Görüntü Bağdaştırıcısı Intel(R) HD Graphics 630 (1 GB) 3D-Hızlandırıcı Intel HD Graphics 630 3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Monitör Genel PnP Monitör [NoDB] (21421)
Çokluortam: Ses Bağdaştırıcı Intel Kaby Lake HDMI @ Intel Kaby Point PCH - High Definition Audio Controller (Audio, Voice, Speech) Ses Bağdaştırıcı nVIDIA GP106 HDMI/DP @ nVIDIA GP106 - High Definition Audio Controller Ses Bağdaştırıcı Realtek ALC887 @ Intel Kaby Point PCH - High Definition Audio Controller (Audio, Voice, Speech)
Depolama : IDE denetleyici Standart SATA AHCI Denetleyici Depolama denetleyici Microsoft Depolama Alanları Denetleyicisi Disk Sürücüsü WDC WD10EZEX-08WN4A0 (1 TB, 7200 RPM, SATA-III) Disk Sürücüsü WDC WDS120G1G0A-00SS50 (120 GB, SATA-III) SMART Sabit Disk Durumu OK
Arkadaşlar 2-5 mayıs tarihleri arasında ardahan'da uluslar arası mitoloji konferansına konuşmacı olarak katılacağım. daha önce ne kars'a ne ardahan'a gitmedim. doğu ekspresi ile gitmek istiyorum. tren akşam 18:30 gibi kars'a varıyor. dönüş için de sabah 8'de kars garından kalkıyor.
akşam 18:30'da ankara'dan kars'a vardım diyelim. o saatte ardahan'a nasıl gidebilirim. çalışan belediye otobüsü, dolmuş gibi şeyler var mı? bunlar hangi sıklıkla hangi saatler arası çalışmaktadır?
dönüş içinde sabah 8 de kars tren garında olmam lazım. geceyi ardahan'da geçirirsem. sabah 8 de karsda olacak şekilde ardahan dan karsa gelebilmem mümkün mü? yardımlarınızı bekliyorum.
Arkadaşlar bu pazar 17 kişilik bir öğrenci grubu ile Antalya havalimanında olacağız. Buradan perge antik kentine gitmek istiyoruz. Acaba bunu sağlayacak belediye otobüsü gibi toplu ulaşım araçları mevcut mu? Var ise ücretleri ne kadar? Geçme sıklıkları nedir? Perge antik kentinde 1 saat takıldıktan sonra Antalya müzesine gitmek istiyoruz perge antik kenti’nden Antalya müzesine toplu ulaşım ile gitmek mümkün mü? Yine geçme sıklıkları ve ücretleri ne kadar? Kocaelinden geliyoruz antalyayı bilmiyoruz yardımınızı bekliyoruz?
arkadaşlar bilgisayarım sıklıkla açılmamaya başladı. yani durum şöyle. açma tuşuna basıyorum. ışığı yanıyor, fanı çalışıyor (ama fanı sürekli ve hızlı çalışıyor) ekrana bios dahil hiç bir görüntü gelmiyor. defalarca aç kapa. görüntü geliyor. görüntünün geleceğini nereden anlıyorum biliyor musunuz. power tuşuna bastığımda bir iki saniye deli gibi çalışan fan, susuyor. sonra siyah ekranda yazılar. overclok hatası falan filan. sorun şu ki hiç overclock yapmadım. ve işlemcide ekran kartı da orjinal saat ve frekanslarında çalışıyor. ha birde böyle açılmadığı zaman yaptığım işlem şu. ekran kartının arkasında 2 dvı çıkışı var. hdmi kablo ve dönüştürücü kullanarak monitöre bağlıyorum. görüntü gelmediğinde bu bağlatılarla oynuyorum. birinden söküp diğerine takıyorum. kabloyu düzeltiyorum yada büküyorum. yeniden başlatıyorum bu sefer görüntü geliyor. tabii bu işlemi 4-5 kere yapıyorum. belki denk geldiğinden görüntü geliyor, belkide sorun gerçekten burada bilemiyorum.
sizden emaneten hdmi çıkı olan pci expres 2.0 16x ekran kartı istiyorum. deneyip test edecem. eğer kartı değiştirdiğimde sorunsuz açılıp kapanmaya başlarsa, yeni ekran kartı alacam. sorunun buradan kaynaklandığına emin olmadan kart almak istemiyorum.
boşta ekran kartı olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. 14 sendir üyeyim ikinci el bir kart için itibarımı sarsmam. rahat olun. recai_tandogan@hotmail.com dan yada özel mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz.
Arkadaşlar trendyol dan bir ürün alacağım. QNB Finansbank cep şubesinde kampanyalar bölümünde trendyol için 20 tl yerine geçen indirim kodu varmış. O kodu bana özel mesajla ulaştırabilirseniz çok makbule geçer. Yardımlarınızı bekliyorum.
arkadaşlar yarın teslim etmem gereken bir ödev var ödevi yaptım ama sayfaları istenilen formatta numaralandırmam lazım. bir sürü yerde nasıl yapıldığını gördüm ama benimkinde olmuyor.
sayfa numaraları sayfanın ortasında olmalı
allah rızası için biri yapıp buraya yükleyebilir mi DOSYA YANDESK DİSKTE ARKADAŞLARhttps://yadi.sk/i/f3GEa6FKraoiZ BİRDE SONLARDA BİR ÇOK BOŞ SAYFA VARi ONLARI SİLMEYELİM. ONLARaDA SAYFA NUMARASI verelim sonradan resim ekleyecem oralara hadi bir el atalım :)
İÇİNDEKİLER
Önsöz ............................................................................................................................ i İçindekiler .................................................................................................................... ii Öz / Abstract ............................................................................................................... iii Resim Listesi .............................................................................................................. iv Giriş ............................................................................................................................. 1 1. İÇE GİYİLEN KIYAFETLER ………...…………………………………………. 2 1.1. SUBLIGACULUM/SUBLIGAR/LICIUM ................................................... 2 2. ARA KIYAFETLER ………………………………………………………...…… 3 2.1. TUNİKA ....................................................................................................... 3 2.1.1. Tunikanın Tarihi, Özellikleri, Şekli ....................................................... 3 2.1.2. Tunika Çeşitleri ...................................................................................... 4 3. DIŞA GİYİLEN KIYAFETLER ...……………………………………………….. 5 3.1. TOGA………….……………………............................................................ 5 3.1.1. Toganın Tarihi, Önemi, Şekli................................................................. 5 3.1.2. Toga Çeşitleri.......................................................................................... 6 3.2. PELERİNLER. .............................................................................................. 7 3.2.1. Lacerna ….……………………………………………………………. 8 3.2.2. Paenula …...…………………………………………………………… 8 3.2.3. Pallium …......…………………………………………………………. 9 3.2.4. Paludamentum ……………………………………………………...… 9 3.2.5. Sagum ……………….……………………………………………...… 9 4. AYAKKABILAR ……………………………………………………………….. 10 4.1. CALCEUS …………………………………………………………...…… 10 4.2. PERO ……………………………………………………………………... 10 4.3. SANDALET ……………………………………………………………… 10 4.4. CALİGAE ………………………………………………………………… 11 Sonuç ve Değerlendirme ............................................................................................ 12 Bibliyografya ............................................................................................................. 13 Resimler ............................................................................................................. 14
arkadaşlar pc yi aldığım 5 seen oldu. o zamanlar belki uğraşmışımdır ocerclock ile hatırlamıyorum şuan. ama 5 senedir sorunsuz kullanıyordum. ama bu aralar bilgisayarım açılmıyor. power tuşuna bastığımda fan çalışıyor ışıklırı yanıyor ama görüntü bir türlü gelmiyor. 9-10 kere reset yaptığımda aşağıdaki resimlerdeki hatayı alıyorum. yardım lütfen
arkadaşlar google görsellerde "yeni asta sedan 2016" yada "new astra 2016 sedan" diye arattığınızda çıkan sonuçlarda aşağıdaki resim de var. bu resim yalnızca bu açıdan çekilmiş ve bu aracın başka hiç bir fotosunu göremedim. diğer sonuçlardaki 2016 astra sedanlara da hiç benzemiyor bu araç. ama tüm sitelerde de 2016 astra resimleri arasına serpiştirilmiş çıkıyor bu foto. bu araç gerçekte var mıdır marka ve model nedir. resmi büyüttüğümde sol arka farın altında model 8 yada model s yazısı okuyor. aracı çok beğendim. yardımlarınızı bekliyorum.
arkadaşlar diyelim bir bölüm 30 kişi alıyor. normal yerleştirmede 20 kişi talep etmiş orayı. 20 kişi giriyor 10 kişilik boş yer kalıyor. bu on kişi için yeniden ek yerleştirme açılıyor ya. yeni ösym kitapçığında ek yerleştirme de yerleşebilmek için en az o bölüme en son girenin puanı kadar puan almanız gerekir yazıyor . yani deminki bölümde 20 kişi girmişti ya 20. kişinin puanı 306 diyelim bu sonradan yerleşecek 10 kişininde en az 306 puan alması lazım mış? var mı böyle bir şey yoksa ben okuduğumu yanlış mı anladım. 500 küsür sayfa kitapçık nerede okuduğumu da şimdi bulamıyorum bir daha.
Aktiflik: Şu anda DH'de değil Son Giriş: 2 yıl önce Son Mesaj Zamanı: 2 yıl Mesaj Sayısı: 304 Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 473 İkinci El Bölümü Mesajları: 35 Konularının görüntülenme sayısı: 15.557 (Bu ay: 179) Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0) En çok mesaj yazdığı forum bölümü:Mobil Cihazlar