Dün Bursa'ya uzun bir aradan sonra güzel kar yağdı. 2015 model 1,5 Megane 3 arabamın üstündeki karları temizledikten sonra. Araba soğuk kalmasın diye rölantide çalıştırdım. Yaklaşık 5 dk rolantide çalışan motora ara gaz verdikten sonra stop ettim. Ve arabanın yanında bir sigara içerken gördüm ki O DA NE??? Arabanın altından yağ resmen boşalıyor. Hemen altına yatıp baktım arabadan yağ oluk oluk akıyordu kaputun iç tarafından. Dedim heralde soğuktan oldu. Sonra ustamı aradım. Kaputu açmamı söyledi. Açtığımda kaputta(arabanın sağ tarafı) neredeyse her yerin yağ olduğunu gördüm. Belli ki bir patlama yapmışki arabanın kaput kapağınde bile yağ vardı. Arabayı hiç çalıştırmadım bunu gördükten sonra. Sizce problem nedir? Yağ filtresi patlamış olabilir dedi ustam ama ben üstten baktığımda birşey göremedim. Acaba yağ pompasından mı kaynaklı? Aracın motorunda zarar olma ihtimali yüksek mi? Arabama iyi bakarım. Yağını suyunu eksik etmem. Bakımlara zamanında giderim. Yaklaşık 200-300 km gibi kalmıştı 10.000 bakımına. Değerli ustalarımız konuyu değerlendirebilir mi? Veya daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu? Aklıma fazlasıyla takıldı. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 15
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.631 (Bu ay: 116)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası