Dün Bursa'ya uzun bir aradan sonra güzel kar yağdı. 2015 model 1,5 Megane 3 arabamın üstündeki karları temizledikten sonra. Araba soğuk kalmasın diye rölantide çalıştırdım. Yaklaşık 5 dk rolantide çalışan motora ara gaz verdikten sonra stop ettim. Ve arabanın yanında bir sigara içerken gördüm ki O DA NE??? Arabanın altından yağ resmen boşalıyor. Hemen altına yatıp baktım arabadan yağ oluk oluk akıyordu kaputun iç tarafından. Dedim heralde soğuktan oldu. Sonra ustamı aradım. Kaputu açmamı söyledi. Açtığımda kaputta(arabanın sağ tarafı) neredeyse her yerin yağ olduğunu gördüm. Belli ki bir patlama yapmışki arabanın kaput kapağınde bile yağ vardı. Arabayı hiç çalıştırmadım bunu gördükten sonra. Sizce problem nedir? Yağ filtresi patlamış olabilir dedi ustam ama ben üstten baktığımda birşey göremedim. Acaba yağ pompasından mı kaynaklı? Aracın motorunda zarar olma ihtimali yüksek mi? Arabama iyi bakarım. Yağını suyunu eksik etmem. Bakımlara zamanında giderim. Yaklaşık 200-300 km gibi kalmıştı 10.000 bakımına. Değerli ustalarımız konuyu değerlendirebilir mi? Veya daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu? Aklıma fazlasıyla takıldı. Nasıl bir yol izlemeliyim? |
Motordan Yağ Boşaldı(Renault Megane)
-
-
Yağ filtresi veya yağ soğutucusu kaynaklıdır. Soğuk sıcak görünce patlamıştır.
Karter olsa direkt alttan boşalır üste bulaşmaması gerekirdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 18 Ocak 2021; 13:10:21 > -
Renault orijinal ya da purflux bir filtre kaç para olacak, bu işleri ustaya değil kendi seçtiğiniz filtreye bırakmak en iyisi.
Bu arada uzun süre rölantide çalıştırmak yeterli yağ basıncı sağlamaz boşu boşuna yurumeyrcrkseniz çalıştırmayın. -
sizce yağ filtresi değişimi ile bu iş çözülür mü? Motora baktırmak gerekir mi?
-
araba soğuk kalmasın diye rölantide çalıştırmak
sizin canınız sıkılmış -
Verdiginiz ara gazin miktari önemli. Anlik redline yaptıysanız soguktan esnekligini yitirmis lastik conta vs. cok fazla zorlayip yirtmis olabilirsiniz. Dua edin motor blogu vs. daha farkli yerlere zarar vermemis olun. -
quote:
Orijinalden alıntı: bluewolf_743sizce yağ filtresi değişimi ile bu iş çözülür mü? Motora baktırmak gerekir mi?
Tüm yağ boşalıp motoru o şekilde çalıştırmadığınız sürece sıkıntı olmaz. Her ihtimale karşı eski yağı boşalttırıp filtreyi değiştirtin yeni yağ koydurun yola devam.
-
Arabama iyi bakarım diyip hareket etmeyecek arabayı 5 dakika rölantide çalıştırmak ve ara gaz vermekte iyi ironi olmuş. -
Arabanızı hareket ettirmeyecekseniz çalıştırmayın hiç daha çok zarar verirsiniz.
-
antifriz varmı araçta. eğer yoksa yağ soğutucusu patlamış olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0145B01C9 -- 18 Ocak 2021; 11:43:49 > -
cevaplar için çok teşekkürler. Bu da bana önemli bir ders oldu. Binmeyeceğim arabayı çalıştırmayacağım. Bugün çekici yardımı ile aracı tamirciye götüreceğim. Umarım ciddi bir sorun çıkarmaz. Ama beni biraz endişelendirmiyor değil :)
-
binmeyeceğim arabayı niye çalıştırsam işte??? Dertsiz başımıza dert aldık :)
-
Dua ediyorum zaten :) Motora bir zararı olmuş mudur acaba? Bu ihtimal bile beni fena tırstırıyor :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0145B01C9antifriz varmı araçta. eğer yoksa yağ soğutucusu patlamış olabilir.
En son Nisan gibi bakımda sorun olmadığını söylediler. -20'ye kadar sorun çıkarmaz dediler. Sonrasında ne su koydum ne azaltma oldu. Heralde ondan değildir diye düşünüyorum.
-
Sorunun kaynağını aramadan mı yağ koydurup filtre değiştirip devam edelim? Aslında içimi en rahatlatan yorum sizinki ama:) Aynı yerden benzer bir sorun yaşar mıyım diye düşünüyorum.
-
aslında detaylandırmıştım. Bakımları geçirmem, yağına suyuna bakarım, arabayı dinlerim.... Ama soğukta arabayı ara sıra bir miktar çalıştırmanın iyi olduğu duyduğum için yapmıştım. Heralde gaza bir an yüklenmek çok mantıklı değilmiş. Biraz acı bir tecrübe oldu... :(
-
quote:
Orijinalden alıntı: bluewolf_743Sorunun kaynağını aramadan mı yağ koydurup filtre değiştirip devam edelim? Aslında içimi en rahatlatan yorum sizinki ama:) Aynı yerden benzer bir sorun yaşar mıyım diye düşünüyorum.
Sorunun kaynağı zaten araştırılacak. Usta bakar sızıntı nerede diye yağ filtresiyse söylediğim gibi yağ filtresi değiştirilir yağ boşaltılır yeni yağ koyulur olay biter. Yağ soğutucusu varsa araçta oradan da olabilir sızıntı, o zaman biraz daha maliyet artabilir.
Sonuç olarak motor yağsız çalıştırılmadıysa ciddi bir masraf açmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 18 Ocak 2021; 14:10:5 > -
Gecmis olsun. Sakat bir durum. İns motora zarar vermemistir. -
Aynı durum yıllar evvel yoğun trafikte 2000 model clio ile başıma gelmişti, önce yağ lambası yandı sonra kokular gelmeye başladı. Benzinliğe çekip baktığımda motorun her yeri oluk oluk yağ olmuştu. Motorun sağ alt kısmında plastik bir conta çıkmış. Conta takıldı yağ eklendi sorun çözüldü.
-
Muhtemel yağ soğutucusudur.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Arabama iyi bakarım diyip hareket etmeyecek arabayı 5 dakika rölantide çalıştırmak ve ara gaz vermekte iyi ironi olmuş.
|
Arabanızı hareket ettirmeyecekseniz çalıştırmayın hiç daha çok zarar verirsiniz. |
Benzer içerikler
- v kayışı kaç binde değişir
- lokal boya fiyatları
- suzuki s-cross 2013 yorum
- suzuki grand vitara 2.0 jlx-al yorum
- hyundai bayon 1.0 t-gdi yorum
- toyota"nın en çok tutulan modeli hangisi
- byd shark
- togg sipariş
- trafik cezası itiraz dilekçesi
- 2025 egea
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X