40K civarı notebook tavsiyesi
Selamlar, birincil amaç oyun oynamak olacak. Daha önce hiç gaming notebook kullanmadım o yüzden pek bilgim yok, yıllardır da kasa toplamadım, güncel markalar, parçalar hakkında da güncel bilgilere sahip değilim. Ne kadar fikir, tavsiye, bilgi verirseniz bana faydası olacak o yüzden.
İşlemci intel i7, ekran kartı nvidia düşünüyorum. Ram olarak da 2x8gb modeller gördüm, onun yerine daha sonra yükseltme yapabilmek için 1 slot 16gb 1 slot boş modeller olmalı, olmuşken de ddr5 olsun.
Marka olarak asus, hp, msi vb. markalar düşünüyorum, casper, monster, lenovo, acer tercih etmediğim markalar.
Bi yardımcı olabilirseniz sevinirim, fiyatlar daha da başını alıp gitmeden en kısa sürede bi model bulalım bana.
ek: https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-dash-f15-fx517zr-hn013-intel-core-i7-12650h-16gb-1tb-ssd-rtx3070-freedos-15-6-fhd-144hz-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC000031UMJ7 bu iyi mi mesela
Outdoor cüzdan tavsiye
Selamlar, kullandığım cüzdan çok eskidiği için yeni bir cüzdan almaya karar verdim, deri sevmediğim için de spor cüzdanlara bakıyorum, genellikle çoğu cırt cırtlı. Onun yerine fermuarlı modellerden birkaç tanesini gözüme kestirdim.
Tasmanian Tiger diye bir marka
Brandit diye bir marka
Bi de Jack Wolfskin var
Bunlara benzer modeller için tavsiye alabilirim, ya da amazon dışında daha uygun siteleri de önerebilirsiniz.
Kan Grubu Kartı Beyan
İşe girmek için kan grubu kartı lazımmış, kan grubumu biliyorum(ameliyat olurken, evlenirken vs de bakıldı kan grubuma), ehliyetim yok ama kimliğimde kan grubum yazıyor, evde de ta bebekliğimden kalma 30 küsur senelik kan grubu kartımı bulduk, bir laboratuardan alınmış, kaşe falan yok.
-işe girerken bu antika kartı versem kabul ederler mi?
-güncel kan grubu kartı almak istesem, özel hastaneye falan gitsem ve bu antika kartı göstersem güncel kaşeli maşeli bir kart verirler mi?
-sağlık ocağı ya da devlet hastanesi gibi devletin kendi kurumlarına gitsem ve bu antika kartı göstersem güncel kaşeli maşeli bir kart verirler mi?
maksat parmağı deldirmemek, korkuyorum yav. tahlilsiz almak için özel hastane bin lira istese ya da devlet hastanesindeki laboratuarda rüşvet falan isteseler razıyım o derece.
Telefon ekranında ikon belirmiş
Bir yakınımın eski sony marka telefonunun ekranında üstte bazen mavi bazense kırmızı olan bir ikon belirmiş. Bu nedir, kaldırılabilir mi, zararlı bir şey mi?
Cevap: Erişilebilirlikle ilgili bir ayarmış, yüz ifadelerinden telefonu kontrol etmenize yarıyormuş, nasıl aktive olduğu bilinmiyor, iptal ettik.
bilgisayar ısınana kadar kendini resetliyor??
Selam, masaüstü bilgisayarım var, asus z87a anakartlı 4670k işlemcili, eski bişey ama yıllardır sorunsuz kullanıyordum.
Şimdi şöyle bir senaryo ile karşı karşıyayım.
1-pcyi açınca, fanlar falan dönüyor, bikaç saniye sonra hiç bios ekranı bile gelmeden kapanıyor ve tekrar açılmaya çalışıyor. bu birkaç dakika boyunca sürüyor, açılmaya çalış, siyah ekranı geçeme süreci, resetlen.
2-birkaç dakika geçtikten sonra biraz beynine kan gitmiş gibi bios ekranına kadar gelmeye başlıyor. ancak, o american megatrends yazan ilk açılış ekranında bir iki saniye kadar durup gene resetliyor kendini.
3-bu süre gittikçe uzamaya başlıyor (bu arada, şu an bios pilini çıkarıp cmosu falan tertemiz ettiğim için bu american megatrendsli ekranda kalıyor ve "please enter setup to recover bios settings" falan yazıyor, normal windows a geçmiyor yani). bir şey yapmadan, stabil mi diye beklerseniz 2 dakika kadar bu ekranda durup gene kendini resetliyor.
4-en sonunda sanki dakikalardır bir yerinde voltaj yetmiyormuş da artık elektriğe doymuş gibi stabil bir şekilde biosa girmeme, windowsu açmama izin veriyor.
5-diyelim ki bu durumda kapattım, heme tekrar açarsam açılırken sorun yaşanmıyor. ama kapatıp beklersem, gene mala bağlıyor.
*Yakın zamanda donanım değişikliği yapılmadı. bios güncellenmedi. bios pilini değiştirdim sorun ondan da değil. Makinede bir overclock mevcut değil. Bilgisayar sağ salim açılınca domuz gibi çalışıyor, gpu, cpu stres testlerine bana mısın demiyor. Ekran kartını, ssdlileri falan söküp tek ram kalacak şekilde minimum halde denediğimde de bu açılıştaki sorun düzelmiyor bu arada.
Böyle bir şeyle karşılaşan oldu mu hiç? mazotlu kamyona döndü, ısınana kadar çalışmıyor makine yav. sebebi ne ola ki?
ekran kartı sorunu, code 43
merhabalar,
sistemimi toparlayalı uzun yıllar oldu, ekran kartım epey eski o yüzden, asus gtx 760 direct cu ii. ezelden beri stabil çalışıyor(du). bugün football manager 2020 oynarken (ekran kartını zorlamayan bi oyun neticede) bir anda reset attı ki hiç huyu değildir, sonra da açıldı ama hem çözünürlük çok düşmüştü hem de ekranda hep garip çizgiler ve noktalar belirdi. tekrar reset attım, ekran kartını kaldırıp driverları tekrar kurdum, anakartımdaki diğer ekran kartı slotuna taktım, nafile. aygıt yöneticisinde ekran kartı için "Windows has stopped this device because it has reported problems(Code 43) " diyor başka bir şey demiyor. ekran kartını yaksam hiç görüntü gelmez diye biliyorum (eski zamanlarda öyleydi yani) bunda ise görüntü geliyor ama bozuk geliyor. bu arada, sadece windowsta iken sorun yaşamıyorum, bilgisayardan monitöre görüntü gelmeye başladığı anda çizgili bozuk görüntü ile karşılaşıyorum, fanlar dönmesine rağmen bios ekranında falan da görüntü arızalı yani, bu da ekran kartını sonunda elimize aldık anlamına geliyor herhalde.
bilgisi olan, fikri olan yardım edebilirse sevinirim. sorun düzelmese de sorunun ne olduğunu cidden merak ediyorum.
anakart mı cortladı
|
Klima algılayıcısı bozuldu yardım
|
izmirde airfile kumaş
|
basic rf devre
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 176
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 8.924 (Bu ay: 73)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 17 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware