Merhaba arkadaşlar,
Kaza kısaca direksiyon hakimiyetini kaybederek -tali yoldan giriş yapan Toros marka bir aracın direkt sol şeride girmesi yüzünden- önce sol, sonra sağ bariyere çarpıp durma şeklinde gerçekleşti. Eşimle birlikte küçük sıyrıklarla atlattık ancak fotoğraflarını eklediğim Ford Focus 2011, Titanium model aracımda bulunan 6 hava yastığının hiçbiri açılmadı.
Hava yastıklarının neden açılmadığına dair Ford Müşteri hizmetlerini arayarak inceleme talep ettim. Sürecin Ford firmasına yakışmayacak derecede amatör seyrettiğini ve çok basit işlemler için bile uzunca vakitler aldığını söylemeliyim. (tahminim yıldırma politikası) Öyle ki inceleme için Ford Servis (Bayi) benden ücret bile talep etti!
Ford mühendislik birimi (genel müdürlük) aracımın çekilmiş olduğu bayiden (yetkili servis) hava yastıklarının incelenmesini talep etti. Servis inceledi ve hava yastıkları ile önceden oynanmadığını, orijinal ve sorunsuz olduğuna dair rapor verdi. Çok çok özet yazdığım için aradaki tekrar tekrar aramalarımı, mail atmalarımı, şikayet formlarını saymıyorum. Devamlı aramalarım ve sinir bozucu ve yıpratıcı 1 aylık bekleme sürecimin ardından bugün Ford beni arayarak "yaptığınız kaza sonucu hava yastıklarının açılmaması normal, yeterli ivme oluşmamış" dedi. Oysa hem özel hem de mahkemeler için resmi olarak çalışan kaza bilirkişileri airbaglerin açılması gerektiğine dair bana sözlü görüş vermişlerdi.
Kaza ortalama 100 km hızla, neredeyse tamamen karşıdan çarpma şeklinde, emniyet kemerlerimiz takılı halde gerçekleşti.
Fotoğraflardan da görüldüğü üzere şaseler bükülerek ayrılmış, motor yere düşmüş ve aracın ön tarafı kabine kadar tamamen dağılmış olmasına rağmen airbag için yeterli şiddetin oluşmadığı belirtilmiş.
Rapor henüz elime ulaşmadı, telefonla bilgi verildi. Raporda hızımın ne olduğunu, şiddetin ve çarpma açısının detaylı olarak yer alacak şekilde tarafıma verilmesini ve bu verilerle dava açacağımı belirttim.
Konu ile ilgili çok araştırma yaptım ancak sizlerin tecrübe ve fikirleriniz de benim için çok önemli. Dava açanlar veya çevresinde böyle bir durumla karşılaşanlar neler yaptılar, paylaşırsanız çok sevinirim.
Not: Bazı arkadaşlar "ne güzel açılmamış işte, açılsa daha çok zarar görürdünüz" diyebilirler. Ancak bu güvenlik donanımları için para ödüyoruz, evet bize bir şey olmadı ancak belki hayatımızda bir kez ihtiyacımız olan anda neden bizi korumadı diye düşünüyorum.
Bu arada her ne kadar ümitli olsam da Ford gibi uluslararası bir firmanın ülkemiz şartlarına uyum sağlayıp, şu kazada hatayı müşteriye atması , daha doğrusu "bende hata yok" demesi bende çok büyük hayal kırıklığıdı yarattı. Dava ve diğer bütün süreçleri de bu başlık altında sizlerle paylaşmayı umuyorum.
Ayrıca oluşmadığı iddia edilen ivmenin mahkeme sürecinde özel kişi veya kurumlar tarafından ölçülebilecek bir durum olup olmadığını da merak ediyorum. Bu ivme, açı ve şiddedi firmadan başka kimler ölçebilir?
Şimdiden değerli tecrübe ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Edit: Sigorta şirketi aracı perte ayırıyor, rayiçten düşük fiyat veriyor o da ayrı bir rezalet zaten.
Edit 2: Kazaya başka bir araç neden oldu, cep telefonu, uyuma, dalgınlık filan değil.
Edit 3: Hava yastıkları 10 yılı doldurmadı.
HP P8800 işlemci mi, i3 mü?
|
|
|
|
...2'NCİ KOR.HV.SVN.TB.K.LIĞI ÇANAKKALE GELİBOLU... |
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 444
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 15.591 (Bu ay: 85)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 420 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar