Emekli Yönetici
Tarihinde Katıldı
Toplam: 295 (Bu ay: 0)
Corsair iCUE Ailesine Giriş İçin Tavsiye
Corsair Icue ailesine giriş yapmak istiyorum ama ne almalıyım, hangi parça ne ile uyumlu bilmiyorum. Araştırınca kafam daha da karıştı açıkçası.
Sistemim çok güçlü bir sistem değil (i3-12100 - RTX 2060), dolayısı ile çok iyi soğutmaya/çok iyi fanlara vs. ihtiyacım yok. Estetik bir RGB dizaynı istiyorum sadece.
Kasa: MSI MAG FORGE 100M
Anakart: Gigabyte B660M DS3H DDR4
Mouse: Razer Viper Mini
ICUE parçalar bu kasa ve anakart ile uyumlu mu bunu bilmiyorum.
Ne almamı tavsiye edersiniz? 2 fanlı iCue sıvı soğutucu, genişleme kitleri, Philips Hue uyumlu parçalar gibi seçenekler var ama kafam çok karışık. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılar
Kredi Kartı Limiti Artırma Rehberi
|
Sistem Toplarken Acele Edin - SS'li Mini Analiz
Merhabalar, öncelikler herkese iyi forumlar
Sıfırdan sistem toplamak isteyen veya sistemini yükseltmek isteyen forum kullanıcılarımız ve takipçilerimiz için tam 1 ay önce topladığım sistem ile geçen haftanın ve bugünün (7 Haziran 2022) fiyatlarının karşılaştırmasını yaptım.
Biliyorsunuz TL her geçen gün değer kaybediyor ve bu durum fiyatlara "katlanarak" (vergiler, ulaşım masrafları, komisyonlar vs. nedeniyle) yansıyor.
Kararsız kalan, "beklesem daha mı iyi olur, daha ucuza gelir mi?" diye düşünen arkadaşlara belki yardımcı olur bu paylaşım.
Evet 2-3 hafta bekleseniz radarınızdaki ekran kartının fiyatı düşebilir fakat diğer donanımların fiyatı artacağı için muhtemelen totalde daha pahalıya almış olursunuz.
MSI MAG Forge 100M - Fan LED'lerinden Biri Yanmıyor
Merhaba, benim sorunum şu; öndeki iki fan da çalışıyor fakat alttakinin LED'i çalışmıyor. Her şeyi denedim düzeltemedim. LED tuşu da sorunsuz çalışıyor.
LED kontrolcüsü SATA ile PSU'ya bağlı, fanların SYS uçları anakarttaki SYS fan portlarına bağlı, fanlardan gelen diğer 4 delikli uçlar da LED kontrocüye bağlı.
Bu koşullarda ikisinin de sorunsuz çalışması gerekmiyor mu?
Kasa: MAG Forge 100M, PSU: High Power Gold 600W, anakart: Gigabyte B660M.
Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar dilerim
https://www.gittigidiyor.com/cevre-birimleri/monitor/asus-tuf-gaming-vg249q_spp_798709
Bir süredir takip ettiğim bir monitördü. Ben aldım, almak isteyen olursa diye paylaşayım dedim. Birkaç dakika önce indirime girdi
Merhabalar, bir süredir 19-21k bütçe ile kasa + monitör toplamaya çalışıyorum ve sizlerin tecrübelerine ihtiyacım var.
Intel sistem toplamak istiyorum, 12. nesil tercihim. MSI/ASUS/Samsung harici bir markanın ürününü almak istemiyorum açıkçası.
Amazon ve güvenilir 1-2 yer dışında hiçbir yerden ürün almak istemiyorum.
Masaüstü performansı yüksek olsun, beni 5-6 yıl götürsün ve bu 5-6 yılda sorun çıkarmasın. Önceliğim bunlar, oyun olarak PUBG, Dota vs oynuyorum yani oyun performansının üst düzey olması gerekmiyor.
6 yıldır kullandığım sistem ise şu şekilde; i3-6100 - ASUS GTX 950 - MSI Bazooka B150M - Corsair SPEC-01 450W Kasa - 16GB Corsair RAM - Samsung 840 EVO 120 GB SSD. Bu sistemden çok memnun kaldım 4 yılda, amacım yine böyle bir sistem toplamak
Aldım - 1850 TL - Anakart: Gigabyte B660M 5333 MHz DDR4 Soket 1700 dual M.2 Quad Ram SlotmATX
Aldım - 1600 TL - İşlemci: Intel i3-12100F Dört Çekirdek 3.30 12. Nesil
Aldım - 6750 TL - GPU: Asus RTX 2060 OC Dual
Aldım - 2000 TL - SSD M.2: Samsung 980 Pro 1 TB
Aldım - 1150 TL - RAM: Corsair Vengeance 16 GB (2X8) (3200MHz DDR4 CL16)
Aldım - 800 TL - Kasa: MSI Mag Forge 100M
Aldım - 700 TL - PSU: High Power Gold 600W
Aldım - 2200 TL - Monitör: Asus VG249Q 23.8" (1ms 144 hz Full HD FreeSync IPS)
Aldım - 100 TL - İşlemci Soğutucu: SilverStone KR03 Kule Tipi Led Fanlı
Kendi tecrübelerimle topladığım sistem bu. Sizce yanlış düşündüğüm, mantıksız gelen, uyumsuz olan bir şey var mı? Şimdiden çok teşekkürler
Merhabalar. Bütçe 6700. Annem için araştırıyorum. Kendisi öğretmen.
Dizi, film izliyor bu nedenle görüntü kalitesi iyi olan, minimum 15", hafif ve numerik sayı takımı olan bir laptop önerebilir misiniz rica etsem?
Mümkünse Asus ve Lenovo olsun. HP, Dell vs. almak istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Araştırdıklarımın içinde en iyisi bu gibi geldi bana;
Lenova IdeaPad 3 - i5 10210U - MX130 - Full HD - Win 10
PC Mikrofon Önerisi
|
Dizüstü PC - Performans Artırma
|
Şarj Sorunum - Detaylı Açıklama
|
Meslek: IT
When you play the game of thrones you win or you die there is no middle ground. || SSS || Diablo Bölüm Kuralları || İmza Kuralları || Şikayet Et Butonu || Nick Değişimi || Öneri ve Şikayetleriniz |
When you play the game of thrones you win or you die there is no middle ground. || SSS || Diablo Bölüm Kuralları || İmza Kuralları || Şikayet Et Butonu || Nick Değişimi || Öneri ve Şikayetleriniz |
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.365
İkinci El Bölümü Mesajları: 33
Konularının görüntülenme sayısı: 70.902 (Bu ay: 2.185)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 418 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun