Gigabit ağa internet bağlamak
Merhaba,
gigabit swice bağlı 5 kullanıcı var.
2 sorum var, kullanıcılara internet vermem gerekiyor, ama kablosuz internet bağlantısı var, yani swicin olduğu yere kablo çekmem mümkün değil. kablosuz olarak nasıl internet bağlayabilirizm buraya. ana modem 10 metre uzaklıkta.
2.sorum, bu ağa internet bağlantısı yaparsak kullanıcıların bilgisayarlar arası olan gigabit hızı düşer mi.
yani ağ internet bağlantısı ile yerel ağ içi bağlantıyı algılayabiliyor mu?
Masaüstü Açılırken Döngüye Giriyor
Değerli arkadaşlar yıllardır bu sorunla karşı karşıyayım. komple bilgisayarı değiştim başka eve taşındım kullandığım tüm 3lü prizleri ne varsa değiştim ama bu sorundan garip bir şekilde kurtulamadım.
videoda göreceğiniz üzere pc açılırken bip sesinden sonra bir süre bekliyor ve reset atıyor. eğer müdahale etmezsem 1 saat böyle devam ediyor.
evdeki tüm elektrik hattını kontrol ettirdim. en ufak bir sıkıntı çıkmadı.
anakart: GA-Z97X-Gaming 7 (Rev. 1.0) dual bios
işlemci: Intel Core i7-4790K, 4 ghz
ram: Corsair Vengeance 8x2
yazılım: windows 10 pro
şunu belirteyim, pc de bu sorundan başka hiçbir problem yok. aşağıda belirttiğim yöntemlerle bilgisayarı açtıktan sonra en ufak bir sorun yaşamıyorum. hatta çok hızlı çalıştığını da söyleyebilirim. Latencymon gibi birkaç programla da baktım sorun çıkmadı. aida64 ile stres testi yaptım 30 dakıka hiçbir sorun çıkmadı.
pcyi açabilmek için denediğim yollar
- pili çıkarıp takıyorum. açılıyor.
- biosu komple fabrika ayarına çeviriyorum açılıyor.
- ramin herhangi birini çıkarıyorum açılıyor.
- cd romu çıkarıyorum açılıyor.
- az önce yine sorun çıktı. çok komik ama höparlörün ses kablosunu çıkardım açıldı.
bu yöntemlerden herhangi birini deneyinde açılıyor.
nedir sorun acaba. bilenler bir cümle yardımcı olabilir mi lütfen?
video 3x hızlandırdım.
Wi-fi çekim alanı ayarlaması
Merhabalar,
resimdeki gibi bir wifi sistemi var. 1.cihaz modem. 2.cihaz access point.
1.cihaz olan modemin yanına gidince wifiye bağlanıyorum burda sorun yok.
fakat oradan ayrılıp orta noktalarda olunca, yani 1.modemden çok uzak olup, 2.modeme çok yakın olduğum durumlarda, telefon otomatik olarak 2.modeme bağlanmıyor.
hala daha 1.modeme bağlı gibi görünüyor, fakat veri alışveriş hızı %1'lere kadar düştüğü için işlem yapamıyorum.
telefonun wifi kapatp açınca otomatik olarak 2.modeme bağlanıyor bu sefer. yani yakın olana.
her yer değiştirdiğimde telefonun wifisini kapatıp açmak zorunda kalıyorum.
mesh gibi bişeyler buldum internetten ama bu cihazlarda öyle bir özellik olduğunu sanmıyorum.
2.cihaz access point dark marka. menüsünden anten gücü diye bişey vardı %70'e ayarladım onu ama gücü hiç düşmedi.
bu sorunu nasıl çözebilirim?
işlemciyi %100 kullanmayan programlar
Merhabalar,
Bir sorunum var. Yıllardır çözemiyorum.
Bazı programlar işlemciyi %100 kullanabiliyor. Örneğin Excel. Excel zor bir işlem yapacağı zaman işlemciyi kısa bir süreliğine %100 kullanıyor ve o işlemi hızlıca bitiriyor.
Fakat bu durum birçok programda yok.
Örneğin adope illüstrator. Ne kadar zor bir işlem yapsa yapsın, hiçbir zaman işlemciyi %100 kullanamıyor. Hatta %50 bile kullanamıyor. Bu durum nereden kaynaklanıyor. Çözümünü bilen varsa yazabilir mi?
Bakmadığım yabancı ve Türkçe forum kalmadı. Hiçbir yerde çözümünü bulamadım.
İnternetim garip şekilde yavaşliyor.
Merhabalar.
Garip bir sorun yasiyorum ve cozemedim.
Telekom modeminden 30 metre kablo ile, 8 port bir swice cat6 ile İnternet bagladim.
8 port Swicten de 3 metre kablo cekerek access pointe Internet bagladim.
Swice kablo ile bagli diger pclerde hiçbir yavaslama yok. Telekom modeme kablo ve wifi ile bagli cihazlarda hicbir yavaslama yok. Fakat access pointten baglanip test ediyorum 6mbit veriyor. Birkac saat sonra bisey oluyor 1mbit oluyor. Diger hicbir cihazda yavaslama yok sadece accss point yavasliyor. Resetliyorum kendine geliyor. Birkac saat sonra yine yavaşlıyor.
Telekom modemi dahil tum kablo switc access point herseyi değiştirdin fakat sonuc ayni. Access point yine kendiliginden yavaşlıyor.
Nasil bir sorun olabilir acaba. Yardiminizi rica ederim.
RAm Kulanımı %99 Oluyor
|
Gigabyte anakart acilmama sorunu
Seagate Hdd Bozulma
|
Harddisk Birimi Küçültürken Dondu
|
İşlemci Soğutma Sorunu
|
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 161
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 6.191 (Bu ay: 65)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware