Merhaba,
Konuyu uzatmadan özet geçeceğim, oldukça büyuk bir eticaret sitesinden 2019 yılında (Ömür boyu garantili) 280 TL karşılığında bir ürün aldım, ürün yakın zamanda arızalandı, ilgili eticaret firmasına servis işlemi için gönderdim. Ürünün aynısı ve muadilleri bu eticaret sitesinde 800 TL civarında fiyatlara hala satılıyor, görebiliyorum, fakat firma göz göre göre yalan söyleyerek (onarılamayan bir ürün) ürünü tedarik edemediğini, para iadesi yapacağını belirtti. Defalarca kez para iadesini kabul etmediğimi, ürünün bire bir değişim, üst versiyonla değişim yada muadiliyle değişimini istediğimi belirtmeme rağmen talebim dışında kredi kartıma para iadesi yaptılar.
Talebim dışında para iadesi yapılması yasal mıdır? Bu durumda hukuki olarak haklarım nelerdir? Talebim dışında para iadesi yapmaları beni zarara uğratıyor, konuyu önce ilçe hakem heyetine taşımayı düşünüyorum. Neler yapabilirim bu haksızlık durumunda?
55" , 5000 TL altında adam akıllı marka servisi olan TVlere baktığımda dikkatimi aşağıda ki modeller çekti. Alacağım ürün %80 TV %20 youtube netflix vs için kullanılacak.
Grundig 55 GDU 7900B 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Smart LED Televizyon
Grundig 55 GDU 7830B 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Smart LED Televizyon
Toshiba 55V5B63DT 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Smart LED Televizyon
Vestel 55U9500 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Smart LED Televizyon
Vestel 58U9500 4K Ultra HD 58" 147 Ekran Uydu Alıcılı Smart LED Televizyon
Bunların hepsinin fiyatı birbirine yakın, hangisini almak daha mantıklı?
Grundig 7830B ve 7900B arasıda ki fark nedir?
Ayrıca vestelin 58" modeli 55" modelinden daha ucuz, sanırım panel ara boyut oldugundan farklı ve ucuz.Doğru mu? Bu fiyatlara 55" önerebileceğiniz başka model varsa lütfen belirtin.
2020 Kasım ayında 969 TL ile satışa sunulan sonrasında tekrar fiyato 1700 TL seviyesine çıkan Sennheiser HD 458BT ANC bluetooth kulaklık tekrar 999 TL seviyesinde satışa sunuldu. Ben şahsen ucuz yollu JBL TUNE 500BT kulaklık kullanıyorum. Bunu bu fiyattan satın almak büyük bir fark yaratır mı emin olamadım. Düşünceleriniz nedir? Daha üst seviye yakın fiyata ne alınabilir?
1000 TL civarı Dağ bisikleti tavsiyesi
|
|
|
|
|
|
Meslek: öğr. görevlisi
alışveriş yaptıklarım ; unuttuklarım + sezer1247,Schekill,Kuvvet_Mira,2. el alışveriş,Nosferatu`,FrTN91,rambo53,alisagir,batuhantasli,maverick_2006,demircibu,veleciraptor,scouttay,Marksman84,SpeedTwelve,emirmete |
Sağlam alışveriş. |
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.478
İkinci El Bölümü Mesajları: 477
Konularının görüntülenme sayısı: 9.910 (Bu ay: 144)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 54 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası