Arkadaşlar Merhaba;
Dün itibariyle babam, ev telefonunu (numara değişmeden) Türk Telekom'dan Kablonet'e taşıma için başvuruda bulundu. Ancak taşıma sırasında çalışan kişi (ki sanırım olaydan pek bilgi sahibi değil) "ev telefonunuz birkaç gün kesik kalabilir, sonrasında normal hiçbir değişiklik yapmadan kullanabilirsiniz" demiş.
Yalnız benim bildiğim (ki benim evimdeki kablonet üzerinden hizmet alan ev telefonumda öyle) kablonetten ev telefonu hizmeti alırken ev telefonu kablosunun (ucundaki rj11 jackın) kablo modem arkasındaki TEL portlarına bağlanması gerekmiyor mu?
Ayrıca BTK' nın (ki cep telefonumda operatör değiştirdiğimde hep böyle oldu) operatör değişikliği yönergesine göre, taşıma işleminin hat hiç kesilmeden tamamlanması gerekmiyor mu?
Ev telefonunda operatör değişikliği yaşayan arkadaşların bilgi ve deneyimlerini paylaşmasını rica ediyorum.
Teşekkürler.
Dikiz Aynası Arkası Güneş Problemi
Arkadaşlar merhaba;
Clio 2006 model sedan dizel aracımda özellikle sabahları giderken, sağ ve sol ön cam güneşlikleri açık bile olsa tam ortalarından, dikiz aynası arkasından gelen güneş özellikle bazı açılarda sürüşü oldukça zorlaştırıyor.
Tam o noktadan gelen güneşi, sürüş için hayati görüş açısını da bozmadan nasıl engelleyebilirim? Var mıdır bir yolu?
Tüm fikir paylaşacaklara şimdiden teşekkür ederim. :)
Redmi Note 8 HDMI Görüntü Aktarımı
Merhaba;
Redmi Note 8 (Pro olmayanı) ile telefondan hdmi girişli TV'ye görüntü aktarmak için birisi sadece kablo, ötekisi şu malum arada ince kare kutulu çeviricilerden iki tane aldım ama ikisi de çalışmadı.
Görüntüyü anycast vb kablosuz yöntemlerle de aktarmak istemiyorum çünkü o zaman da Netflixde görüntü aktarımı olmayacak.
Okuduğum kaynaklarda Xiaomi telefonlarda MHL desteği olmadığı için netteki birçok kablonun bu iş için uygun olmayacağı yazmakta ama hangi kablo işimi görür bilemiyorum.
Bu durumda sorunumu nasıl aşarım bana akıl verirseniz memnun olurum...
Not : Aktarımın yapılacağı evde sabit internet yok...
Kablonet Modem Wifi Sıkıntısı
Arkadaşlar merhaba;
Evimde Netmasterin CBW383-Z4 modemi var. Modemin wifisi rezalet...
Şimdi ben bu modemin arayüzünden wifi yi devre dışı bırakıp, bu cihazı, kablolu interneti kablosuz yapan bir cihaza RJ45 ile bağlayıp o cihazla kablosuz olarak dağıtmak istiyorum.
Bu işlem için bana nasıl bir cihaz lazım? (Wifi Repeater mi? Access Point mi Router mı? yada ne?)
Ayrıca ben bu şekilde interneti ikinci bir cihazla kablosuz olark dağıttığımda ikinci cihazın dhcp sinden vereceği ip ilk netmaster kablo modem in subnet inden mi olacak yoksa ikinci cihaz ayrı bir subnet üzerinden mi ip verecek?
Teşekkürler...
|
Köpüren Hassas Diş Macunu
|
Köpüren Hassas Diş Macunu
|
Ultra 12 GB Tarifesi
|
Ultra 12 GB Tarifesi
|
HGS Sorunsalı
|
Meslek: Sistem Destek Uzmanı
İlgi Alanları: Elektronik Muzik, Internet
Adil ALPMAN |
Son Giriş: 12 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 12 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 212
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 16.212 (Bu ay: 302)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 31 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar