Path Of Exile Türkçe Kaynak Var MI?
Bana karaktere özel anlatmayan ama bu oyuna özel, diğer RPG'lerden POE''yi farklılaştıran "gem, jewelery, pasif sikil ağacı, oyunun kendine özel menüleri vs" konusunda bilgi anlatan (özellikle crafting, hideout vs) Türkçe kaynak arıyorum.
Bana özellikle building denilen "hangi karakter ne yönde nasıl ilerleyecek" ve pasif sikiller veya hangi gem hangisini destekler konusunda GENEL ÇERÇEVEDE oyunu anlatan kaynak lazım. Adam kendi kastığı karakterin gelişimini anlatmış. Bana görevleri anlatmasın. Zaten açar haritada sırayla kese kese giderim. Oyun da bir şey başarınca görevi git teslim et diye uyarıyor.
Bir cümle için 5 saat video izlemek resmen eziyet..
Bilgisayarı işlemci soğutucusuz kontrol etmek zararlı mıdır?
İnternetten sıfır " LGA 1700 soket anakart + işlemci + ram" aldım. Ancak sıvı soğutucu amazondan 10 gün sonra elime geçecek.
Ram ve işlemci garanti kontrol etiketli geldiği için nispeten içim rahat Ama Anakart kutusunda kendinden garanti kontrol etiket yok; bu da acaba anakart sıfır mı değil mi gibi bi şüphe uyandırdı
(Sanırım statik naylon poşet açılmamış; ama o yarım cm lik bantı zarar vermeden açıp kapatmak çok mu zor?)
Kasayı toplayıp fansız elektrik versem ve sadece bios açılıyor mu diye hızlıca kapatsam parçalar yanar mı?
Eski bilgisayar FM2+ soketli amd. Soket uymaz ama fanı işlemcinin üstünde duracak kadar kasayı yan yatırsam bu işlemi öyle yapsam olmaz mı?
Bilgisayar uyku tuşu dahil, mekanik, aydınlatmasız, multimedya klavye tavsiyesi:
500 TL bütçeyi aşmak istemesem de bu özelliklerdeki en ucuz klavyeyi alacağım; üst sınır yok kabul edin.
Aydınlatma karanlıkta film izlememi imkansızlaştırır, her aydınlatmalı klavyenin ışığı kapaılabiliyor mu onu da bilmiyorum.
Ram seçiminde anakart özelliklerine göre nasıl karar verilir?
MSI anakartlarda RAM SPESİFİKASYONA bakarak mantıklı olanı bulmak imkansız:
- Supports 1R 4800 MHz (by jedec & por)
- Max. Overclocking Frequency:
- 1DPC 1R Max Speed up to 6666+ MHz.
- 1DPC 2R Max Speed up to 5600+ MHz.
- 2DPC 1R Max Speed up to 4000+ MHz.
- 2DPC 2R Max Speed up to 4000+ MHz.
Bu açıklamaya göre nasıl bir kombinasyon kurmak en mantıklı sonucu verecektir?
Aşağıdaki fiyatlar değişebilmekle beraber piyasa şartlarında F/P bağlamında bu orantıyla şekilleniyor:
1. 32 GB (2x16 GB) 6400MHz- CL 32 =12.000TL
2. 32 GB (2x16 GB) 6000MHz- CL 36 =7.000TL
3. 64 GB (4x16 GB) 5600MHz- CL 36 =13.000TL
4. 64 GB (2x32 GB) 5200MHz- CL 40 = 9.500TL
5. 128 GB (4x16 GB) 4800MHz-CL 40 = 12.000 TL.
Bir de anlamadığım ASUS yukarıdakine benzer açıklama neden yapmamış? Ç
Çünkü çoklu RAM kullanımında hız düşmesi benim bildiğim MSI'a özel değil.
i9 12900k mı? 12900kf mi?
sizce hangisini almalıyım? ben kf olanı düşünüyorum ama karar veremiyorum.
iki işlemci arasındaki tek fark "grafik işlemci". ve fiyatlar birbirine çok yakın. perfomans olarak daha az test yapılmakla beraber sanki KF çok az önde ve bir miktar daha ucuz. ama nedense 12900k daha çok satılıyor.
x570 anakartlar için tavsiye ve inceleme önerisi
sizden doğrudan bir tavsiye istemiyorum. yaklaşık 10 yıldır sistem toplamadım. alacağım kombinasyonda x570 anakart almaya karar verdim. ama donanımsal olarak fazla fikrim yoık. (anakart bazlı bütce sınırım yok; ama fiyat performans önemli; gereksiz pahalılık da istemem)
- anakartlarda donanım teknolojisi çok fazla değişmiş. n2mv, wi-fi, bluetoth en az 4 sata çıkışlı üst seviye bir anakart almak istiyorum. bolca usb çıkışa da ihtiyacım var. ancak anakartlarda donanımsal olarak hangi iyi ne lazım olur ne gereksiz bana yol gösterin.
- yeni nesil anakartlarla kasa uyumu sorunu yaşamamak için elimdeki "zalman 750 wat atx kasa" uyumlu olur mu yoksa kasa değişmek zorunda kalır mıyım?(ekran kartı rx 6900 xt olacak)
|
H265-hevc10 için ekran kartı almak mantıklı mı?
|
4k filmler (h265 mi 264 mü?) yeni ekran kartı mı?
|
instagram hacklenen hesap nasıl kurtarılır?
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 604
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 12.042 (Bu ay: 200)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun