sizden doğrudan bir tavsiye istemiyorum. yaklaşık 10 yıldır sistem toplamadım. alacağım kombinasyonda x570 anakart almaya karar verdim. ama donanımsal olarak fazla fikrim yoık. (anakart bazlı bütce sınırım yok; ama fiyat performans önemli; gereksiz pahalılık da istemem)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bart1969 -- 11 Kasım 2021; 15:58:2 > |
x570 anakartlar için tavsiye ve inceleme önerisi
-
-
X570 tomahawk alinir lakin, cok aciliyeti yoksa yeni nesil ddr5 li anakartlar ve yeni nesil islemciler cikacak. Biraz arastirin bende tam tarihlerini bilmiyorum lakin cokca haberlerini okuyorum. -
işlemciyi 5900x aldığını farzedelim ( ki oyunları besleme bakımından 5950x ten fazla bir farkı yok ) ilginç bişi yazacağım en son fiyatı 750 tl lere düşen asus b450m pro s alsan bile gayet güzel olur. o anakartın vrmleri 5900x e fazlasıyla yetiyor. ısınma sorunu olmuyor v.s. pciex 4ünde ciddi fps katkısı yok. x570'in fansız pasif soğutma silent sürümü olan x570s lerede bakabilirsin. şu an MSI MPG B550 GAMING EDGE Wi-Fi kullanıyorum. 1700 lere almıştım 1400 tl lere düştü. o fiyat için güzel anakart.
-
benim durum biraz karışık. çünkü 2 yıldır sallıyorum. sistem 4k oyun vs için fazla yeterli ama vr a yetmiyor. "VR üst seviye ayar yapsam temelde 8K full ayar oyun açan pc bile yetmez bana..."
-
Dahili Wifi, M.2, bolca USB ve SATA yuvası.
https://www.hepsiburada.com/msi-mpg-x570-gaming-edge-wifi-am4-ddr4-4400-mhz-oc-2x-m-2-usb-3-2-hdmi-rgb-atx-anakart-p-HBV00000LKRIT
-
O zaman indirimden b550 gaming edge yada x570 tomahawk alabilirsin hocam, bekleyecek vakit yok o halde...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X