Merhaba değerli forum kullanıcıları.
2 ay kadar önce (bir hata ederek) başlıktaki bilgisayarı satın aldım.
Amacım oyun değil genel kullanımda ihtiyacımı uzun yıllar görmesi içindi.
Ama yine de sırf denemek için Pes 2021 yükledim ve bu oyun için donanımın hayli hayli yeteceğini düşünerek FHD 60 FPS olarak ayarladım ve oyuna girdim.
Laptop kasıyor ama nasıl kasmak. Atlaya atlaya akıyor görüntü resmen.
FHD 30 FPS alıp denedim akıcı ama arada takılmalar vs yaşadım yine de.
Durumu bana göre daha bilgili bir arkadaşa anlattım ve bu donanımın bunu yaşatmasının imkansız olduğunu söyledi.
Donanım özellikleri kabaca şu şekilde.
CPU: i5 11400H
RAM: 16GB 3200 MHz
GPU: NVidia RTX 3050 TI
Laptopta CPU-Z ve AIDA64 ile inceledik.
CPU-Z DRAM Frekansını 798MHz göstermekte.
AIDA64 Bellek yolu Gerçek saati: 614 MHz
Arkadaşım 11. nesil intel işlemcilerle birlikte gelen XMP özelliğini aktif etmem gerektiğini, yoksa zaten 3200MHz alamayacağımı söyledi.
BIOSu açtık. Fare kullanılabilen, güncel arayüzlü bir BIOS karşıladı bizi. Ama basit şeyler dışında tam olarak hiçbir şey değiştirmeye, bir ayar yapmaya müsaade etmiyor. Nitekim menülerin bir çoğu da yok.
Sonuç olarak Monster teknik desteği aradım, anlatın ayarlayayım dedim, uzaktan yapabilecekleri bir şey olmadığını belirttiler.. Ürünü servise göndermemi, yüksek ihtimalle yazılım sorunu olduğunu söylediler.
Tamam dedim, götürdüm Kadıköy servisine elden teslim ettim. Sorunumu tane tane anlattım. Yine yüksek ihtimalle BIOS versiyonu ile ilgili olduğunu söylediler.
3 gün sonra sorunun çözüldüğünü belirttiler. Kargo ile istedim ürünü, geldi. Açtım ve inceledim. BIOS versiyonu yükseltilmiş, hiç bir ek menü veya ayar gelmemiş.
Sorun da aynen devam ediyor. Resimleri de aşağıda paylaştım.
Bu arada teknik destekle telefon görüşmemde bu ürünün XMP desteğinin olmadığını belirttiler.
Şimdi ben mi yanlış bir yere bakıyorum, yanlış bir ayar mı yapıyorum. Tecrübe eden, şunu eksik yapmışsın diyen, şuraya da bakar mısın diyen arkadaşlardan yorum ve yardım bekliyorum.
iyi forumlar dilerim.
Kuba Black Cat görüşleriniz?
|
...
|
Heliopan polfilter E40,5
|
Asya Telekom'un Rezilliği
|
Kayıtsız telefon kaydettirme...
|
w850i Öldü [kitleyin lütfen]
|
Meslek: Endüstriyel Otomasyon Teknikeri
İlgi Alanları: Cep Telefonları, Fotoğraf Makinaları
Endüstriyel Otomasyon Teknikeri
|
Selçuk GÜMÜŞ
Maltepe / İSTANBUL |
Selçuk GÜMÜŞ Referanslarım ortadadır. Neden bu güvensizlik??? Sorunlu: fantomforum, Linspecteur34(Detay isterseniz bi PM yeter) 40.000 TL(+) İŞLEM HACMİ... |
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.199
İkinci El Bölümü Mesajları: 897
Konularının görüntülenme sayısı: 8.634 (Bu ay: 49)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El