Din/İnanç bir coğrafyadır
Herhangi bir dine inanan insanlara sorum şu;
Başka bir dine mensup aile ve çevrede doğup yaşamış olsaydınız sonuç ne olurdu?
Bugüne kadar cevap veren çıkmadı. Aslında herkes cevabı çok net biliyor ama itiraf etmek işlerine gelmediği için cevap vermek yerine bahanelere sığınıyorlar.
İnternete bakıp araştırma yapsın diyenler dahi çıktı (sanki kendileri inandıkları dini araştırma yaparak kabul etmişler?).
Bu tipleri görünce sorumu şöyle soruyorum; Bundan 500 sene önce doğsaydınız..........??
Yaklaşık 20 yıl radikal islamcı olarak yaşayan biri olarak geldiğim noktada dinler hakkında kesin görüşüm şu;
A- Din bir coğrafyadır. Hangi coğrafyada doğar ve yaşarsanız oranın inancına sahip olursunuz. Eğer araştıran, sorgulayan biri iseniz inançların saçmalığını görür terkedersiniz.
B- Din (ve ideolojiler) bir akıl tutulmasıdır. Tarikat ve cemaat (ve de ideoloji) mensuplarına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
C- Din (Karl Marx'ın dediği gibi) kitlelerin afyonudur. Tarih boyunca kitleleri dinle (ideolojilerle) uyutmuşlar, dinle (ideolojilerle) yönetmişler.
Bu konuda (saygı çerçevesinde olmak koşuluyla) herkesle tartışabilirim.
Not: Yukarıdaki soruyu İŞİD kafalı birine de sordum, maalesef cevap ver(e)medi.
Hesabım ele geçirilmiş, dikkat edin
Merhaba, tesadüfen maillerime baktım ve donanım forumdan pek çok mesaj geldiğini gördüm, donanım foruma girdiğimde benim adıma bir sürü özel mesaj gördüm, birileri hesabımı ele geçirmiş ve alışveriş yapmaya çalışıyor. Eğer son 2 gün içerisinde mert25 üyesi ile alışveriş yapıp para gönderdiyseniz hemen şikayetçi olun.
mert25 benim ve 1 haftadan fazladır foruma girmiyordum. Para gönderdiyseniz mutlaka savcılığa başvurun, göndermediyseniz son 24 saat içerisinde mert25 ile yaptığınız mesajlaşmalar bir dolandırıcı ile yapıldığını bilin.
Donanım foruma bir öneri: Özel mesajlaşmalar için de telefona kod gönderilme uygulaması başlatın, böylece bu şerefsizlere bir nebze engel olunabilir.
VPN ile Youtube'ye giremiyorum
Merhabalar,
İlginç bir sorunla karşı karşıyayım. İki tane laptopum var. İkisi de aynı modeme bağlı, ikisinde de opera vpn kullanıyorum, ikisinde de google dns var. Fakat HonorMagic vpn açıkken youtubeye girerken Monster ile giremiyorum, aşağıdaki hatayı veriyor. Vpn yi kapatınca sorun yok. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Oldu ise bunu çözümü ne acaba?
Belirlediğimiz saatlerde film oynatmak
Merhabalar,
Kapalı ceza infaz kurumunda öğretmen olarak görev yapıyorum. Hükümlülere merkezi sistemden haftalık film izletme etkinliğimiz var.
Şöyle yapıyoruz; 10 tane film belirliyoruz ve asus marka cihaza filmlerin olduğu flashı takıyoruz, filmler merkezi sistemde eğitim birimine ait kanalda 1 hafta boyunca peşpeşe gösteriliyor.
Bizim istediğimiz ise; Belirlediğimiz saatlerde filmlerin başlaması. Örneğin akşam 20:00'de ilk film başlasın ve her 2 saatte yeni film oynatılsın (20:00, 22:00, 24;00 gibi).
Böylece hükümlüler filmlerin başlama saatlerine göre kendilerini ayarlayabilirler.
Böyle birşey mümkün mü? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
Uzun zamandır şöyle bir sorunum var ve nereye sordumsa çözüm bulunamadı:
Kafemizde 12 kameralık bir sistem var.
Kayıt cihazının markası Euroccam
Elektrik kesintisinden sonra kamera kayıt yapmıyor.
Fakat HDD yi formatlayınca kayıt yapmaya başlıyor.
- HDD yi değiştirdim olmadı
- Güç adaptörünü değiştirdim olmadı
- Güç kaynağı aldım yine çözüm olmadı
Böyle bir sorun yaşayan var mı?
Sorun HDD den mi, yoksa kayıt cihazından mı olabilir?
Umarım sorunumun çözümüne yardımı olan çıkar.
Şimdiden teşekkür ederim.
Forumda Hatay Reyhanlı'dan kimse var mı?
Merhaba, forum üyelerinden Hatay Reyhanlı'da yaşayan var mı?
Bir konuda yardım isteyeceğim.
|
|
Playstation kol tamiri yapan var mı?
|
Hatay Reyhanlı'da yaşayan kimse var mı?
|
Meslek: Eğitimci
İlgi Alanları: Bilgisayar, Spor, Kitap
Oltu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çalışıyorum. Alışveriş yapmadan önce kurumu arayıp doğrulatmanızı tavsiye ederim. |
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.821
İkinci El Bölümü Mesajları: 379
Konularının görüntülenme sayısı: 20.492 (Bu ay: 683)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 213 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar