İşlemci boştayken 70-75 arası derecelerde çalışıyor.
Yeni bir sistem topladım 1 hafta önce. Amd Ryzen 7500F işlemci var. Pek dikkat etmedim sıcaklıkları nasıl ama bugün bir kontrol etmek istedim. İşlemci boştayken 70-75 derecede çalışıyor. Stok fan var ve iyi olmadığını söylediler fakat yine de çok yüksek değil mi ? Oyun oynamıyorken boşta böyle çalışması?
48K için sizce bu iyi bir sistem midir ?
Hazır Sistem Alırken Neye Dikkat Edilmeli?
Öncelikle merhabalar herkese. Yakın bir zamanda oyun için bilgisayar almak istiyorum ama hazır sistemlerde neye dikkat edilmesi gerektiğini bilmiyorum. En son sistem toplamamın üzerinden 12 sene geçti. Onu da fiyat aralığını söyleyip forumdan tavsiye sayesinde almıştım. Konsol olduğundan dolayı sistem toplamak aklımın ucundan geçmedi ve ürün bilgim pek iyi değil. Hazır sistemlerde ne gibi eklemeler yapılmalı, hangi ürünlere dikkat edilmeli ?
Örneğin 40k - 45k bütçem var. 40klık bu sistemi gördüm. Bunu alacağımdan değil fakat bu sistemden örnek vermek gerekirsek ekstra ürün olarak işlem soğutucusu mu eklenmeli ve 650W'dan daha yüksek güç kaynağı olan bir kasa mı olmalı?
İşlemci AMD Ryzen 5 7500F MPK 5.0GHz 32MB 6 Çekirdek AM5 işlemci işlemci
Anakart ASUS Prime A620M-K 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI VGA mATX Anakart anakart
Ekran Kartı GALAX GeForce RTX 4070 SUPER 1-Click OC 2X 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (47SOM7MD9PSU) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili Ekran Kartı
RAM Bellek Corsair Vengeance 32GB (2×16) 5200MHz CL40 INTEL XMP 3.0 DDR5 Ram (CMK16GX5M1B5200C40) ram bellek
SSD Kingston NV2 1TB NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD (SNV2S/1000G) ssd
Kasa FSP VENTO VG3400S RGB Temperli Cam USB 3.0 Mesh Siyah ATX Hyper Pro H3-650 80+ Bronze Gaming Kasa kasa
3 hafta önce bulunduğum yere fiber döşendi ve bugün aktif oldu. Normalde Vodafone kullanıyordum ve memnundum gayet. Şimdi fiber geldi ve her internet sağlayıcıların sitelerinden altyapı sorguladığımda bana farklı hız alacağımı gösteriyorlar. Netspeed 200mbs diyor. Turknet ve Millenicom 100mbs diyor. Gıbır.net ise 1000mbs. Vodafone'dan sorgulayınca 1000mbs'e kadar olan tarifeleri seçebiliyorum. Kafam karıştı. Açıkçası online oyunlar ve GeforceNow için iyi bir internete sahip olmak istiyorum ama ne kadar hız alabileceğimi çözemedim.
Garantisi bitmiş Gamepad tamiri
Merhabalar. Gamepadin garantisi bitti. LB tuşu takıldı ve şu an basıldığında çalışmıyor. Yapmasının basit bir şey olacağına inandığımdan yeni kol almak istemedim. Sizce garantisi bitmiş gamepadi nasıl tamire gönderebilirim?
Tat ve Koku alma kaybı problemi
Öncelikle herkese merhabalar. Ben 2 hafta önce ateş, halsizlik ve baş ağrısı yaşamıştım. Koronadan şüphelenmiştim. 3-4 gün sürdü sonrasında geçti fakat test yaptırmamıştım.. Son 3 - 4 gündür genel olarak yediğim şeylerden hiç tat ve koku almıyorum ya da az alıyorum baskın bir tadı veya kokusu varsa. Lezzetini hiç hissetmiyorum yediğim şeyin şu 3 - 4 gündür.
Kendimi gayet iyi hissediyorum şu an. Ateş, halsizlik, baş ağrısı gibi hiç bir belirti yok. Sizce 2 hafta öne korona geçirdim fakat tat ve koku alma duyumu hala kazanamadım mı hala yoksa şu an korona geçiriyor olabilir miyim?
Öncelikle herkese merhaba. Ben Vodafone evde internet başvurusu yapmıştım. Eve modem kurulumu için geldiler ve kurulumu yaptılar fakat hala bağlantı sorunu yaşıyorum. Müşteri hizmetlerini aramama rağmen herhangi bir çözüm sağlanmadı. 192.168.1.1 sayfasından giriş yaptığımda tanımlama kısmında böyle bir sorun gösteriyor. Benim bunu kendim düzeltme şansım var mı yoksa yetkili birimlerin mi halletmesi gerekiyor?
2 gündür hafif ateş,halsizlik ve baş ağrısı var. Test yaptıracağım fakat test yaptıracağım yer ya da kurum hakkında pek bir fikrim yok. Herhangi bir devlet hastanesinde mi yaptırayım yoksa özel bir kurum mu ? Devlet hastanesinde çile çekeceksem onun yerine uçuk olmayan bir miktarda özel hastanede yaptırabilirim. Beni bilgilendirme şansınız var mı test yapan hastanelerle ilgili?
Vodafone Adsl İnternet Kurulumu
Bugün Vodafone evde internet için başvuru yaptım fakat dalgınlığım yüzünden öncesinde evde telefon hattı prizi var mı hiç dikkat etmedim. Bu sene ailemin yanına geri döndüğüm için internet bağlatmak istiyordum fakat ailem telefon hattının prizini kaldırmışlar ve bulunduğu yere de dolap monte etmişler. Benim internet kurulumu öncesinde ankastreden eve telefon hattı çekmem gerekiyor mu? Ya da ankastrede olan telefon hattından direk modeme bağlantı yapmam gibi bir şansım var mı ? Ya da internet kurulumu için geldiklerinde bunu yapma gibi bir lüksleri var mı yoksa onlar dışında kalan bir durum mu bu ?
Benim hiç bilgim yok bu konuda. Cahilliğimi mazur görün. Tam olarak ne yapmam gerekiyor acaba?
[simage]http://img51.imageshack.us/img51/4799/dexterv8.png/image] |
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.176
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 31.945 (Bu ay: 883)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 241 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sinema - Dizi - Televizyon - Müzik - Kitap