Yeni bir sistem topladım 1 hafta önce. Amd Ryzen 7500F işlemci var. Pek dikkat etmedim sıcaklıkları nasıl ama bugün bir kontrol etmek istedim. İşlemci boştayken 70-75 derecede çalışıyor. Stok fan var ve iyi olmadığını söylediler fakat yine de çok yüksek değil mi ? Oyun oynamıyorken boşta böyle çalışması? |
İşlemci boştayken 70-75 arası derecelerde çalışıyor.
-
-
Amd işlemci kullanan neredeyse kimse stok fan kullanmıyor. Bence en kıytırık kule soğutucu bile olsa bir tane onlardan takın.
-
Yinede sizce çok yüksek değil mi? Boştayken bu kadar sıcak olması. Bugün hava çok sıcaktı falan ama ne bileyim oyun oynamıyorken normal internet üzerinde geziniyorken bu sıcaklık değerlerine çıkması çok fazla gibi geldi. Biraz tadım kaçtı.
Soğutucu aldım ama takması kolay mı becerebilir miyim hiç bilmiyorum. Takarken ters bir şey yaparım diye korkuyorum. Hiç soğutucu takmayı denemedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabii, çok yüksek... Endişe ediyorsan bilgisayarcı falan taksın ya da bilen bir arkadaşın...
-
Takabildim bir şekilde. Macunu yeniledim. 48-55 arası geziniyor sıcaklık boşta.
Biraz zaman geçsin hem macunun hem de soğutucunun kalitelisini alacağım. Belki daha da farkeder.
-
Yine yüksek olduğunu düşünüyorum gerçi amd için kabul edilebilir değerler olabilir. Tabii sonrasında kaliteli ürünlerle tekrar değerlendirebilirsin. İyi forumlar hocam...
-
Stok kullanıyorum benim 7600 ama gayet iyi çalışıyor
-
Orada hava sıcaklığı 50 derece falansa normal.
-
Aynı işlemciden var . İyi bir kule tipi hava soğutucu ile boşta 35 / 40 arası. Oyunlarda en fazla 55 / 62 .
Sizdeki muhtemelen stok soğutucu ilk başta ya montajda sıkntı vardı yada macun sürmede. Çünkü stok fanla bile boşta yükteki sıcaklıklarda gezmiş. Sonra tekrar doğru montaj ile düzelmiş ısılar.
Şu ürünü bütçeniz olduğunda tavsiye ederim, içinden iyi macunda çıkıyor veya isteğe bağlı olarak mx 4 macun almanızı tavsiye ederim, 7500f için fazlası ile yeterli bir soğutucu muadil soğutucularda tercih edilebilir.
Şu an ki fiyat : 1.198 TL
teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...Akasa Soho H4 Plus 12cm PWM ARGB Fanlı AM5 ve LGA1700 Uyumlu İşlemci Soğutucu (AK-CC4022HP01) - İşlemci Soğutucu - Soğutucu Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotikhttps://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/akasa-soho-h4-plus-12cm-pwm-argb-fanli-am5-ve-lga1700-uyumlu-islemci-sogutucu-ak-cc4022hp01.html
-
Stock fan ve yaz sıcakları düşünüldüğünde dahi değerleriniz bir tık yüksek 50 li dereceler de olması gerekir ya hava akışı çok kötü bir kasaya sahipsiniz yada montajla alakalı bir sıkıntı mevcut.
-
selamlar aynı sorunu yaşıyorum fikri olan varsa rica etsem.
https://forum.donanimhaber.com/islemci-bosta-yukteymis-gibi-isiniyor--159007964
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X