Bisan Atlas toparlama
Herkese merhaba.
Bisiklet kullanmayı dahi doğru düzgün bilmeyen birisiyim. Elimde neredeyse 25 yıllık, toplasanız 10-15 km yol yapmış, depolamadan kaynaklı özellikle maşada ki boya çizikleri ve atmaya başlayan fren telleri dışında görünen herhangi bir sıkıntısı olmayan bir Bisan Atlasım var.
Bisan firmasına mail atıp özellikle ölçülere dair teknik döküman istedim fakat "biz firmayı 4 sene önce satın aldık öncesi bizde yok" diye bir yanıt aldım.
Ben bu bisikleti tekrar kullanılır hale getirmek istiyorum. Fakat bilmediğim konularda yardıma ihtiyacım var. Bisiklet köyde ve parçaları alıp köyde kendim videolara fotolara bakarak değiştirmeyi veya bakımını yapmayı düşünüyorum. O yüzden özellikle alacağım malzemelerde bilgi ve deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim.
Sorularıma gelirsek.
1- Dış lastik 26x1.95 Bunun yerine Decathlondan 26x1.75 lik trekking grip lastik almayı düşünüyorum. Ağırlıklı olarak stabilize sertleşmiş toprak yolda kullanılacak.
https://www.decathlon.com.tr/p/lastik-26x1-75-trekking-1-grip/_/R-p-120167?mc=8386952
2- İç lastik de Schrader veya presta dan hangisini tercih etmeliyim. Subaplar eski tip diye hatırlıyorum.
3- Jant ve Aynakol göbeklerini söküp gresleyip yeniden toparlamayı düşünüyorum. Kullanılmamış açıkta kalmamış çoğu zaman üstü örtülü 25 yaşında bir bisiklette buna ihtiyaç var mı?
4- Fren kolları plastik bunları değiştirmeyi düşünüyorum fakat hangi marka model konusunda kararsızım. Aşağıdakileri düşünüyorum.
Kol için
https://www.decathlon.com.tr/p/fren-kollari-v-brake/_/R-p-314?mc=6318775&c=KAHVERENGİ
Kaliper için
https://www.decathlon.com.tr/p/fren-kaliperi-v-brake/_/R-p-12240?mc=8299212
5- Fren ve vites telleri için sıradan bir tel (oem) ve tel koruma hortumlarını yağlamak iş görür mü yoksa önerebileceğiniz f/p markası var mı?
6- Sele yumuşak ve bütünlüğünü koruyor ama kurumuş ve çatlamış. Sele kılıfı şimdilik iş görür gibi. Masrafı artırmamak için yeni sele almayı sonraya bırakmayı düşünüyorum. Kurumuş ve çatlamış sele üstüne bindiğimde dağılır mı?
7- Jantları bisiklete civata ile tutturmak yerine yeni tip tak çıkarlardan yapmayı düşünüyorum. Fakat jant mil çapını bilmiyorum. Bunun bir standardı var mı?
8- Arka vites sistemi kolayca dağıtılıp toplanacak gibi duruyor. İzlediğim bir iki videoda gayet basit görünüyor. O yüzden açıkcası gözüm kesiyor.
Sizce dağıtıp toplayayım mı yoksa yerinden söküp balata spreyi motorin vs ile temizleyip takayım mı?
9- Gidon bağlantı noktasından sağa sola kaymış durumda. Bağlantı noktasının vidası paslanmış ( Ve bisikletin paslı tek parçası :)) sizce bağlantı parçasını değiştirmeye gerek varmı?
10- Alyan seti ve tornavida haricinde ne tarz alet edevata ihtayıcım olur. Örneğin kaçlık anahtar, göbek ve zincir sökme ekstradan alet edevat olmadan yapılabilir mi?
Bisiklet uzakta olduğu için git gel yapmam mümkün değil özellikle tam uyacak yedek parça çok önemli. Amacım tamamen bisikleti düzgün işler hale getirmek. Farklı bir bisiklet türüne çevirme veya + performans gibi bir amacım yok.
Verdiğim linkler bu konulara tamamen yabancı olduğum ve en kolay şekilde ulaşabileceğim için seçtim. Önerebileceğiniz f/p ürünlerine açığım. Senede 3-5 hafta en fazla 100 km yapacak bir bisiklet için çok masraf yapmayı düşünmüyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden sağolun.
4000 Mhz Cl18 mi 3600Mhz Cl16 mı?
B550 anakart ve 5600x işlemcide oyun maksadı ile kullanmayı düşünüyorum. Aşağıdaki seçeneklerden sizce hangisi daha iyi olur.
Şimdiden teşekkürler.
Cpu ve gpu hariç sistem önerisi
Herkese Merhaba.
10 Senenin ardından yeni bir sistem toplamaya karar verdim. Bu kadar ara verince de yardımlarınıza ihtiyacım olacak.
Öncelikle online tavla bile oynamıyorum. FPS, Simülasyon ve Araba yarışı takılıyorum.
İşlemci ve Ekran kartı için AMD yi bekliyorum. Duruma göre ekran kartı için Nvidia ya da bakabilirim.
Diğer parçalar için aşağıdakileri düşünüyorum. Bu parçalar için düşüncelerinizi varsa F\P odaklı önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
Anakart : Gigabyte B550 AORUS Pro ATX
RAM : Crucial Ballistix 16 GB (8x2) 3200 Mhz CL16 (Ram lere daha sonra bir 8x2 mi yapmalıyım yoksa şimdiden 16x2 mi almalıyım. Bütçe mi şu an için 16x2 zorluyor)
SSD : Samsung 870 Qvo 1 TB
PSU : Corsair 750W 80 Plus Bronze
Kasa Corsair 4000D Airflow
Ekran : LG 27GL850-B
Yardımcı olacaklara teşekkürler.
X-fi Titanium HD için Kulaklık
|
Gigabyte HD 5850 fan arızası çözüm önerileriniz
|
Logitech G500 Tamiri İçin Öneri
|
|
Ankara dikmen harbiye mah.de uydunet nasıl
|
Modem Seçimi Konusunda Yardım
|
Asus m 238 Tam ekran sorunu
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 39
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.946 (Bu ay: 23)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware