Araba tamircisi var mı ? P0245 Hatası - VV Polo 9N3
Merhaba,
Yaklaşık 2-3 haftadır bu hata ile uğraşıyorum. İlk hata çıktığında , aracı benzinliğe çekip birkaç sensörün soketini söküp üfleyip geri taktım ve OBD cihazından hataları sildim , yaklaşık 1 hafta boyunca hata geri gelmedi. Kızdırma bujisi ışığı yanıp sönüyor. Sonralarda ise ilk çalıştırdığımda gelmiyordu fakat çok az arabayı ilerlettikten sonra gelmeye başlıyordu. Aracın gidişinde herhangi bir problem hissetmedim. Şuan arabanın kontağını çevirip , motoru çalıştırmadan bile hatayı silsem anında ikaz ışığı geri geliyor.
Yabancı sitelerde , forumlarda araştırma yaptım. Elektrik arızası diyorlar , genellikle N75'ten beyine giden kabloda sıkıntı olmuş fakat N75'e gelen soketi voltmetre ile ölçtüğümde voltaj alıyorum. N75'i de ölçtüğümde direnç gösteriyor. N75'ten aktüatöre gelen hortumu çıkardığımda hava geliyor burada da sıkıntı yok. Sigortaların hepsini kontrol ettim , hepsi sağlam. Sigortalarla ilgili tek sıkıntı , arıza başlamadan 2 hafta önce falan kornanın sigortası yanmıştı , değiştirdim 1 hafta sonra falan tekrar yandı. Sonra yine değiştirdim ve şuana kadar sigorta sağlam. Bu hatanın o sigorta ile herhangi bir bağlantısı var mı yok mu bilmiyorum.
OBD cihazında görünen hata bu ,
Aktüatörün kendisinde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum , çünkü daha motoru çalıştırmadan bu hata gelmeye başladı yani turbo daha çalışmıyorken alıyorum hatayı. Sorun elektriksel gibi gözüküyor fakat hala tespit edemedim.
Bunlar da araç çalışırken canlı verileri, 4-5 km sürüşten sonrası,
Bu hata hakkında bilgisi olan , yardımcı olabilecek , yol gösterecek biri çıkarsa sevinirim.
|
Laptop bipleme gpu sorunu hakkında yardım
|
Laptop klavye değiştirme
|
Termal macun
|
KO PVP | Ebenezerde save komutu çalıştırma
|
SSD önerisi alabilir miyim ?
|
Ingilterede yaşamış olanlar bakabilir mi
|
|
Son Giriş: 7 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 262
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 12.714 (Bu ay: 142)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 21 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware