Merhaba , Dün başlayan bir sorundan dolayı bilgisayarım kullanılamaz hale geldi. Laptop nvidia gpu'yu kullanmaya başladığı anda biplemeye başlıyor ve fan hızı yükseliyor. 22 bip sesinden sonra bilgisayar kendini kapatıyor. Tespit ettiklerim - Nvidia gpu'yu kullanan uygulamayı hemen kapatırsam bipleme duruyor fakat fan hızı hala maximumda kalıyor. Bİlgisayarı tam olarak kapatıp açmadan fan eski haline dönmüyor , restart işe yaramıyor. - Nvidia driver'ını etkisiz hale getirdiğimde sorun kalmıyor. Aslında tam anlamıyla çözmüyor çünkü arada yine aynı problemi yapıyor nvidia gpu pasif olmasına rağmen. - Sorun işletim sisteminden ya da driver kurulumundan değil. Başta format atmayı denedim daha ilk w10 kurulumunun açılışında driverları kontrol ettiği yerde yine biplemeye başlıyor. Ayrıca bios menüsünde 15-20 saniye geçirdikten sonra yine bipliyor. Pc açılışında bios şifresi soruyor , eğer şifreyi girmezsem 15-20 saniye sonra yine bipliyor. - Ram , hdd , ssd , wifi kartı dahil olmak üzere sökülebilen her bileşeni söküp tek tek test ettim hepsinde sonuç aynıydı. - Termal macunların hepsini yeniledim , fanda herhangi bir problem yok gayet düzgün çalışıyor. - Oyun açtığım sırada ötmeye başlayınca herhangi bir performans düşüşü yaşamıyorum , yani gpu iyi çalışıyor gibi gözüküyor. Eski fps'm ne ise şuan da aynı fpsyi alıyorum.
Anakart ve beraberinde gpu ( tümleşik olduğu için mecbur anakart değişimi olacak ) değişimi yapmadan bu sorunun çözümü var mıdır ? Bilgili kişiler yardım ederlerse sevinirim.
Laptop bilgileri - Victor G301 | Clevo W650SJ - Nvidia 840M GPU
Güncel , yardım bekliyorum.
güncel ......
güncel..................
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme