Sınav dönemindeki pek değerli ve bir o kadar da stresli kardeşlerim merhaba,
Hikaye kısmını okumak isteyen buradan başlayabilir, TLDR diyen biri ise direk Action Plan altındaki kırmızı kısma atlayabilir. Daha fazla kişiye ulaşması için lütfen ÖNE ÇIKAR diyiniz.
Ben forumun kadim üyelerinden Eaststreetz. Forumun eski zamanlarında kah online oyunlar olsun, kah donanım ile ilgili çeşitli başlıklar olsun gezen heyecanlı bir gençtim. Şimdi ise yaşımın ve çağın gerekliliği gereği genellikle Döviz Yatırımları, Borsa Yatırımları, İkinci El Araç-Konut sektörü forumlarında takılıp, boomerları tokatlayan onlara ücretsiz ODTÜLÜ'den ECON 101 Macro & Micro dersleri veren 30'da bir abinizim. Bu forumlara ileriki yıllarda sizi de bekliyorum. İnanılmaz komik çarlar var. Çok eğleniyoruz çooook.
DH'deki Eğitim sub-forumunu seviyorum. Genç kardeşlerim var. Enerji var, çeşitlilik var, akıl var zeka var. Yalnız burada dolanırken bir şey dikkatimi çekti: Genç kardeşlerimin çoğu reflü ve gastritten muzdarip. Bazılarında türlü türlü envai çeşit mide hastalıkları. Aman Allah'ım. Şaşırdım, üzüldüm. Düşüncelere gark oldum. Kendi yaşadıklarımı hatırladım. Daha sonra da kendime görev edindim.
Bir @Ankaratıplı olmasam da, ODTÜTıplıyım diyebilirim. ODTÜ'de TIP mı var diyebilirsiniz Hayır yok. Fakat ODTÜ insana,
rasyonel düşünmeyi belleten,
doğa bilimlerine karşı bir perspektif kazandıran,
bilimsel formasyon veren,
dünya standartlarında hatta üstünde bir mühendislik nosyonu aşılayan,
çok iyi derecede İngilizce eğitimi veren,
her şeyden önemlisi öğrenmeyi öğreten
bir okuldur. Bu kazandırdıkları sayesinde aşağı yukarı neyin bilimsel literatürde olduğunu Pubmed aracılığıyla öğrenebiliyorum. Aşağıdaki background bölümü benim hikayemi içeriyor, biraz boş yapacağım.
Background:
Türkiye'nin en iyi üniversitesinin en iyi bölümünden mezun olan biri olarak, hayatım sınavlarla boğuşmak ve bunlarda derece yapmakla geçti. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite. Bu da haliyle o yaşlarda iken ortalama bir insandan daha fazla stres katsayısına sahip olmama ve vücudumda çeşitli hastalıklar çıkmasına sebep oldu. Üstüne bir de şehir yaşamının getirmiş olduğu dengesiz ve doğal olmayan beslenme şekli eklenince, buradaki birçok kişide olan hastalığa ben de maruz kaldım:
Hem Reflü, Hem de Gastrit. Bu satırı okurken bile birçoğunuzun midesine bir ekşime geldiğini farkeder gibiyim. Uykusuz ve sancılı gecelerinizi, ilaç üzerine ilaç almanızı, ilacı bıraktığınızda tekrar azmasını.
Bu süreçte ben şunları denedim:
Endoskopi ve Gastroenterolog eşliğinde Reflü ve Gastrit Teşhisi
Helicobakter Piloriyi yok etmek için aylarca kullanılan antibiyotikler
Envai çeşit proton pompası inhibitörleri (lansor, lansoprol, pantpas)
Kalsiyum karbonat ve türevleri (rennie, rennie duo, gaviscon)
yıllarca doktor, hastane, eczane, ilaç kullanımı loop'unu tekrar ettim. Gencecik yaşta vücuduma türlü türlü kimyasallar aldım. İşe yaradı mı? Tartışılır. İlaçları kullandığım sürece iyi gibiydim, fakat ilaçları bırakıp tekrar gündelik hayatıma devam ettiğimde bu hastalık azıyordu.
Demek ki palyatif tıp ve semptomatik tedavi aradığım cevap değildi ve bu sürdürülebilir değildi. Üstelik, Pubmed'de görebileceğiniz gibi bu ilaçların uzun süreli kullanımı çok ama çok tehlikeli. Böbrek yetmezliği ve demans uzun süreli kullanımın kaçınılmaz sonuçları. Bunlar daha bildiklerimiz.
Ama mide asidini durdurarak, proton pompası mekanizmasını bozarak reflü ve gastrit semptomlarını gidermek tamamen çılgınlık. Yapmayın etmeyin.
Allah'ın izniyle, bu başlıktakileri yaptıktan sonra sorunlarınızın çoğundan kurtulacaksınız diyip reçeteye geçiyorum.
Action Plan:
Eğer midenizde, özofagusda veya duodenum digitorumunuzda herhangi bir yapısal sorun yoksa, bu hastalığın asıl sebebi bozulmuş mikrobiyota. Bir megafonum olsa bunu her yerde söylemek isterdim BOZULMUŞ, DENGESİZ, ÇEŞİTLİLİĞİ OLMAYAN, KALİTESİZ MİKROBİYOTA
Yani vücudumuzda bulunan bakteri ve envai çeşit mikrobiyotanın dengesinin bozulması. Kötü bakterilerin iyi bakterilere galip gelip, size rahatsızlık vermesi. İnce bağırsağı, mideyi ele geçirip, şişkinlik ve gaz yapması. Mideye zarar vermesi. Asiditeyi gereksiz artırması. O zaman çözüm de bu süreci tersine çevirmekten geçiyor. Zaten reflü ve gastrite Şehir hastalığı denmesinin asıl sebebi de budur. Şehir hayatında tüketilen doğaldan uzak gıdalar, aynı zamanda sindirim sistemimizin doğal mikrobiyotasını da bozuyor.
Benim denediğim onlarca farklı yöntem arasında kendimde çalıştığını gördüğüm, etrafımdakilere de faydasını olduğunu gördüğüm ve aynı zamanda sürdürülebilir olan tek yöntem:
=== TLDR ===
✅ SABAHLARI AÇ KARNINA BİR VEYA İKİ YEMEK KAŞIĞI BEYAZ (AZ KAVRULMUŞ) TAHİN YEMEK, 30 DAKİKA BOYUNCA DA HERHANGİ BİR ŞEY YEMEMEK. SONRA GÜNLÜK RUTİNİNİZE DEVAM EDEBİLİRSİNİZ.
✅ DAHA İLK GÜNDEN FAYDALARINI GÖRÜNCE SİZ DE ŞAŞIRACAK, BİR O KADAR DA MUTLU OLACAKSINIZ.
✅ ETKİ MEKANİZMASINI TAM BİLMEMEKLE BİRLİKTE, HEM KORUYUCU HEM DE TEDAVİ EDİCİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
=== TLDR ===
=== Q&A SESSION ===
SORU: HOCAM NORMAL ÇİFTE KAVRULMUŞ TAHİN OLUR MU?
ELCEVAP: HAYIR OLMAZ. BEYAZ TAHİN OLACAK.
SORU: HOCAM TAHİNİ PEKMEZ İLE KARIŞTIRARAK YESEK OLUR MU?
ELCEVAP: HAYIR OLMAZ.
SORU: HOCAM KEPEKLİ KEPEKSİZ TAHİN FARK EDER Mİ?
ELCEVAP: KEPEKLİ TAHİN DAHA MAKBULDÜR.
SORU: HOCAM TAHİNİ YUTUNCA BOĞAZIMA YAPIŞIR GİBİ OLUYOR. ÜZERİNE SU İÇEBİLİR MİYİM?
ELCEVAP: HAYIR, TAHİNİN ETKİ MEKANİZMASINI BOZMAMANIZ İÇİN BUNU YAPMAMANIZ GEREKİYOR.
SORU: HOCAM TAHİN MARKA MODEL VERİN ÜRÜN İNCELEMESİ VERİN
ELCEVAP: Bu tür isteklerinizi özelden paylaşabilirim. Piyasada beyaz kepekli tahin üreten türlü türlü marka var. Özellikle Konya yöresindeki markaları tercih edebilirsiniz.
SORU: HOCAM PAZARDA TAZE TAHİN SIKILIYOR, ONU ALSAK OLUR MU?
ELCEVAP: Kavrulmamış olduğu sürece olur. Hem de âlâ olur.
SORU: GÜN İÇİNDE MİDEMİZ YANARSA DA YİYEBİLİR MİYİZ?
ELCEVAP: Evet, akut tedavide de etkilidir.
=== Q&A SESSION ===
Bu yöntemi bir de probiyotik ve prebiyotik tüketerek desteklerseniz, Allah'ın izniyle 2 haftada ciddi düzelme göreceksiniz. Bir iki ay içerisinde de bu hastalık gündelik yaşamınızda ciddi bir yer tutmaktan uzaklaşacak. Bu hastalığı yaşayan bilir. Ben de iyi bilirim, eğer bir kişiye dahi faydam olabilirse ne mutlu bana. Daha fazla kişiye ulaşması için lütfen ÖNE ÇIKAR diyiniz.
Yine de en doğrusunu Allah bilir. Allah bütün dertli genç kardeşlerime sifasını ve devasını versin.
Saygılarımla
Merhaba sevgili forum dev'leri
Avatar olarak seçilen SVG'ler bazı contextler içinde render edilirken doğru gözükmüyor.
Mesela, masaüstünde forum üst div class'ındaki bar'da SVG avatar şöyle hatalı gözüküyor:
Aynı şekilde, mobilde de forumdaki bir konunun sayfalarında gezerken avatar doğru gösterilmiyor.
Aynı şekilde, button-reply div'inde de hatalı gözüküyor. Şöyle ki:
---
Fakat, masaüstünde forumdaki bir konunun sayfalarında gezerken avatar doğru gösteriliyor. Yani şöyle;
Bu konuyu bildirmek, ve gerekenin yapılması konusunda bir aksiyon alınmasını istedim.
Teşekkürler
Merhaba arkadaşlar
Sektördeki insider kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Phone (2) kesinleşti. Evofone tarafından Ağustos ayı içerisinde satışa sunulacak.
Tüm kullanıcılara hayırlı olsun.
Merhaba arkadaşlar
Geçtiğimiz haftalarda Nothing Phone (2) resmi olarak çıktı. Dünyanın birçok yerinde bu harikulade telefon satılmaya başlandı. Ülkemizde ise geçtiğimiz aylarda evofone Nothing ile işbirliği yaptığını duyurarak Phone (1)'i Türkiye'ye getirdi. Fakat, malesef Phone (2) ile ilgili herhangi bir bilgi yok. Eğer evofone elindeki Phone (1)'leri eritmeden Phone (2)'yi getirmeyecekse işimiz gerçekten iş. Epey bir süre Nothing Phone (2)'yu beklemek zorunda kalabiliriz. Telefon geç geldiğinde de almanın bir manası kalmıyor zira teknolojisi çoktan eskimiş oluyor.
Bu amaçla; ben Nothing'in kendi sayfasındaki iletişim kutusu aracılığıyla iletişime geçtim. Kendileri bana bu konuda evofone'a Phone (2)'ları Türkiye'de satması için telkinde bulunacaklarını söylediler. Ne kadar çok kişi olursak o kadar iyi, sizde aşağıdaki form aracılığıyla benim hazırlamış olduğum yazıyı gönderirseniz çok yakında Phone (2)'yu Türkiye'de görebiliriz.
Form adresi: https://intl.nothing.tech/pages/contact-support
Nothing e yazacağımız mesaj: (Aşağıdakini copy paste ediniz)
Dear Sir/Madam,
I am writing to express my disappointment regarding the delayed release of Nothing's latest phone, the Phone (2), in the Turkish market. As a devoted customer of Nothing, I have been eagerly anticipating the launch of this new device. However, it has come to my attention that your authorized distributor, Evofone, is yet to make the Phone (2) available in Turkey.
I kindly request that Nothing Inc. takes immediate action to address this issue and ensures the prompt availability of the Phone (2) in Turkey. The Turkish market has shown great interest in your products, and a timely launch would be highly appreciated by your loyal customers here.
Thank you for your attention to this matter. I hope to see the Phone (2) available in Turkey soon.
Formu resimdeki gibi dolduralım:
Birlikte daha güçlüyüz.
Ortada telefon yok. Türkiye'ye resmi olarak gelecek mi belli bile değil. Eğer Nothing Phone (1) gibi bir yıl gecikmeli gelecekse hiç gelmesin daha iyi.
DH editörleri ve diğer teknoloji kanalları bu kadar haber yapacağına evofone'la görüşseler de en azından telefon bu yaz gelse ülkeye. Ne dersiniz?
Merhaba arkadaşlar,
Bu tarz rezalet başlıkları açan biri değilimdir, ta ki benim de başıma bir rezalet gelene kadar. Konu şu:
Vodafone Online üzerinden fiber internet başvurusu yapan birçok insan var. Başvuru sonrasında evinize yetkili elemanlar geliyor. Eve gelip interneti bağlamadan önce ilk yaptıkları şey sizden kimliğinizi almak ve sözleşme imzalatmak.
Vodafone Ağustos 2022-Aralık 2022 arasında müşteri yaptığı birçok yeni müşterinin "Eksik Evrak" gerekçesi ile aboneliklerini iptal ediyor. Eksik evraklarınızı tamamlamak için müşteri hizmetleri tarafından sizi bayiye yönlendiriyor, fakat o da ne, bayiler ise böyle bir işlemin yapılmadığını söyleyip topu yine müşteri hizmetlerine atıyor. Dolayısıyla siz de çaresiz bir şekilde ortada kalıyorsunuz. Daha sonra da internetini çat diye kesiyor, internet hattınızı iptal ediyor.
Bu iddia ettikleri "Eksik evrak"larınızı ulaştırabileceğiniz hiçbir kanal yok. Bayi kabul etmiyor, müşteri hizmetleri bayiye yönlendiriyor. Böyle sonsuz bir döngüye giriyorsunuz. Dolayısıyla, bu eksik evrak mevzusu da BÜYÜK BİR YALAN. Bu bahaneyle internetinizi kapatıyorlar. Abonelikleri iptal edilmiş kullanıcılara da yeni "zamlı" 2023 fiyatlarından paket öneriyorlar.
Resmen şark kurnazlığı. Binlerce kişinin bu sebeple mağdur olduğu tahmin ediliyor.
Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen varsa ŞikayetVar üzerinde gezinebilir:
https://www.sikayetvar.com/vodafone-net/eksik-evrak
Benzer olay yaşayan arkadaşlar da deneyimlerini paylaşabilirse güzel olur.
Merhaba Arkadaşlar,
Başlıktaki özelliklere sahip bir f/p laptop arayışım var. Verdiğim özellikler gündelik ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılamaktadır.
Genel olarak HP ve Lenovo laptoplar arasında kaldım. Geçen hafta Lenovo Ideapad 3 aldım, almaz olaydım, ekran renkleri inanılmaz soluk ve ekran titremesi olduğu için iade ettim. Şimdi HP'nin şu laptopunu düşünüyorum. Kullanan var mıdır? Veya daha iyi bir öneriyle gelecek olan?
Özellikle belirttiğim speclerde bir notebook'a sahip arkadaşlardan önerilerini bekliyorum. Ayrıca, bu başlıkta verilecek önerilerin de, bu segmentte arayışı olan birçok arkadaşa ışık tutacağı kanaatindeyim.
Teşekkürler
DNA vs Gratitude vs J22 vs Q350
|
iTunes Store Auto-Downloads & 3G Baglantisi
|
Intel® Core™ i7: Fastest Processor on the Planet. Eaststreetz has Core™ i7 on Gigabyte eX58.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler - Albert Einstein |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.469
İkinci El Bölümü Mesajları: 40
Konularının görüntülenme sayısı: 52.994 (Bu ay: 1.410)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 835 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar