Merhaba IdeaPad Gaming 3-15IHU6 - Type 82K1 model cihazım var cihazı hdmi ile tvye bağlı kullanıyorum. Dün akşam çalışıyordu ama kapağı kapalıydı bir işlem için kucağıma almak istedim şarjdan çıkardım 1 dk sonra başka yerde prize bağlayıp kapağı açtığımda uyku moduna girdiğini gördüm güç ışığı yanıp sönüyordu touchpadi klavyeyi güç tuşunu denedim cihaz bir türlü çıkmadı uyku modundan. sonunda güç tuşuna basılı tutarak cihazı komple kapattım tekrar başlatmak istediğimde hiç bir tepki alamıyorum. sadece şarj ışığı yanıyor cihazda hiç ses yok tetik almıyor.
Bu sorunu aynı şekilde daha önce de ocak ayında yaşadım anakartın yandığını düşünüp cihazı paketleyip servise kargoladım 1 hafta içinde geri geldi anakart arızası değil bios güncellemesi yapılmış sorun çözüldü denildi.
Ancak 1 ay kadar önce akşam cihazı kapattım (uyku modu değil kapattım tamamen) ama şarj kablosunu sökmeyi unutmuşum ertesi akşam tekrar açmak istediğim aynı şekilde tepki vermedi 10 15 dk boyunca uğraşıp açabildim. İnanın 1 aydır tekrar açılmazsa korkusundan cihazı kapatmıyordum. dün akşam da uyku moduna geçeceği aklıma gelmedi.
Dün akşamdan beri denediklerim;
-Elektriğe bağlıyken ve daha sonra elektrik kablosunu çıkarıp 30 sn bekleyip statik almaya çalıştım olmadı.
-Novo tuşunu denedim olmadı.
-Bataryayı söküp hatta bios pilini de söküp denedim yine olmadı.
-Ara ara gidip başına belki çalışır diye düğmesine basıyorum defalarca ama hiç tepki yok.
Servis için yine kargolamak istemiyorum bu işin basit bir çözümü var mıdır yapabileceğim servisin bios güncellemesi işe yaramamış gibi görünüyor tamir edip yollasalar bile cihazı ya açılmazsa korkusundan kapatamıyorum her yaptığım işlemi evrağı filmi dokümanı yedeklemeye çalışıyorum kalıcı bir çözüm yoksa bile bu yaşandığında yapmam gereken bir yol varsa lütfen paylaşır mısınız? Cihazın garantisi devam ediyor ama bittiğinde her seferinde servise ücret ödemek zorunda kalacağım.
Silinebilir.
|
Packard Bell Harici Bellek Arızası
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 28
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 526 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar