Sütunlu matkap motoru
Herkese merhaba,
Sütünlu bir matkap yapmaya heveslendim. Çizimlerini neredeyse tamamladım. İyi kötü iş görecek bir şey değil de kafanın ve tablanın doğrusal kızak üzerinde rulmanlarla hareket edeceği, iskeletin kimi yerlerde çift kat kontraplak olacağı hassas ve sağlam bir şey olacak. Böylece tireşim ve eksen kaçıklıklarının azami derecede önüne geçmeyi düşünüyorum.
Dün akşam çizimde el matkabını boynundan (el tutamağının takıldığı yer) sıkıştırmak suretiyle kafanın üzerine yerleştirince bütün yükleri 2,5 cm uzunluğunda bir boyuna bağlamakla uzun süreli hassasiyet sağlanamanın mümkün olamayacağını farkettim. Hele ki sert ahşap, metal vesaire malzeme ile çalışınca bunun gönyesi mutlaka bozulur.
Bunun yerine gönyesine alınmış yataklı rulmanda çalışan mandren, şaft, kasnağa kayış ile gücün gerekirse redüksiyon kullanılarak aktarılaması daha uygun olacak gibi. Mekanik kısmını toparlamak zor değil de motor kısmında pek çözüm üretemiyorum.
Bir matkap motorunu gövdesinden bağımsız olarak nasıl kullanılabileceği veya böyle bir gücünü üretecek verecek bir motor ve motor sürücüsü önerisine ihtiyacım var.
Konuya el atabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Puppy Linux
|
Teledünya Kanal 194
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 43
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 820 (Bu ay: 18)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware