![](https://forum.donanimhaber.com/images/avatars/1.seri avatar/alien6.jpg)
![konu açıcı](/Static/forum/img/rozet/konu-acici.png)
![çok beğenilen](/Static/forum/img/rozet/cok-begenilen.png)
![müdavim](/Static/forum/img/rozet/mudavim.png)
![vefalı](/Static/forum/img/rozet/vefali.png)
Kara Kule
Seri yi daha önce okumuştum. Bu ara tekrar okuyorum. Bütün kitapları yok maalesef. Olanlar 1,2,4,5 ve 6. Kitaplar.Ekstradan “Maça Kızı” nı da okudum. Sevdiğim bir seri. Yalnız ikinci okuyuşumda farkettim ki o kadar iyi değilmiş. Ve sonlara doğru baya bir saçmalamış. Doğrudan veya dolaylı bağlantısı olmayan kitapları da seriye bağlama çabası iyi sonuç vermemiş. King in “ Kitabın sonunu , nereye varacağını düşünmeden yazmaya başlarım” formülü bu sefer işe yaramamış. Özellikle “Büyücü ve Cam Küre” den (ki o kitap aslında başlıbaşına ayrı bir hikaye neredeyse) sonra hikaye , çok içmiş bir sarhoş gibi yalpalamaya başlamış. Bir zamanlar “The Lord of the Rings” ile kıyaslardım , ancak o kadar uzun boylu değilmiş.
Neyse , gelelim asıl mevzuya…Kara Kule yi , ışınları , dünyaları , “Alçak Adamlar”ı , Işın kırıcıları , velhasıl her şeyi çözdüm sonunda. Yerli veya yabancı bir kaynakta bununla ilgili bir teoriye rastlamadım ama ben şahsen merak ederdim Kara Kule nin ( ve diğerlerinin) ne olduğunu . Cevap hiç tahmin etmediğim bir yerden karşıma çıktı. Vardığım sonuç şaşırtıcı ve eğlendirici ve (Bana göre) %100 doğru..
cevap(lar) uzun sürecek , o yüzden daha sonra yazacağım.
Schindler's List , Saving Private Ryan , Munich
Ünlü yönetmen Steven Spielberg 1993 yılında “Schindler's List” filmini gösterime soktuğunda , bütün dünya da ses getirdi. Özellikle israil devleti her zaman yaptığı gibi bu mağduriyetin üzerinde tepinmeye başladığında , hiç umulmayan bir tepki , kendisi de diaspora yı destekleyen bir yahudi olan Steven Spielberg in kendisinden geldi.
Steven Spielberg , israil in devamlı bu mağduriyeti kullandığını , bundan sıkıldığını ve artık diasporayı desteklemeyeceğini açıkladı (En azından basından benim okuduğum bu)
Sonra 1998 yılında “Saving Private Ryan” geldi. O kadar aksiyonun arasında , benim dikkatimi çeken şey , çatışmanın ortasında ki cinayet sahnesi olmuştur hep. Bu sahnede , gurubun tek yahudi üyesi , ölü bir Alman askerinden çaldığı , kendi “Nazi gençlik bıçağı” ile öldürülür.
Ve 2005 yılında “Munich” i çeker Spielberg. Bu film israil in yanış politikasının , bizzat kendi adamların tarafından görüldüğü ve karşı çıkıldığını anlatır. Dahası “Munich olimpiyat saldırısı” nın (gerçekte olduğu gibi) Alman devletinin beceriksizce yaptığı operasyon yüzünden , facia ile sonuçlandığını , aslında Filistin in tek derdinin “Seslerini duyurmak” olduğunu.
Bütün bu kronoloji bana ilginç gelmiştir. Haksızlığa isyan eden bir yönetmenin manifestosu gibi.
Bütün bu çıkarımlar muhtemelen benim Hüsn-ü kuruntum.
Neden yazdım bütün bunları? Canım yazmak istedi. Can sıkıntısı işte.
Ssd Montaj tecrübesi
|
Anakart/ssd yardım
|
Utanmaz Türk telekom
|
Ev Sinema Sistemleriniz ve Deneyimleriniz
|
Tekrar Çal Sam
Gecenin Nefesi - fox tv de
|
Görüntü yok
|
Kısa Film Festivali
|
imza |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.749
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 22.986 (Bu ay: 167)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 431 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)