Kargonuz gecikti mi? Kargo şirketini onlarca kez aramanıza rağmen ulaşamıyormusunuz. İşte çözümü sisteme kayıt açtığınızdan itibaren yarım saat ya da 1 saat içinde kargo şirketi yusuf yusuf edecek size dönüş yapcak size telefon dahi edip çözüm yollarına dair bildirimde bulunacaktır. Siz yeterki haklanızdan haberdar olun lütfen bu hak kullanımını yagınlaştıralım çevrenizi haberdar edin bu pervasızlık son bulsun hizmet kalitesi artsın....
e devlet üzerinden , Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu > Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi ne giriş yapıyoruz
Firma faliyet alanından psta hizmetlerni seçiyoruz. şlİKAYETÇİ OLDUĞUNUZ İŞLETMECİ KISMINDAN İlgili kargo şirketini seçebilirsiniz
şirketlerinin hepsi açılan bölümde görünmeyebilir bulmak için işletmeci kısmını seçip klavyaden okla aşağı inmek gerekebilir yani ilk anda tüm şiirketlr görünmüyor okla ilgili menüde aşağı ok tuşuna basmak gerek
Şikayete ait konuyu menüde konuyu seçiyıoruz
yeni bir yer açılacak gönderi numarası diye gönderi numarasını ve şikayetini yaz
Kayıp çalıntı için
Örnek1: Bir online alış veriş sitesinden alış veriş yaptım. ...... aldım. Gönderi Numaram: ....... Ürünüm 00.00.2023 tarihinde kargoya verildi. Tahmini teslimat tarihi 00.00.2023 olmasına rağmen ilgili tarih geldiğinde kargo tarafıma ulaşmış değil. Ancak .... kargo şirketinin sisteminde kargom tarafıma teslim edilmiş görünüyor. İlgili kanun ve mevzuatlar Karayolu Taşıma yönetmeliğine aykırı hareket edildiği açıktır. Oluşabilecek uzlaşmazsızlıklara karşı tüm yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla gereğinin derhal yapılmasını ve tarafıma teslim edilmiş görünen ama tarafıma teslim edilmeyen kargomun ivedilikle sağlam ve hasar görmemiş şekilde tarfıma ulaştırılmasını, ayrıca İlgili kanun ve mevzuatlar çerçevesinde kargonun tarafıma teslim edildiği iddianıza dair tüm yasal dayanaklarınızı tarafımza bildirmenizi ihtar ederim (Tarih 00.00.2023)
Gecikmeler için
Örnek2: Bir online alış veriş sitesinden alış veriş yaptım. Gönderi Numaram: ........ Ürünüm 00.00.2023 tarihinde kargoya verildi. Tahmini teslimat tarihi 00.00.2023 olmasına rağmen ilgili tarih geldiğinde ve bugün 00.00.2023 tarihi olmasına rağmen kargom 00.00.2023 tarihinden beri İlgili şirketin ..... Transfer merkezinde bekletilmektedir. 00.00.2023 tarihi itibariyle 00.00.2023 tarihinde kargoya verilen 00.00.2023 tarihinden beri ... transfer merkezinde olan kargomda herhangi bir kargo hareketi dahi görülmemektedir. Kargom tam .... gündür elime ulaşmadığı gibi 00.00.2023 tarihinde ilgili kargo şirketinin müşteri hizmetlerini arayıp durumun aciliyetini belirtip kargomu sorduğumda ilgili durum teyit edilmiş gerekli bildirimlerin yapılacağı söylen ...... numarası ile kayıt açılmıştır ancak sonuçta bir değişiklik olmamış bir çözüm sunulmamıştır. (Kargo eytkilisiyle konuşmanızda bildirim yapacakalrına dair kayıt açtıklarını söyleyecekler siz kayıt numarasının tarafınıza bildirlmesini isteyin telefonda bildirm kayıt nonuzu bir kağıda yazın) (Kargo şirketiniz,i arayıp ulaşmadıysanız TÜM ARAMALARIMA RAĞMEN İLGİLİ KARGO ŞİRKETİNİN ÇÖZÜM MERKEZİNE ULAŞILAMAMIŞTIR.) 00.000.2023 tarihinde ......Kargo üzerinden kargoya verilen ürünüm 00.00.2023 tarihi itibariyle tam ....... gündür tarafıma ulaştırılmamıştır. İlgili kanun ve mevzuatlar çerçevesinde 3 gün içinde tarafıma ulaştırılması gereken kargom ... gündür ortada yoktur. Akibeti mechuldur. Oluşabilecek uzlaşmazsızlıklara karşı tüm yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla gereğinin derhal yapılmasını ve kargomun ivedilikle sağlam ve hasar görmemiş şekilde tarfıma ulaştırılmasını ihtar ederim. (Tarih 00.00.2023).
Kargo takip numaranla ilgili şirektin sitesinden kargo durumu kısmını screenshotla caps al şikayetine dosya ekle kısmından jpeg formatında resim olarak ekle. sana 10 gün içinde cevap vermek zorundalar sistem üzerinden, bunu btk sistemi üzerinden yapmalısın
Herkes gidiyor x sitesine şikayet kaydı açıyor faydası ne yasal hakalrını bilse herkes btk üzerinden şikayet bildirse bu kargo şirketleri bu kadar pervasız hareket edemez
Şimdi yusuf yusuf edip seni arayarak bilgilendirmede bulunacaklar işte o zmanda kayıt açtırabilirsin. 10 gün içinde öyle ya da böyle bir cevap gelecek sana eğer bir yere imza atıp kargonu teslim almamışsan kayıp/çalıntı durumu varsa bakalım kargoyu sana teslim ettiklerine dair ellerinede bir belge var mı? :D GÖRELİM NUMARALARINI O BELGEYİ İBRAZ ETMEK ZORUNDALAR ÇÜNKÜ atmasyon bir belge ibraz etseler en azından gene itiraz hakkın var imza benim değil diyerek tazmin talep edebilrisin tazmin talebinidse sistem üzerinden yaz ve gerekli belgleri doldurup tazmin sürecini başlatabilirsin... olayı yasal yollara önce tüketici hakem heyetine ilgili yerde tüketici haklem heyeti yoksa asliye hukukka olayı taşıyabilirsin...
zira sana bir cevap vermek zorundalar teslim ettilerse teslim ettiklerine dair tutanak belge...kargonuz günlerdir elinize ulaşmadıysada kargonuza ivedlikle öncelik verecekler size ulaştırmaya çalışacakalr kargo size ulaştığında size btk sistemi üzerinden bir cavp yazacaklar süreci anlatan onalrın cevabı sonucu iki menü açılıyor şikayet bildiririmi kapat/sorunum çözüldü (buraya da hizmet kalitelrini arttırmalrı gerektiğini belirten bir not düşebilşirniz :D) YA DA itaraz et menüsü çıkacak süreçte mağduriyet devam ediyorsa sistem üzerinden yazılan cevabqa itiraz edebilrisiniz...en azından e devlet ve btk üzerinden yapılan bu yazışmalar gerçekten kargon sana teslim edilmediyse, geciktiyse mağduriyet yaşamaya devam ediyorsanız sizin yasal bir dayanağınız olacaktır.
Ben kargom geç gelse dahi buraya yazıyorum onlarca kez arayıp ulaşmadığım kargo şirketi yarım ya da 1 saat içinde bana dönüş yapıp mazaret bildiriyor.... yusuf yusuf ediyorlar ama vatandaş bu mükemmel hakalrından habersiz tüketiciler haklarını bilmiyor
Birbirine seri ya da paralel bağlı bir devre oluşturulsa bu pano devresinde negatifleri ortak ama çalışma aralığı 24v-220v olan led ampul takılsa çalışır mı arkadaşlar bilgisi olan var mı? Az da olsa ışık verse yeter. Devreye bir zarar gelir mi?
Röle Kartı Bağlantılarının Anlamları Nedir
Arkadaşlar bir atık su değerlendirme projesinin röle bağlantısı yapacağım, adruinoyla bu aşamada işim yok sadece röle bağlantısı ile ilgili bilgi almak istiyorum röle konusunda hiç bilgim yok biraz araştırma yaptım aşağıdaki gibi bir sonuca ulaştım bu sonuç doğru mudur acaba? Lambanın sürekli açık olması için com ve nc olmalı ve lambanın sürekli kapalı olması için com ve no bağlantısı olmalı değil mi? Birde bu com'a tasarımıza göre artı veya + ve ya eksi - bağlayabilir miyiz?
Atık Su Değerlendirme Projesinde Role kullanımı
Arkadaşlar şöyle bir şey yapmak istiyorum, artı eksi bağlantılarla bu iş yapılıyor ama ben bu sistemde adruinolarda da kullanılan bir röle kartı eklemek ve bu röle kartı üzerinden bu sistemi çalıştırmak istiyorum adruino, esp32 olaylarına girdiğimde sistemi upgrade edebileyim ilerde
Sistem şöyle çalışıyor
1-Arıtmadan gelen atık su bidona doluyor
2- Bidon dolduğunda üstteki sensörün şamadırası kalkıyor ve Arıtma suyunun su girişine bağlı 12 voltluk valfe(vanaya) giden enerjiyi kesip kapalı hale getiriyor arıtmaya su girişini engelliyor ki arıtma çalışıp atık su üretmeye devam edip bidonu taşırmasın (Bu 12 voltluk valf (vana) voltaj varken açık su girişine izin veriyor, voltaj yokken kapalı konumda su geçişine izin vermiyor.)
3- Su pompasının su çıkışında yüksek basınç switchi bağlı buna da çamaşır veya bulaşık makinesinin su alma hortumu bağlı Bulaşık makineleri su alacağı zaman kendi üzerinde bulunan otomatik vanayı açıp kapatırlar, bu nedenle normlade makineye bağlı musluk veya vana sürekli açık olur. Burda ise Makine su almaya başladığında aradaki basınç düşüyor motor çalışıyor ve bidondan su pompalıyor, su alma bitince aradaki basınç arttı ve Yüksek Basınç sensörü motorun elektriğini kesti, motor durdu.
4- Şamandıralı Su Seviye Sensörleri Yatay Tip Şamandıralı ve depolama biriminin altına ve üstüne bağlanmış durumda.
5- Sensörleri 2 türlü kullanabiliyorsunuz, devre açma ve devre kapatma, sensörün üzerindeki oku yukarı yönle takarsanız su sensöre gelince duba kalkıyor devre tamamlanıyor, ok yönü aşağı olursa su sensöre gelince yine duba kalkıyor ve devre kesiliyor.
6- Bidonun yukarısına bağlanmış sensör bu sensör devreyi kesecek şekilde 12 voltluk valf(Vana) sensörü suyu kesecek. Bu 12 voltluk valf sensör voltaj varken açık, yokken kapalı konumda su geçişine izin vermiyor. Atık su bidonun en üstündeki Yatay Tip Şamandıralı sensöre su ulaştığında şamandıra kallkıyor aradaki 12 voltluk akım kesiliyor ve 12 voltluk valf(Vana) sensörü kendini kapatıyor, böylece arıtma sisteme su gelmiyor ki arıtma çalışmaya devam edip atık su üreterek bidonu taşırmasın
7- Bidonun ortasına bağlanmış sensör su oraya ulaştığında devreyi açacak şekilde olacak, Su sensöre gelince duba kalkıyor ve devre tamamlanıyor, led ampul yanıyor, böylece suyun 30 litreye ulaşıldığı anlaşılıyor, buradan bulaşık makinesinin rahatlıkla çalışabileceğini anlıyorum. (zira çamaşır makineleri 40-50 bulaşık makineri 20-30 litre su harcıyordu sanırım)
8- Atık su bidonun en altına en üsttekiyle aynı şekilde ( su yokken devreyi tamamlayacak şekilde) 3. bir yatay şamandıralı sensör eklenip led ampule bağlanarak depoda su kalmadığı da öğrenilebilir aslında
Şimdi
Ben sitemi ve bağlantılarını röle olmadan anladım. Ama röle ne demek ne işe yarar buna vakıf olmadığımdan ve daha sağlıklı bir sistem olması için yukarda anlttığım sistemi röle bağlantılı yapmak istiyorum. asıl olayım bu
bu arada :D ) NC NO COM a nasıl bir bağlantı yapılıyor mantığını anlamaya çalışıyorum.
Bu sisteme her eleman pompa, yğkzek basınç switchi, elektronik valf, su seviye sensörleri 12 volt güç sağlamak için 12 voltluk tek adaptör yeter mi? yani bütün elektiriği karşılar mı?
Şamandıralı yatay Su seviye sensörü 3 adet
Arıtma Atık Suyunun Değerlendirme Projesi
Merhaba arkadaşlar forumda yıllar önce şöyle bir konu açılmış youtube aramalarına bakarsanız milyonlarca insanın bu atık su sorunundan muzdarip olduğunu görebilirsiniz, gerçekten suyun parasında değilim ancak 1 e 5 hatta abzen 1 /10 gibi çıkan atık ancak temiz kullanılabilir bir suyun lağıma gitmesine gönlüm razı değil su gibi değerli bir kaynak boşa israf olmamalı
Konu şurda : https://forum.donanimhaber.com/ev-tipi-su-aritma-sistemleri-atik-su-degerlendirme-projesi--97922891
Mesala ben damlalama sulama sisteminde bu suyun kullanılabileceğini düşünüyorum, hatta amerikalılar suyu depolayıp mutfakta ikinci bir çeşmeye vererek bu suyu temizlikte de kullanıyorlar yaptığım araştırmada bunuda gördüm çinde de böyle bir tek bizde bu su lağıma veriliyor gerçekten inanılmaz???
Şimdi ben olayın mantığını anladım ancak araştırma yaptığımda şamandıralı sensörleri satın almak istediğimde açıklama kısmında röle veya kontaktör olması gerekğir gibi ibareler var.
Benim bu projeyi yapacak teknik yeterliliğim yok acaba bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilir mi? Özellikle bağlantılar konusunda, bu projede Arduino kullanılmamış kod yazma derdi yok gayet basit... Linkteki konuda açıklaması yetersiz kalmış durumlar hakkında açıklayıcı bilgi verebilecek teknik yeterliliğe sahip arkadaşlar varsa konu hakkında bizleri aydınlatırsanız gerçekten belkide hem milyonların sorununa çözüm bulunabilir hem de su gibi yaşam kaynağı değerli maddeyi israf etmemiş oluruz.
Bu Parçanın adı nedir?
Arkadaşlar 5 yıl önce bir araç satin aldim ilk defa stepne lazim oldu stepnenin altında poşete sarili bir parca buldum bu parca kesinlikle kroki değil ama ne bir turlu bulamadim. Araç ford bmax titanium 1,6
Konuyu acacak baslik bulamadim konu uygun basliga tasinirsa çok memnun olurum
|
Laptopu 2. Ekran olarak kullanmak
|
|
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 118
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 10.865 (Bu ay: 138)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware