Şimdi Ara

Arıtma Atık Suyunun Değerlendirme Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar forumda yıllar önce şöyle bir konu açılmış youtube aramalarına bakarsanız milyonlarca insanın bu atık su sorunundan muzdarip olduğunu görebilirsiniz, gerçekten suyun parasında değilim ancak 1 e 5 hatta abzen 1 /10 gibi çıkan atık ancak temiz kullanılabilir bir suyun lağıma gitmesine gönlüm razı değil su gibi değerli bir kaynak boşa israf olmamalı

Konu şurda : https://forum.donanimhaber.com/ev-tipi-su-aritma-sistemleri-atik-su-degerlendirme-projesi--97922891

Mesala ben damlalama sulama sisteminde bu suyun kullanılabileceğini düşünüyorum, hatta amerikalılar suyu depolayıp mutfakta ikinci bir çeşmeye vererek bu suyu temizlikte de kullanıyorlar yaptığım araştırmada bunuda gördüm çinde de böyle bir tek bizde bu su lağıma veriliyor gerçekten inanılmaz???

Şimdi ben olayın mantığını anladım ancak araştırma yaptığımda şamandıralı sensörleri satın almak istediğimde açıklama kısmında röle veya kontaktör olması gerekğir gibi ibareler var.

Benim bu projeyi yapacak teknik yeterliliğim yok acaba bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilir mi? Özellikle bağlantılar konusunda, bu projede Arduino kullanılmamış kod yazma derdi yok gayet basit... Linkteki konuda açıklaması yetersiz kalmış durumlar hakkında açıklayıcı bilgi verebilecek teknik yeterliliğe sahip arkadaşlar varsa konu hakkında bizleri aydınlatırsanız gerçekten belkide hem milyonların sorununa çözüm bulunabilir hem de su gibi yaşam kaynağı değerli maddeyi israf etmemiş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 5 Ağustos 2023; 3:56:43 >

• talebinizi anlatırsanız özellikleri basit bir çizim koyabilirsiniz yardımcı olmak isteyecek bir çok forumdaşımız olacaktır.

Ancak temizlikte her daim temiz su ile durulama yapılması gerekmektedir bazı temizlik işlerinde kiri inceltmek-ön yıkama için temiz sayılabilecek su da kullanılabilir ve bu tip tasarrufları birçok insan kendi başına da zaten uygulamaya çalışıyor ama son su temiz olmalı.

• Günaydın öncelikle,

Şimdi ben bu projedeki bağlantıların nasıl yapıldığını anlamaya çalışıyorum, ne nereye bağlanmış ??? genellikle bu işler tanımını yeni öğrendiğim rölelerle yapılıyormuş ancak linkini verdiğim asıl konuda konuda röle kullanılmamış , işi bilen arkadaşlar sistemi röle ile de modifiye edilebilir....... ama benim için gerekli olan projede ne nereye bağlanmış bir bağlantı krokisi böylece uygun malzemeleri alarak bağlantılarımı yapabilirim. Teknik bilgim olmadığı için linkini verdiğim asıl konudaki anlatımda devre tamamlanıyor vs tarzı kısımları anlayamıyorum ve görsel bir kroki olmadığı için ya da asıl konuda bağlantıları daha açık gösteren fotoğraflar olmadığı için

Röle kullanılarak ya da değil bağlantıların bir kağıda çizilerek bile anlatıldığı her türlü yardıma açığım :) işin erbabları ya da az buçuk bilgi sahibi olan arkadaşlar linkteki asıl konuya baktıklarında zaten tüm sistemi hemen anlayacaklardır.

not: terminolojiyi bilmediğim için kroki dedim

Not: ek olarak mebrandan çıkan atık su aslında atık su değil aksine çeşme suyunun 3 karbon filtreden geçirilmesi ile mebrana giden ve orda ayrıştırılan su ve emin olun çeşme suyundan daha temiz bir su çünkü mebranın atık kısmından çıkan su öncesinde 3 karbon filtreden geçmiş oluyor kendim tds, ec ve ph seviylerini ölüçtüğümde memranın atık kısmından lağıma giden su olduğu için yani boşa harcanan su olduğu için atık denilen bu su aslında kullanıma uygun çeşmeden gelen sudan neredeyse daha temiz bir su ama gene de damlalama ya da bulaşık makisinde ya da bir musluğa bağlanarak(temizlikte) kullanılabir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 5 Ağustos 2023; 9:58:51 >

• lejyoner_2006 L kullanıcısına yanıt

konular çok uzun basitçe ne istediğinizi çizip veyahutta birkaç cümleyle açıklayıp elektronik olarak nasıl bir çözüm olması gerektiğine odaklanılmasını sağlayabilirsiniz.

röle ufak sinyaller daha büyük elektriği kontrol eden bir elemandır. ama istediğinizi anlatacaksınız ki bunu nasıl kullanabileceğinizi açıklamaya çalışalım

Diğer taraftan kullanılmış su her halükarda kirlidir, az ya da çok. Ölçüm tekniklerinin tespit edemediği kirlilikler de bulunabilir. En azından içimize sinmez. az kirlenmiş birçok su cinsinin tasarruf amaçlı kullanıldığı Zaten insanlar arasında malumdur falzlası da duşunlebilir. ama tam temizliği engellememek şartıyla

• İlk taslak bu şekilde bu kısmı anladığımı düşünüyorum

Damacanaya arıtma suyun atık kısmından gelen su doluyor

Motor yardımıyla damacanadan su çekilip yüksek basın sensöründen geçiyor

ve bulaşık makinesinin su alma hortumuna bağlanıyor bu kısım ile ilgili yapılan açıklama umarım doğru anlamışımdır....

*Bu motorun su çıkışına yüksek basınç sensörünü ekledim ve buraya bulaşık makinesinin su alma borusunu bağladım. Bulaşık makineleri su alacağı zaman kendi üzerinde bulunan otomatik vanayı açıp kapatırlar, bu nedenle sisteme bağlı musluk veya vana sürekli açık olur. Yüksek basınç sensörü burada işime yaradı, makine su almaya başladığında aradaki basınç düştü motor çalıştı ve su pompaladı, su alma bitince aradaki basınç arttı ve sensör motorun elektriğini kesti, motor durdu.

Basınç sensörüne adaptörün bağlanması kolay, kablo kesmek gerekmiyor, soketler birbirine uygun.

Ben ilk etapta motorun çalışmasını ve testlerimi elimde olan damacana ile yaptım. Atık suyu burada depoladım ve damacana tam dolduğunda bulaşık makinesini çalıştırdım, eco modda 17 litre su tüketimi olan makinem için damacana yeterli oldu. Diyafram pompa damacanadan suyu başarı ile çekti ve makine su alması bitince motorun çalışması durdu.

• Şimdi anlamadığım kısım sistemin sensörlere bağalanıp otomatikleştirilmesi röle vs kullanılmamış ama röle bağlantılı da olabilir bilen arkadaşalar tavsiye edebilir

şimdi anlamadığım kısım kısaca altta anlatılan kısım

2. numaralı sensör 12v Selenoid Valf (akış kesen 12 veya 24 v)

Şamandıralı Su Seviye Sensörü Yatay Tip depolama briminin altına ve üstüne bağlanmış

1 numaralı sensör: Sıvı Su Seviye Sensörü Yatay Tip Şamandıra Anahtarı

*açıklaması: 1. Sensörleri 2 türlü kullanabiliyorsunuz, devre açma ve devre kapatma, sensörün üzerindeki oku yukarı yönle takarsanız su sensöre gelince duba kalkıyor devre tamamlanıyor, ok yönü aşağı olursa su sensöre gelince yine duba kalkıyor ve devre kesiliyor.

açıklama 60 litrelik bidona orta yerinden bir delik açtım (20mm) ve 1. sensörü taktım.

Bu sensör atık suyun 30 litreye ulaştığını bana haber veriyor (sensörün ucuna 12 voltluk adaptörden gelen + yı bağladım ve diğer ucunu ampule bağladım ampulün bir ucuda adaptörden gelen - ye bağladım. Su sensöre gelince duba kalkıyor ve devre tamamlanıyor, ampul yanıyor, böylece 30 litreye ulaşıldığı anlaşılıyor, buradan bulaşık makinesinin rahatlıkla çalışabileceğini anlıyorum.

Diğer 1. sensörü bidonun en üstüne taktım. Bu sensör devreyi kesecek şekilde, çünkü 2. sensör dediğim ve suyu kesecek sensör voltaj varken açık, yokken kapalı konumda su geçişine izin vermiyor. 1 adet 12 Volt adaptörle beslediğim bu 2. sensöre giden + ucu bidonun tepesindeki 1. sensörün bir ucuna bağladım, sensördeki diğer ucu su kesen 2. sensörün + sına bağladım, su kesen 2.sensörün - sini adaptöre direk bağladım.

Atık su bidonun en üstündeki 1.sensöre geldiğinde aradaki 12 voltluk akım kesiliyor ve 2. su kesme sensürü kendini kapatıyor, böylece sisteme su gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 5 Ağustos 2023; 17:16:19 >

Kast ettiğim bir resim çizin ve herşeyi orada tanımlayın. Resme yazın ne nedir ne için gereklidir. Bu denli uzun yazıdan kaçan birçok kişiden faydalanamıyorsunuz....

Sadece bulaşık makinesinde mi kullanacaksınız? Ve makine su alırken depoladığınız suyun pompasını çalıştırarak makineye basmasını mı istiyorsunuz? Çamaşır bulaşık makinalarında su almak için şebeke suyuna bağlı elektrovalfe 220Volt elektrik gider. BU enerji ile pompa da çalıştırabilirsiniz, sinyal olarak da kullanabilirsiniz. Burada basit mantık olarak; önce depo suyu kullanılmalı ve sonra bu su biterse şebekeden su almalıdır. Depo suyunuz yeterliyse bu seçimi manuel olarak yapabilirsiniz.

--> Depoyu kontrol eder ve su yeterliyse pozisyon swtchini şebeke valfinden depo su motoruna geçirir ve sadece depo suyunu kullanırsınız.

Eğer herşey otomatik olsun ve depoda az da su varsa kullanılsın isterseniz;

--> Depo dip seviye ölçülür ve su varsa dip seviye sensörü suyun bittiği sinyalini verene dek bu depo motoru çalıştırılır. SOnrasında ise sinyal makina valfine gider ve şebekeden su alınır.

Evvela bu tip mantıklar işinizi görüyor mu? Ne dezavantajı var bunu belirlemelisiniz ve sonrasında yapılması gereken kesinleşmiş olur.

Hiçbir elektronik unsur kullanılmaması için, depo dip sensörü anahtarlı şamandıra tipi bir sistem olmalı. Bu anahtar 3 pozisyonlu olur ve NC-NO-COM şeklindeki bağlantılarından ilgili kısımlar valf ya da pomnpa çalışmasını seçer. İstenmeyen yere basınçlı su gitmemesi, şebeke suyunun farklı kısımlara yol almaması için akış yönüne göre çek valfler bağlanır.

ANahtarlı şamandıra, çek valf

• Aynı sistem röle kullanılarak sizin dediğiniz sarkıtmalı şamandıra ile yapılabiliyorsa benim için daha iyi olur yapılıp yapılamadığı konusnda bilgim yok

elektrovalfe o resimdeki arıtma valfi 12 Voltla çalışıyor... sıkıntı olmaz 12 volt adaptörle çalışıyor

Ürün boşta iken kapalı halde geçişe izin vermez. 12 volt akım verildiğinde vanayı açar ve geçişe izin verir.

dikkatlice okuduğumda mevcut durumu çözdüm.

Amacım tıpkı resimde anlatıldığı sistem yani atık su bidona gelecek birikecek. bidon boşladığında alttaki sensör sayesinde lamba yanacak bidon dolduğunda üstteki sensör devreyi on yapacak kesecek(böylece motorda durdu) ve arıtmadaki 12 volt selenoid-valf de arıtma sistemine giden suyu kesecek çünkü bidon dolu böylece bidonun dolu olduğunu anlayıp çamaşır veya bulaşık makinesi ya da damlalamaya veya 2. musluğun kullanımına geçilip su verilebilir. yüksek basın oalyı makine kullanımında devreye girecek

Şimdi ben yukardaki sistemi çok net anladım ama rölesiz pek güven vermiyor... tam olarak takıldığım şey..... tam olarak ta sizin bahsettiğiniz üzere NC-NO-COM bağlantılarına sahip olan bir röle üzerinden bu işlemleri halletmek piyasada tek kanallıdan tutunda 8 kanallıya kadar yani bir kart üzerinde 8 adet NC-NO-COM bağlantısı olan modul şekilnde ürünler mevcut

şimdi sıkıntı ne röle konusunda ne NC-NO-COM ifadelerinin ne anlma geldiğiyle ilgili ufacık bir fikrim bile yok...mevcut sistemi nasıl röleye bağlayacığım ne tip röle kullanacağım bağlantıları nerelere yapacağım kaç kanallı röle alacağım ki sistem yukarda rölesiz çalıştığı haliyle çalışabilsin ama röleyle çalışsın sıkıntım tam olarak burda başlıyor

sistemi şunlardan hangisiyle ve bağalntıları nasıl olacak şekilde çalıştırabilirm? Bu soruya cevap arıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 6 Ağustos 2023; 1:10:11 >

->Arıtma sisteminin 12V elektrovalfini, çamaşır-bulaşık makinalarındaki 220V şebeke elektriği ile çalışan su açma kapama valfiyle değiştirebilirsiniz de. Daha ucuza gelecektir.

Size lazım olanı çizin ve çizime ufak notlar ekleyin. AKsi taktirde konu uzuyor. Sizin meramınızı anlayalım. Neler var sisteminizde ve ne yapmak istiyorsunuz.

Röle için bu sistemle alakalı temel anlatım. SUyun depolandığı 30-50 litrelik bidon var. Bidon boşsa bulaşık makinasına su şebekeden gidecek doluysa bidondaki su bitene kadar bidon su pompası çalışıp su basacak.

--> Şebeke suyunu bidona basınçla girmemesi ve sadece bidondan dışarıya bidon pompasının su basması için bidon pompa çıkışına çekvalf takılacak.

--> Bidondaki suyun bitmek üzere olduğu seviyeyi tespit eden anahtarlı şamandıra (ya da uygun elektronik devre ve ya eleman) kullanılacak.

--> Bulaşık makinasına su alma valf elektrik bağlantı uçlarından birisi ayrılıp şamandıra anahtar uçlarından bir tanesine bağlanacak. Şamandıra su var diyorsa elektriği geçirmez, su yoksa elektriği geçirir. (Tersi ise bağlantılar ona göre ayarlanır)

--> Şamandıra anahtar çıkışı rölenin iki ucundan birisine (bobin uçlarından biri) bağlanacak, röle diğer ucu da bulaşık makinası su alma valfinin diğer ucuna bağlanacak.

BUlaşık makinası su alma anında kendi valfine elektriği verdiği anda valften ayrılmış olan uçtaki elektrik şamandıra anahtarına gidecek. Depoda su varsa bulaşık makinası valfi kapalı kalmalı ve depo suyunu dışarı basma motorunu çalıştırmalı. Depoda su varsa şamandıra elektriği geçirmeyeceği için depo motorunun direk çalıştırılması mümkün değil. Röle burada devreye giriyor. Şamandıra elektriği geçirmediğinde röle enerjisiz kalıp pasif olacak çünkü rölenin bir ucu makina valfinin bir ucunda diğer ucu da valften çıkarılıp şamandıra anahtarından geçirilen uçta. Röle aktifken NO ucuna pasifken de NC ucuna COm ucundan elektriği geçirir. Makina valfine gelen elektrik şamandıradan geçemeyip röleyi aktifleştiremediğinde yani depo doluyken, rölenin Com ucu NC ucuna bağlı beklemektedir. Makina valfinden ayrılıp şamandıra anahtarına yollanan uç şamandıraya gelmeden paralel olarak röle COM ucunda olacak yani makina su alma valfine enerji geldiği anda aynı zamanda röle COM ucu enerjilenmiş olacak. Bu uç nereye karar verirse oraya enerji akıtıp oraya bağlı ekipmanı çalıştıracak. BU halde NC ucunda depodan dışarı su basma motoru bağlı olacak. Çünkü röle enerjisizken bu hatta com ucu elektrik akıtmakta ve depo doluysa şamandıra anahtarı röleye elektrik vermeyip pasif bırakmaktadır. Röle NO ucu da makina valfinin ayrılıp boşta kalan ucuna bağlanacak. Bu sayede depo boşsa şamandıra anahtarı elektriği geçirip röleyi aktifleştirecek ve rölenin com ucu NO ucuna bağlanacak.

Bağlantılar kontrol edilmelidir, sadece fikir vermesi içindir!

Bu arada rölenin de su alma valflerinin de 220V olanları vardır. Su pompasının da. Özellikle su pompasını düşük gerilimde kullanmak akım artışına sebep olur, şebeke gerilimi varken ekstra işlere sebep.

• Sayenizde çözüme çok yaklaştığımı düşünüyorum. Attığınız resim kafamda bir fikir oluşturdu çözüme yönelik

Sistem şöyle çalışıyor

1-Arıtmadan gelen atık su bidona doluyor

2- Bidon dolduğunda üstteki sensörün şamadırası kalkıyor ve Arıtma suyunun su girişine bağlı 12 voltluk valfe giden enerjiyi kesip kapalı hale getiriyor arıtmaya su girişini engelliyor ki arıtma çalışıp atık su üretmeye devam edip bidonu taşırmasın

3- Su pompasının su çıkışında yüksek basınç switchi bağlı buna da çamaşır veya bulaşık makinesinin su alma hortumu bağlı Bulaşık makineleri su alacağı zaman kendi üzerinde bulunan otomatik vanayı açıp kapatırlar, bu nedenle sisteme bağlı musluk veya vana sürekli açık olur. Makine su almaya başladığında aradaki basınç düştü motor çalıştı ve bidondan su pompaladı, su alma bitince aradaki basınç arttı ve Yüksek Basınç sensörü motorun elektriğini kesti, motor durdu.

4- Şamandıralı Su Seviye Sensörleri Yatay Tip Şamandıralı ve depolama biriminin altına ve üstüne bağlanmış durumda.

5- Sensörleri 2 türlü kullanabiliyorsunuz, devre açma ve devre kapatma, sensörün üzerindeki oku yukarı yönle takarsanız su sensöre gelince duba kalkıyor devre tamamlanıyor, ok yönü aşağı olursa su sensöre gelince yine duba kalkıyor ve devre kesiliyor.

6- Bidonun yukarısına bağlanmış sensör bu sensör devreyi kesecek şekilde 12 voltluk valf(Vana) sensörü suyu kesecek. Bu 12 voltluk valf sensör voltaj varken açık, yokken kapalı konumda su geçişine izin vermiyor. Atık su bidonun en üstündeki Yatay Tip Şamandıralı sensöre su ulaştığında şamandıra kallkıyor aradaki 12 voltluk akım kesiliyor ve 12 voltluk valf(Vana) sensörü kendini kapatıyor, böylece arıtma sisteme su gelmiyor ki arıtma çalışmaya devam edip bidonu taşırmasın

7- Bidonun ortasına bağlanmış sensör su orya ulaştığında devreyi açacak şekilde olacak, Su sensöre gelince duba kalkıyor ve devre tamamlanıyor, ampul yanıyor, böylece suyun 30 litreye ulaşıldığı anlaşılıyor, buradan bulaşık makinesinin rahatlıkla çalışabileceğini anlıyorum. (zira çamaşır makineleri 40-50 bulaşık makineri 20-30 litre su harcıyordu sanırım)

8- Atık su bidonun en altına en üsttekiyle aynı şekilde ( su yokken devreyi tamamlayacak şekilde) 3. bir yatay şamandıralı sensör eklenip led ampule bağlanarak depoda su kalmadığı da öğrenilebilir aslında

Şimdi

Bu bulaşık makinesi veya çamaşır makinesinin elektrik aksamı kullanılmadan yapılmaz mı? İlla onlardan bir şey mi almak gerekli zira makineye dokunmadan 12 voltla zaten röle kullanmadan sistem oluşturulabiliyor. Röle kullanınca makineye de mi bağlantı yapmak gerek?

Ben sitemi ve bağlantılarını röle olmadan anladım. Ama röle ne demek ne işe yarar buna vakıf olmadığımdan ve daha sağlıklı bir sistem olması için yukarda anlttığım sistemi röle bağlantılı yapmak istiyorum. asıl olayım bu

ve son şimdi bunu röle ile yapmam gerek sizin attığınız bağlantı şemasından fikir edinip bunu uygulayabilceğimi düşünüyorum siyah yeşil ve kırmızı kablolar ne anlama geliyor(ARTI+,EKSİ- faz??? faz ne demek bilmiyorum bu arada :D ) NC NO COM a nasıl bir bağlantı yapılıyor mantığını anlamaya çalışıyorum.

Bu sisteme güç sağlamak için 12 voltluk tek adaptör yeter mi? yani bütün elektiriği karşılar mı? eğer 220 volt valf kullanırsam adaptör olmadan sadece valfe giden 220 voltluk bir fiş

gerekmez mi? 220 volta hiç bulaşmak istemiyorum da :D elimdeki valf 12 volt arıtma valfi zaten sadece bidon dolduğunda arıtmaya giden suyu kesecek

*Acaba RÖLE bağlantısı nasıl yapılır başlığıyla ilk mesajın bu son son yazdığım çizim olacak şekilde yeni bir konu açmalı mıyım. Zira dİrekt sonuç odaklı olacaktır burda herhalde konu çok uzadi diye gören kaçıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 6 Ağustos 2023; 14:53:39 >

• Galiba olayı yavaşta olsa çözmeye başladım :D SABAHTAN BERİŞ ON TANE RÖLE KARTI VİDEOSU SEYRETTİM anca kavrayabildim bakalım ne kadar sürede sistemi röle üzerinden tasarlayabileceğim Arıtma Atık Suyunun Değerlendirme Projesi UMARIM BİR YANLIŞLIK YOKTUR :D Yanlış anlamamışımdır

Röle üzerinde genellikle NO (normally open), NC (normally closed) ve COM (common) yazan üç adet bağlantı bulunur. Normally open olan bağlantı, röleye enerji verilmediği durumda common ucu ile açık devredir, dolayısıyla iletim geçekleşmez. Rölenin bobinine enerji verildiğinde NO ile COM uçları kısa devre olur ve elektrik akımı sağlanır. NC ucu ise NO’nun tam tersi şekilde çalışır, yani bobine enerji verilmediğinde NC ve COM uçları kısa devredir. Enerji verildiğinde açık devre oluştururlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 6 Ağustos 2023; 16:52:22 >

Hocam çok uzxun yazışıyoruz, sorun varsa direk onu tek olarak yazalım mı ?

• Bu sistemi röle üzerinden nasıl kurabilirim? :D

• Yukarıda resmettiğimden farkı nedir?

Kısaca gerekleri anlatabilirsiniz.

--> Sistem komple 220 ile kurulabilir. 12Volt güç kaynakları (adaptör) güç elemanları için gerekli enerjiyi sağlayamayabilir. Su pompasını da valflerin de rölelerin de direk şebeke gerilimi ile çalışanı mevcuttur.

• selenoid walf bende makineye değil arıtmaya bağlı , ayrıca ben 3 adet şamandıralı sensör kullanacağım bidonun altında üstünde ve ortasında sizin attığınız resim bana fikir verdi ama röle bağlantısı ve diğer bağlantıların + artı ve - eksi kutupların dağılımını anlayamıyorum yani bağlantıların nasıl kurulacağını anlamadım, hangi kablo nerden çıkar nereye girer vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 7 Ağustos 2023; 0:18:47 >
  • IACS Water Level Float Switch Kits - Instructions & Wiring How To - YouTube

Şöyle bir video buldum sanırım çözüme ulaşmak üzereyim, geriye sistemin yük hesaplamaları kalıyor kaç volt kaç amper güç vs onun üstesinden daha kolay geleceğimi düşünüyorum

• Şu an taslak halinde + artı ve - kutupları doğru bağlayıp bağlamadığımı bilmiyorum, yani denenmemeli :D yukarıdaki videoya göre sensörleri röle ile bağlayıp son olarak da sistemin kullanacağı güç kaynağı ne olmalı kaç volt kaç amper onu hesaplamaya çalışacağım kullandığım parçaların VOLT VE AMPERLERİNE GÖRE en son denemek kalacak umarım başarırırm :D SENSÖRLER İÇİN 12 VOLTLUK BİR BAŞKA adaptör kullanılması gerek gibi ama emin değilim sensörler 0,5 amper çekiyor güç hesaplamalrını daha bilmiyorum şimdi onları araştırmaya dalacağım

benim attığım resimde her şey 220 volt yani şebeke gerilimi artı eksi diye bir şeydir yok

• sELENOİD VALF VE YÜKSEK BASINÇ SENSÖRLERİNİ İPTAL ETTİM zira pompanın kendi sensörü varmış ancak içindeki yay çok sert olduğundan yayı çıkardım yoksa pompa otomatik açılıp kapanmıyordu.

Bidon su dolduğunda üstteki sensör devreyi tamamlayıp yeşil ışığı yakıyor ve buzzer alarm veriyor, çamaşırmalrı makineye atıyorum makine su almaya başladığında pompa otomatik devreye giriyor zira pompanın kendi yüksek basıç sensörü var makine su almayı kestiğinde pompa duruyor pompaya da bir anahtar bağaldım isteğimde kapatabiliyorum. Su seviyesi alttaki sensörün altına düştüğünde devre tamamlanıyor ve kımızı ışık aynıyor bu bidonda suyun çok az olduğunu gösteriyor. bidonda üst katta oturan abimin arıtmayıda bağladım uzatma 1/4 hortum ekleyerek 1 haftada iki arıtmadan tam 65 litre su toplandı ben arıtmayı çok az kullanmama rağmen heba olan suyun miktarı bende kullanssam bidon 2 günde dolacak ömrüm olursa bir pompam daha var oda seneye bahar pompanın musluğuna bağlayıp bahçeye damalalamaya vereceğim nasip olursa öasalef röle üzerinden bağlantı yapamadım direk devre şemasındaki gibi kurdum röle üzerinden bağmnatı yapsam elbette daha sağlıklı olurdau ama bu konuda teknik bilgim yok, no olur en olmaz diye 12 voltluk arabalardada kullanılan bıçak sigorta ve muhafazası alıp onuda ana anahtardaki artı kutapa bağlayacağım bir tek o kaldı iki anhtar bağladım ama güvenlijk önemli

beni en çok zorlayan pompa oldu çeşme açıldığında çalışır kapandığında kapanır diye satın aldım cüzi bir fiyatı vardı ama asla devreden çıkmıyordu adamlar sensörün olduğu yere öyle bir yay koymuş ki Türkiyedeki sulardaki basınç o yayı oynatamaz sonra youtube de şu videoyu buldum ve yayı çıkardım şimdi mesala çeşmeye bağlasanız çeşme açıldığında çalışır kapandığında duru çünkü kendi sensörü var

durumu anlayna kadar akla karayı seçtim filipinli arkadaşın şu videosuna rastlamasam pompayı asal otomatik hale getiremezdim

Arıtma Atık Suyunun Değerlendirme ProjesiAREVIR OCIM Vlogyoutube
    12v water pump( Auto off/on) Pwede pala.!! legit Gumana!! thankyou for watching . .!!! please SUBSCRIBE to my channel for more videos . . #12vwaterpump #water #waterpump #waterpumpON/OFF #ARIVEROCIM
    https://www.youtube.com/watch?v=XvcAzbRgpDk

Üsatteki sensör bu şekilde bağlı alttaki sensör bunun tam tersi şekilde bidona bağlı girişleri 16 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lejyoner_2006 -- 27 Ağustos 2023; 4:11:45 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.