Merhaba arkadaşlar, beyaz sistem topluyorum.
MSI X670E Gaming Plus.
7800x3D.
XPG Lancer beyaz 6000MHz (2x32)
Kasa Cooler Master HAF 700.
Beyaz sıvı soğutucu için önerilerinizi bekliyorum. Arctic Liquid Freezer 3'ün hem 360 hem 420'i sanırım kasaya uyuyor. Çok bilgim yok sıvı soğutucular hakkında.
Arctic 360 ile 420 arasında fiyat farkı yok. Kasaya uyuyor. Bu ikisi neden aynı fiyat veyahut şöyle diyeyim fark var mı aralarında bilginiz var mıdır?
Gönül isterki ASUS ROG Ryujin 3 360 OLED'ya da Corsair iCUE H150i Elite filan alalım fakat bütçeyi aşıyorum iyice. 7 - 8 bine kadar çıkabilirim eğer gerçekten soğutma olarak iyiyse.
2 adet NVMe M.2 SSD önerisi
Merhaba, 2 adet M.2 NVMe SSD alacağım, 1 TB olabilir ikisi de. Windows yüklenecek olana iyi bir şey istiyorum. Aslında Samsung 1 TB 980 Pro düşünüyorum. Diğeri ise sadece oyun yüklemek için kullanacağım için daha uygun bir şey olabilir. DRAM önemli diye biliyorum. Bütçe olarak rakam söylemeyeyim fakat çok uçuk kaçık olmadıkça önerilere açığım.
Anakart MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi
XPG Lancer beyaz DDR-6000 MHz.
İşlemci 7800x3D (alınacak)
Arkadaşlar merhaba, beyaz sistem toplayacağımdan ötürü başlıktaki 3 anakart arasında kaldım. Aslında araştırma yaptım. Fiyatları 10 bin TL civarında 3 kartında. VRM özelliklerinin önemli olduğunu öğrendim bu konuda da bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim.
MSI VRM 17 faz 80a sps.
ASUS VRM 14 faz 60a.
ASRock 19 faz 60a drmos.
Sanırım 3 anakartta da gen 5 teknolojisi var diye biliyorum. M.2'ler ve ekran kartı için gen5 desteği 3 anakartta da vardır değil mi?
Sadece ASUS ROG da -pcıex16_2 (4x4), m. 2_3 (4x4) ile bant genişliğini paylaşır; birini kullanmak diğerini devre dışı bırakır. Bu şekilde bir açıklama bulmuştum. Bu sanırım ekran kartı slotu değil bir altaki slot değil mi? Bu konuda da yardımlarınızı rica ederim.
MSI 7800 MHz / 192 GB.
ASRock 6600 MHz / 128 GB.
ASUS 6400 MHz / 128 GB.
Hepsi yeterli gözüküyor 6000 hızlık RAM bile yeterli bence.
Son olarak ses kartlarında sanırım en iyisi ASUS'un yanlış bilmiyorsam.
MSI ALC897 - ASRock ALC897 - ASUS ALC4080 şeklinde.
300 - 500 TL'lik farklar önemli değil beyaz anakart istediğim için. Gigabyte görünüş olarak güzel fakat yazılım olarak çok beğenilmiyor zaten stoklarda yok. Yukarıda belirttiğim konular ve sizin düşüncelerinizi belirtmenizi rica edeceğim. Hangisi tercih edilmeli oyun bilgisayarı için kullanılacak. Daha başka hangi konulara dikkat etmemiz gerekiyor? (İşlemci 7800x3d olacak.)
60 bin TL beyaz sistem toplama
Mid Tower beyaz kasalarda tercihler sınırlı ve açıkçası çok beğenemedim. Full Tower kasalar çok büyük ve pahalı. Kasa ön tarafında USB 3.2 gen 2 Type-C olması tercihimdir. Ekran kartım RTX 3070 Ti var. Ekran kartı hariç beyaz ve ARGB'li bir sistem için önerilerinizi bekliyorum. Ryzen ve AM5 sistemler tercihimdir. Oyun için kullanılacak bilgisayar. Belki seneye 4000 veya 5000 serisi ekran kartlarına geçiş yapabilirim. Anakart tercihim en az b serisi olması yönünde fakat sanırım pcl-e 5.0 desteği hepsinde yok diye biliyorum. 50-60 bin bütçe yazdım fakat belki biraz daha aşabilirim. Sıvı soğutucu 360 düşünüyorum. AM5 sistemlerde EXPO olması zorunlu mudur?
ASUS VG27AQL1A vs. LG 27" 27GP83B-B
İki monitör arasında kaldım. Fiyatları 7.000 TL'den düşük gördüğüm kadarıyla. Oyun ve film için kullanılacak.
IPS panel ve 2K düşünüyorum, ASUS'un ergonomisi çok iyi fakat oyun için puanlaması daha düşük. LG'nin de kontrast oranı düşük olduğu belirtilmiş fakat oyun performansı üst düzey. Ergonomisi maalesef çok iyi sayılmaz.
Tam olarak ikilemde kaldım. 7000 -7500 kadar bütçem bulunmakta önerilere açığım.
Oyun için i7 8700K mı, Ryzen 7 2700X mi tercih edilmeli?
|
USB 3.1 Gen2 Type-C ön panel Anakart
|
|
Samsung SSD 250 GB
|
Z68A-GD65 (G3) / Z68A-GD55 (G3)
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 124
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 6.451 (Bu ay: 110)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware