Saç Yağlanmasının Çözümü (Beslenmeye Bağlı)
Merhabalar. Konu başlığında da gördüğünüz üzere, kendimce bu sorunun kısmi ya da ciddi oranda (tam değil) çözümünü deneyimlemiş gibiyim ama bu bir mucize ya da bilinmedik bir şey değil. Bu konuda hiçbir yazıya ya da içeriğe denk gelmemiştim (deneyimleyen olabilir, haberim yok)
1 ayı aşkın süredir, sağlıklı beslenip (az biraz çikolata vs yemiş olabilirim) ketojenik diyet + omad ile başlayan süreç, günde tek öğün (yani omad) bu aralar kahvaltı + öğlen son öğün ile biten yemek seansları ile devam etmekte.
öncelikle, diyet öncesi neredeyse 1.5 gün olmadan yağlanan saçlarım ( nadir 2 gün üzeri bile olduğu oluyordu) özellikle son zamanlarda berbat bir beslenme ile bu sorun günlük diyebileceğim sıkıntıya evrilmişti. daha önce de kısmen yapsam da (ketogenic diyet) etkisini görmediğim ya da hissetmediğim yağlanma sorunu tamamen olmasa da artık çok çok az ve saçımı 3-4 gün yıkamasam bile o yağlı ve kirli koku artık mevcut değil. sebebinin, temiz beslenme + haftada 5-6 gün 45 dakikalık yürüyüş ile devam eden süreçte, karaciğer yağlanmasının azalması olarak düşünüyorum. karaciğer yağlanmasının bu sorunu perçinlediğini duymuştum.
peki saç yağlanması hiç mi yok ben de? hayır, aslında var ancak üstte de yazdığım gibi, 1.5 günde ortaya çıkan o kirli yağ kokusu artık 3-4 gün geçse de mevcut değil. Tabiri caizse, buna da şükür diyesim geliyor. Saç yapım genel olarak da pek güzel değil, yağlanma yoğun değil artık. elbet şu an bile var (3 günü geçti yıkamayalı) Hatta yağlanma arttığında saçlarım inceliyor ve pek hoş görünmüyor. Bu sorundan sonsuza dek kurtulma şansı pek yok gibi olsa da, ketogenic diyet + omad gibi beslenme ve belirli saat dilimlerine beslenme (aralıklı oruç) ile bu sorunu, ciddi oranda azaltabilirsiniz. Hiç yapmadı iseniz, diyet ya da yeme saatleri göze başta korkunç gelebilir ama kısa zamanda alışıp adapte oluyorsunuz. uzun zamandır aralıklı oruç yapıyorum tek öğün yediğim de oldu, 48 saat yemediğim de oldu ama böyle bir sonucu görmek beni mutlu etti, zira yağlı tip saçlar için şampuanlar da inanılmaz pahalı oldu. Artık, uzun yıllardır kullandığım naturway şampuan yerine, ucuz bıttım sabununa geçtim 😀
Kırklareli’de vatansever gençler, Atatürk heykeline saldıran kadını etkisiz hale getirdi.
Bir müslüman olarak abimle gurur duydum. Ellerine sağlık abim.
edit: kadın psikolojik hastaymış. O da, o hasta haliyle Ulu Önderin heykeline saldırmış üüüüü hastalık bunu yaptırıyor nedense 😆 oyna devam...!
Sabah Gazetesi Akaryakıt Zam Haberi
Durun durun panik yapmayın. Tabiki büyük ve güçlü Türkiye'den değil, Almanya'dan gelen gündem haberleri. Daha beterleri ülkemizde yaşanırken Almanya'da çamur atmak da ne bileyim. Biliyorsunuz ki havuz medyası denen leş oluşum hiçbir surette ülke içindeki zam haberlerini böyle afilli şekilde vermez. Ortada utanılacak bir şey de yok. Çünkü, tepeden gelen talimatla haber yapanların habercilik ya da gazetecilik terimleri ile yanyana getirilmeleri hiçbir surette söz konusu olamaz.
750 euro Audi vs 750 Lira Paspas Arabası
Evet, ülkemizin kıskandıran, düşman çatlatan aktroll hoplatan efsane ekonomik koşullarına enteresan bir örnek daha. Almanya'daki 750 euro'ya 2003 model bir Audi alırken, kendi paramızla ise 2022 model paspas arabası alabiliyoruz ve üstüne az daha verirsek paspas ve deterjanını da alabiliyoruz.
Bu muhteşem doğa aksiyonuna karşı ne kadar şükredip, galaksi liderimize dua etsek az kalır. Kafir arkadaşlar imana gelerek Reis'e biat etmeyecek misiniz hala? Ya kahhar.
Reis'le güçlü Türkiye hedefimiz, artık çok daha yakın
Deezer Aile HİFİ Hesap Katılım (6 Hesap )
AP’nin Türkiye raporunda ‘Bozkurtlar’ detayı: ‘Terör örgütü listesine eklenmeli’
Avrupa Parlamentosu, Türkiye raporunda Ülkücü hareketin (Bozkurtlar) "AB terör örgütleri listesine eklenmesi" fikrini ilk kez gündemine taşıdı. AP Türkiye raportörü İspanyol parlamenter Nacho Sanchez Amor, tarafından hazırlanan Türkiye raporuna bu amaçla bir madde eklendi. 'Irkçı ve aşırı sağcı' olarak tanımlanan Ülkücü hareketin "Sadece Türkiye değil aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde de kaygı verici şekilde ilerlediği" görüşü savunuldu.
‘MHP’YE YAKINLIK’
MHP ile yakınlığına vurgu yapılan hareketin 'AB terör örgütleri listesine eklenmesi' ve AB içindeki örgütlenmesinin yasaklanması için inceleme başlatılması istendi. Konuyla ilgili paragrafta Ülkücü hareketin “özellikle Kürt, Ermeni veya Yunan ve muhalif olarak gördükleri her şahıs için tehdit oluşturduğu” belirtilerek, etkilerine karşı konulması çağrısı yer aldı.
AB terör örgütleri listesi AB devlet ve hükümet başkanları tarafından belirlense de, AP tarafından atılan bu adım ilk defa bir AB organının Ülkücü hareket için "terörist" sıfatını kullanıyor olması bakımından önem taşıyor.
"Dün yaptırdığım Kovid-19 testim pozitif çıktı. Çok şükür genel durumum iyi. Dinleniyorum. Hafif atlatmak nasib olur İnşâellah; dualarınızı bekliyorum. Bu vesileyle geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür eder, tüm hastalara Allah’tan acil şifalar dilerim"
Kaynak: https://mobile.twitter.com/DIBAliErbas/status/1368178036454154241
Tidal Hifi Hesap (4 Aylık) 10 Lira
pm'den ulaşınız.
Verildi.
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 994
İkinci El Bölümü Mesajları: 45
Konularının görüntülenme sayısı: 163.428 (Bu ay: 481)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5.357 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic