Merhabalar. Konu başlığında da gördüğünüz üzere, kendimce bu sorunun kısmi ya da ciddi oranda (tam değil) çözümünü deneyimlemiş gibiyim ama bu bir mucize ya da bilinmedik bir şey değil. Bu konuda hiçbir yazıya ya da içeriğe denk gelmemiştim (deneyimleyen olabilir, haberim yok) 1 ayı aşkın süredir, sağlıklı beslenip (az biraz çikolata vs yemiş olabilirim) ketojenik diyet + omad ile başlayan süreç, günde tek öğün (yani omad) bu aralar kahvaltı + öğlen son öğün ile biten yemek seansları ile devam etmekte. öncelikle, diyet öncesi neredeyse 1.5 gün olmadan yağlanan saçlarım ( nadir 2 gün üzeri bile olduğu oluyordu) özellikle son zamanlarda berbat bir beslenme ile bu sorun günlük diyebileceğim sıkıntıya evrilmişti. daha önce de kısmen yapsam da (ketogenic diyet) etkisini görmediğim ya da hissetmediğim yağlanma sorunu tamamen olmasa da artık çok çok az ve saçımı 3-4 gün yıkamasam bile o yağlı ve kirli koku artık mevcut değil. sebebinin, temiz beslenme + haftada 5-6 gün 45 dakikalık yürüyüş ile devam eden süreçte, karaciğer yağlanmasının azalması olarak düşünüyorum. karaciğer yağlanmasının bu sorunu perçinlediğini duymuştum. peki saç yağlanması hiç mi yok ben de? hayır, aslında var ancak üstte de yazdığım gibi, 1.5 günde ortaya çıkan o kirli yağ kokusu artık 3-4 gün geçse de mevcut değil. Tabiri caizse, buna da şükür diyesim geliyor. Saç yapım genel olarak da pek güzel değil, yağlanma yoğun değil artık. elbet şu an bile var (3 günü geçti yıkamayalı) Hatta yağlanma arttığında saçlarım inceliyor ve pek hoş görünmüyor. Bu sorundan sonsuza dek kurtulma şansı pek yok gibi olsa da, ketogenic diyet + omad gibi beslenme ve belirli saat dilimlerine beslenme (aralıklı oruç) ile bu sorunu, ciddi oranda azaltabilirsiniz. Hiç yapmadı iseniz, diyet ya da yeme saatleri göze başta korkunç gelebilir ama kısa zamanda alışıp adapte oluyorsunuz. uzun zamandır aralıklı oruç yapıyorum tek öğün yediğim de oldu, 48 saat yemediğim de oldu ama böyle bir sonucu görmek beni mutlu etti, zira yağlı tip saçlar için şampuanlar da inanılmaz pahalı oldu. Artık, uzun yıllardır kullandığım naturway şampuan yerine, ucuz bıttım sabununa geçtim 😀 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exellanss -- 28 Ekim 2024; 22:32:41 > |
Bildirim