Creality K1C Düzgün Baskı Alamama Sorunu
Merhaba, 3D yazıcılara merak saldım ve Creality'nin K1C modelini aldım. Baskı almak için Ultimaker Cura programını indirdim fakat Cura programında K1C modeli yoktu. Creality'nin kendi sitesinden K1C profilinin nasıl yapıldığına baktım ve Ender 3(K1C ile neredeyse her şeyi birebirmiş) profili üzerinden K1C profilimi oluşturdum. Sitede anlattığı şekilde G-Code'u da yaptım. Sıkıntım şu, yazıcının içerisinde olan 4 adet baskı örneği var, bu baskıları sorunsuz/pürüzsüz bir şekilde çok kısa sürelerde basabiliyorum. Ne zaman Cura'dan bir şey basmak istesem ya baskıyı tam basmıyor ya da yüzeyi çok bozuk/pürüzlü baskılar alıyorum. Cura'nın yanında Creality Print programıyla da baskı almayı denedim fakat sonuç aynı, yüzeyi bozuk/pürüzlü baskılar. Yaptığım ayarları kısa sürede deneyebilmek için mekanik klavye tuşu basmıştım, görselini buraya ekliyorum.
Basmaya çalıştığım mekanik klavye tuşu normalde pürüzsüz olması gerekirken görseldeki gibi garip bir şekilde basıldı(4 5 kere denedim en iyi sonuç verdiği hali bu). Baskısını denediğim başka bir üründe ise teknenin borda kısmındaki basım hatalarını görebilirsiniz. Bu baskıda kaptan köşkünün üst kısmını hiç basmadı ve yazıcı tıkandı(4. basımı yaparken tıkandı).
Yazıcının yanında gelen Hyper PLA ile basım yapıyorum.
Baskılarımı pürüzsüz hale getirebileceğim ayarlar, yapmam gerekenler neler? Nelere dikkat etmem gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz? Türkçe, İngilizce kaynaklar varsa, atabilirseniz oralardan da bakıp araştırabilirim. Hala araştırıyorum ama K1C yazıcı ile ilgili işe yarayan çok bi kaynak bulamadım açıkçası.
Öncelikle herkese merhabalar,
Yakın bir tarihte Almanya'ya gideceğim ve dönerken teknolojik ürünler almayı düşünüyorum. PS5, 360mm sıvı soğutma ve ekran kartı(hepsinden bir adet) almayı düşünüyorum. Alman sitelerden fiyatlara baktım, Tax free de alınca Türkiye fiyatlarından bir hayli ucuza geliyor. Ürünleri getirme konusunda birkaç sorum olacak. Forumlarda araştırdığımda kimisi valizine koy getir sorun olmaz demiş kimisi ürünleri kutusundan çıkart öyle getir demiş. Valizleri fırlatıp attıkları için ürünleri kutularından çıkartmak istemiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Atıyorum kutudan çıkartmaya gerek yok sadece kutular açık olsun(ürünün 2. el olduğunu göstermek için) yeter veya ürünlerin hepsini hediye paketi yaptır gibi yolları izlesem sıkıntı yaşar mıyım? Bir diğer konu ise, 450 Euro ve üzeri ürünlerde vergi ödemek zorunlu gibi yorumlara denk geldim bunun doğruluğunu teyit edemedim, böyle bir şey var mı?
Son olarak da Almanya'da bilgisayar bileşenleri alabileceğim mağazalar nelerdir? Geçen ay Hamburg'daydım ve oradaki SATURN mağazasına gittim bazı ürünler Türkiye'den pahalıya, bazıları ise az bir farkla ucuza geliyordu. SATURN ve Mediamarkt gibi tax free fişi alabileceğim bildiğiniz mağazalar var mı? Bu arada Dortmund, Köln ve Düsseldorf'a gideceğim, bu üç şehirde bildiğiniz, şuraya git uyguna ürünler bulabilirsiniz dediğiniz yerler varsa yazabilirseniz sevinirim.
Ryzen 7 7800x3d için 360mm Sıvı Soğutma Önerisi
Öncelikle merhabalar,
Kullandığım sistemin eski olan parçalarını yenileyip yavaş yavaş sistemi yükseltiyorum. Yaklaşık 2 ay önce intel sistemden am5 sisteme geçtim. 7800x3d işlemcili bir sistem topladım. Hali hazırda kullandığım Corsair H110i 280mm sıvı soğutucudan 360mm bir sıvı soğutucuya geçmeyi planlıyorum. Komple beyaz renk bir sistemim var o yüzden mümkünse rgbli ve beyaz renk bir sıvı soğutucu düşünüyorum. Rgbli olmasını istiyorum, beyaz renk olması çokta elzem değil. Bütçem 7-8k bandında.
Sistem özellikleri;
7800x3d işlemci
2070süper ekran kartı(ileride yükselteceğim)
Msi pro b650m-a anakart
6000mhz 32gb ram
Corsair rm750x güç kaynağı
Lian li lancool 216 mesh kasa
Artic ve lian li sıvı soğutucuları çok öneren olmuş sizin de görüşlerinizi ve önerilerinizi almak istedim.
Öncelikle merhabalar, Acer Swift 3 marka model laptop kullanmaktayım. Laptopun bi anda wifi ve bluetooth özellikleri gitti. hiçbir şekilde wifi ve bluetooth u kullanamıyorum. İnternette araştırmadığım, izlemediğim video kalmadı. Forumda da bazı konular açılmış hepsini okudum ve tek tek denedim, çare bulamadım. Format atıp tekrar denedim, tüm driverları silip tekardan kurdum, intel supporter yükledim ve o şekilde de kurulum yaptım fakat hiçbir çözüme ulaşamadım. Bios a girip sistemi default ayarlara çektiğimde wifi ve bluetooth çalışıyor, restart attıktan sonra yine gidiyorlar. Bu çalışma işlemi olmasa wifi ve bluetooth kartı bozuldu diyeceğim de öyle bir durum da söz konusu değil biosu default yaptıktan sonra sıkıntısız çalışıyorlar. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Öne Çıkar (0 oy)
Öncelikle merhabalar, Acer Swift 3 marka model laptop kullanmaktayım. Laptopun bi anda wifi ve bluetooth özellikleri gitti. hiçbir şekilde wifi ve bluetooth u kullanamıyorum. İnternette araştırmadığım, izlemediğim video kalmadı. Forumda da bazı konular açılmış hepsini okudum ve tek tek denedim, çare bulamadım. Format atıp tekrar denedim, tüm driverları silip tekardan kurdum, intel supporter yükledim ve o şekilde de kurulum yaptım fakat hiçbir çözüme ulaşamadım. Bios a girip sistemi default ayarlara çektiğimde wifi ve bluetooth çalışıyor, restart attıktan sonra yine gidiyorlar. Bu çalışma işlemi olmasa wifi ve bluetooth kartı bozuldu diyeceğim de öyle bir durum da söz konusu değil biosu default yaptıktan sonra sıkıntısız çalışıyorlar. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
AM5 Sistem Anakart CPU Beslemesi Hk.
AM5 Sistem için İşlemci+Anakart+Ram Önerisi
Öncelikle merhabalar,
Halihazırda kullandığım intel sistemin anakart, işlemci ve ram üçlüsünü değiştirip AM5 sisteme geçmeye karar verdim. Aklımda 7700x işlemci alıp yanına da anakart ve ram almak var. Bu üçlü için maksimum 20k lira bütçem var. Anakart ve ram konusunda ne alsam karar veremedim. Sizden ricam 20k liraya kadar işlemci, anakart ve ram önerebilir misiniz? Anakart konusunda pek bir bilgim yok. Ram konusunda ise Corsair'in 6000mhz cl30 32GB ramini düşünüyorum. Varsa tavsiyeleriniz onları da değerlendirebilirim. Örneğin 32GB ram yerine 16GB alıp anakartı daha iyi alabilirsin veya 7700x yerine 7800x3d alıp diğer parçaları biraz daha düşük tutabilirsin gibi. Bu arada sistemi aralık ayında olacak Black Friday indirimlerinde almayı düşünüyorum.
Sistem ile genel olarak CS2, Pubg ve bazı single player oyunlar oynamayı düşünüyorum. Bunun yanı sıra nadir de olsa Rhino, MaxSurf, Ansys ve Autocad gibi programlarla da işlerim olabiliyor. İşlemci, anakart ve ram üçlüsünü bu oyunlar ve programlar için 3 4 sene rahat rahat kullanmayı düşünüyorum. Daha düşük işlemciler de belki işimi görecektir fakat almışken bir kere alıp 3 4 sene daha da bir şey yapmak istemediğimden en düşük 7700x işlemciyi düşünüyorum.
Eski sistemi:
-i7 8700k işlemci
-Asus Rog Strix Z370-E Gaming anakart
-Crucial Ballistix 16(2x8)GB 3000Mhz ram
+Asus Rog Strix Rtx2070 Super
+Corsair RM750x güç kaynağı
+Corsair H110i 280mm sıvı soğutma
+Cooler Master Mastercase Pro 5 kasa
+500GB 970 Evo M2 SSD
Yeni alacağım üçlü seti bu sisteme takarak kullanmayı düşünüyorum.
Birde son olarak Corsair H110i sıvı soğutma AM5 için biraz eski kalıyor. O yüzden AM5 desteği bulunmuyor, AM4 desteği bulunuyor. Bazı sitelerde AM4 ile AM5 in soket ölçüleri aynı olduğu için AM5 sistemde de kullanılabilir diye yazmışlar. Bu doğru mudur? AM5 sistemde bu sıvı soğutmayı kullanabilir miyim yoksa aparat mı almam gerekir?
Yorum ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Laptopu 144HZ Monitöre Bağlamak Hk.
Öncelikle herkese sağlıklı günler.
Benim şöyle bi sorunum var. Monster Abra A5 V13.4 laptopa sahibim ve bu laptopta hdmi ve type-c girişleri bulunmakta. Normalde hdmi 2.0 ve 2.1 kablo ile 144hz alınabildiğini okudum. Fakat benim monitörüm(Asus VG248QE) hdmi girişinden 144hz yi desteklemiyor sadece displayport girişinden 144hz destekliyor. Monster yetkili servisini aradığımda bu model laptopta type-c girişinden sadece veri aktarımı sağlandığı, görüntü aktarımı olmadığını söylediler. Görüntü aktarımını sadece hdmi girişi üzerinden yapabileceğimi söylediler. Sorum şu hdmi to displayport kablo ile veya hdmi to displayport dönüştürücü ile 144hz değerini alabilir miyim? Alabiliyorsam siz hangisini önerirsiniz? Kablo mu dönüştürücü mü? Bu konuyu da yetkili servise sordum fakat bu konu hakkında net bir şey söyleyemiyoruz dediler.
Başlıkta da belirttiğim gibi beni 2 3 sene rahat bir şekilde idare edecek bir laptopa ihtiyacım var. Program olarak Rhino, Maxsurf, Autocad vb. programlarla zaman zaman projeler yapıyorum. Bunların dışında Cs:go, Pubg, Valorant gibi online oyunlar(online oyunları monitöre bağlayarak oynayacağım) ve bazen de single player(Red Dead Redemption 2, Assasins Creed serisi gibi) oyunlar oynuyorum. Bu işlerimi görebileceğim bir laptop arıyorum. Aklımda bazı bileşenler var onları yazayım. Sizin de fikriniz doğrultusunda bir laptop alacağım.
Ryzen 5 5600h, Ryzen 7 4800h, Ryzen 7 5800h, i7 9750h, i7 10750h-10870h, i7 11800h
Gtx 1660ti, Rtx 3050ti, Rtx 2060
144hz ekran
İşlemci olarak yukarıda yazdığım işlemcilerden bir tanesini düşünüyorum fakat i7 9750h konusunda bi tık eski olması açısından biraz düşüncelerim var. Ekran kartı olarak da aşağı yukarı performansları aynı olan bu 3 karttan birini düşünüyorum. Ekran konusunda oyun da oynayacağım için 144hz olmasını tercih ediyorum. Elimde m2 ssd olduğu için laptopta olacak ssd çokta önemli değil. Ram konusunda çoğu laptop arttırılabilir olduğu için 8 veya 16 diye belirtmedim ama olursa tabii ki de 16GB olması daha iyi olur.
2.el garantili bir laptop almayı düşünüyorum. Bütçem 8-9 bin lira civarında olacak ama 9 bin lira vermek beni bi hayli zorlayacak.
Kafama takılan sorulardan bir tanesi şu : Rtx 2060'lı laptoplar bir tık daha pahalı(testlere göre 3 kart arasında en iyi performansı veren kart 2060 olduğu için) diğer ekran kartlı modellere göre. Yani atıyorum 1660ti'lı bir laptop 8 bin lira civarına bulunurken 2060'lı bir laptop minimum 9 bin liradan başlıyor(sadece ekran kartı farklı olan diğer bileşenleri aynı olanlar). Sizce 2 3 sene kullanacağım düşünülürse bu aradaki bin lira farka değer mi?
Farklı bir soru olarak da soğutma ve soğutmaya bağlı olarak düşen performans hakkında olacak. Bazı laptopların soğutmaları ödüllü vs oluyormuş(Asus tuf, Asus rog serisi gibi). Bu laptoplarda sıcaklığa bağlı olan performans düşüşleri minimum seviye de oluyormuş. Bazı laptopların da soğutma sistemleri pek iyi değilmiş(Casper Excalibur, Monster gibi). Soruma gelecek olursak, soğutması iyi olan laptopların bileşenleri diğerlerine göre bir tık düşük ama aynı fiyatsa ne yapmamı önerirsiniz. Örnek vermek gerekirse; Soğutması iyi olan bir laptop: İ7 10750h + 1660ti + 16GB ram 9 bin lira ve soğutması kötü olan : İ7 10870h + 2060 + 16GB ram(diğer bütün bileşenler aynı) 9 bin lira. Bu iki laptoptan performans düşüşlerini de göz önüne alırsak hangisini tercih etmeliyim. Bu arada laptopu 4 fanlı laptop soğutucu ile kullanacağım.
Daha düşük bir sistem de ihtiyaçlarımı karşılayabilir fakat 2 3 sene sonunda satmayı düşündüğümde de ölü fiyatına gitmesini istemiyorum açıkçası.
[SATILMIŞTIR] Navaja Knife | Rust Coat (BS) Fiyat 400 Lira
Başlıkta da belirttiğim gibi Navaja Knife | Rust Coat (BS) bıçağım satılıktır. İtemin float değeri : 0.65922
Alışverişi önce havale daha sonra item teslimi şeklinde yapacağım. Güven konusu için referanslarıma bakabilirsiniz.
Not : Lütfen yorum yapmayınız, sorularınızı veya görüşlerinizi özel mesaj yoluyla iletebilirsiniz.
Meslek: Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 645
İkinci El Bölümü Mesajları: 233
Konularının görüntülenme sayısı: 42.374 (Bu ay: 909)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 51 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El