Merhaba, 3D yazıcılara merak saldım ve Creality'nin K1C modelini aldım. Baskı almak için Ultimaker Cura programını indirdim fakat Cura programında K1C modeli yoktu. Creality'nin kendi sitesinden K1C profilinin nasıl yapıldığına baktım ve Ender 3(K1C ile neredeyse her şeyi birebirmiş) profili üzerinden K1C profilimi oluşturdum. Sitede anlattığı şekilde G-Code'u da yaptım. Sıkıntım şu, yazıcının içerisinde olan 4 adet baskı örneği var, bu baskıları sorunsuz/pürüzsüz bir şekilde çok kısa sürelerde basabiliyorum. Ne zaman Cura'dan bir şey basmak istesem ya baskıyı tam basmıyor ya da yüzeyi çok bozuk/pürüzlü baskılar alıyorum. Cura'nın yanında Creality Print programıyla da baskı almayı denedim fakat sonuç aynı, yüzeyi bozuk/pürüzlü baskılar. Yaptığım ayarları kısa sürede deneyebilmek için mekanik klavye tuşu basmıştım, görselini buraya ekliyorum. Basmaya çalıştığım mekanik klavye tuşu normalde pürüzsüz olması gerekirken görseldeki gibi garip bir şekilde basıldı(4 5 kere denedim en iyi sonuç verdiği hali bu). Baskısını denediğim başka bir üründe ise teknenin borda kısmındaki basım hatalarını görebilirsiniz. Bu baskıda kaptan köşkünün üst kısmını hiç basmadı ve yazıcı tıkandı(4. basımı yaparken tıkandı). Yazıcının yanında gelen Hyper PLA ile basım yapıyorum. Baskılarımı pürüzsüz hale getirebileceğim ayarlar, yapmam gerekenler neler? Nelere dikkat etmem gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz? Türkçe, İngilizce kaynaklar varsa, atabilirseniz oralardan da bakıp araştırabilirim. Hala araştırıyorum ama K1C yazıcı ile ilgili işe yarayan çok bi kaynak bulamadım açıkçası. |
Bildirim