Merhabalar, Cupra Leon VZ Line aracımı teslim aldım. Formentor standart paket arasında çok gidip geldikten sonra sonunda VZ Line Leon'da karar kıldım. Şu anda araçla 1000 km yol yaptım ve ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum;
İçeriye Ses Alması: Bozuk yollarda ve düşük hızlarda lastik sesi içeride biraz duyuluyor. Ancak, müziğin sesini açınca bu durumu pek fark etmiyorum. Araç biraz sert bir yapıya sahip, Daha önceki aracım 2022 Polo 1.0 olduğu için, Leon’a geçince "vay be, sertmiş bu!" dedim. Ama bu, dert edilecek bir durum değil. Sonuçta ince yanak lastikler bunda etkili.
Malzeme Kalitesi: Direksiyon hissiyatı ve kullanılan malzemeler oldukça premium bir his veriyor. Süspansiyon: Amortisörler sert, evet, ama bu durum yol tutuş ve viraj kabiliyeti açısından pozitif bir etki sağlıyor. Bu sertlik spor görünümlü araçların doğasında var ve ben bu hissi sevdim.
Yol Tutuş: Daha ilk kilometreden yol tutuşu kendini hissettiriyor. Viraj kabiliyeti oldukça etkileyici. (Arka Bağımsız Süspansiyonların etkisi büyük)
Koltuk Konforu: Bucket tip koltuklar başlangıçta beni biraz tedirgin etmişti, ancak beklediğimden çok daha konforlu çıktı.
Kokpit ve İç Tasarım: Koltuğa oturduğunuz anda kokpitin ferahlığı ve tasarımı size kendinizi iyi hissettiriyor. Aracın içi basık bir his vermiyor.
Ses Sistemi: Sennheiser ses sistemi gerçekten inanılmaz. Kalitesi ve kristal netliğindeki sesi beni etkiledi.
Genel Yorumum: Spor görünümlü bir araç seviyorsanız ve tasarım sizin için önemliyse, hiç düşünmeden tercih edebilirsiniz. Leon VZ Line, teknolojisi ve özellikleriyle sizi kendine aşık ediyor. İlk kullanımda sert gibi gelsede bu sertliğin virajlarda gülümsettiği anlar oluyor :)
Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz günlerde çok güzel bir fuarı geride bıraktık biliyorsunuz :) ve fuardan kalanlar..şimdiden iyi seyirler.. Vİdeo ve fotoğrafların tamamı tarafımca çekilip işlenmiştir
Arkadaşlar Merhaba..Honda ile yaklaşık 1 senedirki süre gelen bir birliktelik söz konusu :) bu başlık altında ise gezi yazılarını yani gezi raporlarını motosiklete bir değişiklik yaptığım zaman veya bir problem bir işcilik yaptığım zaman gerek videolu gerek fotoğraflı koyacağım :) hadi bakalım şimdilik bi kaç fotoğraf ve video ile başlıyayım :)
Arkadaşlar Merhaba. Dilim döndüğünce sizlere Gopro ailesinin en son üyesi olan Gopro HB3+ ürününü tanıtacağım. Öncelikle ben bu aksiyon kamerasını çoğunlukla motorsikletim ile kullanıyorum. Fotoğraf çekimlerimde backstage yapmak için,Time laps yapmak için ve Canonturk gezilerinde kullanıyorum Aslında hemen hemen her yerde kullana bileceğimiz bir kamera..Hep kamera diyorum ama fotoğraf yönündende çok başarılı kendileri. Peki Neden Gopro ? diye bilirsiniz. Benim gopro almamdaki en öncelikli sebep gopronun inanılmaz derecede aksesuar ve aparat dünyası mevcut.Aklınıza gelebilecek hemen hemen her aksesuar var.bilek bağlama,kafanıza bağlama,gögüsünüze bağlamak için,monopod,gitarınıza,arabanıza,cam yüzeylere,kaskınıza,sörfünüze vs vs yani aklınıza gele bilecek her ortam her koşul için gopronun bir bağlantı aparatı mevcut..neyse gopronun bu özelliklerini zaten hemen hemen çoğumuz biliyordur.Birde daha öncedende gopro kullanmamın etkisi yok değil Gopro yani tamamiyle zor koşuldarda sizin o anınızı en kaliteli şekilde kaydetmek için var
Gopro Hero Black 3+ kutu içeriği; HERO3 + Black Edition Kamera. 131'/ 40m su geçirmez kamera kutusu. Yüksek kapasiteli Li-ion Pil. WiFi uzaktan kumanda 1 adet hızlı bağlama - çıkarma tokası. 1 adet eğimli yüzey bağlantı parçası. 1 adet Düz yüzey bağlantı parçası. 1 adet 3 yönlü pivot kol. USB data aktarım ve şarj kablosu
Düz Yüzeyler ve Kavisli yüzeyler için bağlantı parçaları
Wifi Uzaktan Kumanda
HERO3+ Black Edition oranında daha küçükmüş( bir önceki modele göre), daha hafif ve bütün gopro eski ve yeni aksesuarlar ile uyumluymuş.
İnternetten Bulduğum Bir Görsel..
Sağ tarafında uyarı sesleri için bulunan minik hoparlör ve Wifi açma/kapama düğmesi [/b0]
Sol tarafında ise kapak ile saklanmış bir bölüm var HDMI çıkışı USB veri aktarım,şarj girişi ve harici mikrofon girişi Micro SD girişi
Tepe kısmında ise kayıdı başlatma ve durdurma düğmesi bulunuyor.
Ön tarafında mode tuşuna basarak cihazı açıyoruz mode tuşuna her tıkladığımızda modlar arasında dolaşıyoruz.Fotoğraf,video,time laps,seri çekim modu, ayarlar.. Ve GoPro dan yeni bir özellik olan SuperView, çektiğiniz videoları daha geniş açılarda izlemenize olanak sağladığı merceği.
Traditional View: Norma Görüntü (170 Derece) SuperView: daha fazla açı.. tam olarak kaç bende bilmiyorum ama epey geniş
Arka kısımda ise battery pack veya lcd ekran takmak için giriş bulunuyor.Ve pilin çıkartıp takılması için kapak..Gopro'nun tamamı neredeyse bir pilden ibaret aslında
Tabiki kameramızı bu şekilde kullanmıyoruz aksiyon çekimlerinde Kutusuna koyuyoruz hemen.. Önceki modellerine göre düğmelere basmak aşırı rahat ve kolay olmuş ve boyutu gözle görülür şekilde küçülmüş..
Wifi kumandası ile eşleştirdiğimiz zaman kamera üzerindeki minik ekran olduğu gibi kumandamızda oluyor.(50 tane goproyu aynı anda kontrol ede biliyor ve 10 metreye kadar su geçirmiyor..tabi su altında wifi iletişimi ne derecede olur tartışılır)
FPS DEĞERLERİ;
4K(16:9) 15,12fps (kare/saniye
4K(17:9) 12 FPS, Ultra wide FOV Protune Modu
2.7K(16:9) 30,25 FPS Ultra Wide,Medium FOV Protune Modu
2.7k(17:9) 24 FPS Ultra Wide,Medium Fov Protune Modu
1440p(4:3) 48,30,25,24 FPS Ultra Wide FOV Protune Modu
1080p(16:9) 60,50,48,30,25,24 FPS Ultra Wide,Medium Narrow FOV Protune Modu
1080p SuperView(16:9) 48,30,25,24 FPS Ultra Wide FOV Protune Modu
720p(16:9) 120,100,60,50 FPS Ultra Wide 60 ve 50fps Narrow FOV Protune Modu
720p SuperView (16:9) 100,60,50,48 Ultra Wide FOV Protune Modu (48fps'ye uygun değildir)
WVGA (16:9) 240FPS Ultra Wide FOV
Android markette veya Appstore den Gopro uygulamasını indirip kameranın bütün özelliklerini tamamiyle kontrol ede biliyorsunuz..Ben kumandayı hemen hemen hiç kullanmadım..aslında ihtiyaç duymadım genellikle telefondan açısını ayarlayıp kaydı başlatıyorum hep..akıllı telefonunuz varsa kumandaya pek ihtiyaç duymaya bilirsiniz.
Ben 3 ay civarıdırki kullanıyorum gayette memnunum keşke şöyle olsaydı diye bileceğim tek konu pil konusu biraz daha uzun ola bilirdi..max 1saat 40 dakikalık çekim yapa bildim (wifi kapalı 720p 60fps ile ) wifi açmaya korkuyorum bazen pili içicek diye..50tl ye yan sanayi pil aldım o sorunu biraz halletim gibi..onun dışında gayet canavar bir alet aksiyon sporlarıyla uğraşıyorsanız edinin bir tane muhakkak..umarım anlata bilmişimdir kafanıza takılan atladığım bir nokta varsa belirtin muhakkak
motorsikletim için bisiklet gidon aparatı kullanıyorum..benim motorsikletin gidonu bisiklet gidonu gibi olduğu için tam uyumlu oldu..220 kmh hıza kadar test ettim ben her hangibi bir sıkıntı yaratmadı ..yuvarlak olan her sopaya uyarlıya bilirsiniz..golf sopası,düz bir sopadan monopod bile yapa bilirsiniz
vantuz yani gopro suction cup mount olan aparat var bunu daha çok cam yüzeylere ve arabaya sabitlemede kulanıyorum bunuda kendi sitesinde 200kmh hız ve üzerine kadar dayanıklı olduğu yazıyordu..
öndeki goproda bisiklet aparatıyla sabitlemiştim vantuzda zaten belli ediyor kendini
birde gopro chest mount olan göğüs aparatı var bunu yan sanayi aldım 50tl ye...orjinali 120 130tl civarındaydı..en az orjinali kadar kaliteli zaten göğsümde olucağından çok rüzgar alıp sallanıp düşme olasılığı olmıyacağı için bunu orjinal alma gereği duymadım..bu aparatı açısı çok güzel bende daha yeni edimdim hatta örnek videoda bir kaç sahnesi bunla çekmiştim kamera açısı sıkıntı olmuştu(ters koymuştum kamerayı ben düz koymam gerekiyormuş motorda hızlanırken deponun üzerine yattığımı unutmuşum ) bu hafta daha güzel bir açı ayarlayıp değişik şeyler deniğicem..ayrıca bisiklet ilede çok güzel bir açı veriyor
son olarakda içinden çıkan eğimli yapışkan ile kaskımda kullanıyorum buranın açısı her ne kadar güzel olsada..motorsiklette problem yaratıyor nedeni ise rüzgar tuttuğundan aşırı derece kaskın ağırlaşmasına ve burnuma yapışmasına sebeb oluyor bunu pek kullanmasamda yinede açısı çok güzel
merhaba arkadaşlar daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz buluşmadan sonra tekrar buluşmaya karar verdik 17 şubatta yaptığımız toplantımız çok eğlenceli ve öğreticiydi..merak edilenler soruldu bilenler anlattı öğremek isteyenler dinledi ve denedi..merak edilen ekipmanlar denendi yemekler yenildi karınlar doyuruldu 1 arkadaşımız hariç :D o kendini biliyor...ve bu güzel günü tekrar etmeye karar verdik ve tekrar yeniden 7NİSAN PAZAR GÜNÜ KADIKÖY'deki BEŞİKTAŞ iskelesinde buluşuyoruz...
YER:Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi Zaman:7 NİSAN PAZAR 11:00
Planda her hangibi bir değişiklik yoktur arkadaşlar 12:00'DE EMİNÖNÜ(YENİ CAMİ) önündeki merdivenlerde toplanıyoruz hava soğuk olacağa benziyor sıkı giyinmeği unutmayın bu arada en son gelen çayı ısmarlar :D bir hatırlatma pilleri doldurup,hafıza kartlarını boşaltmayı unutmayın arkadaşlar :)lar
17 ŞUBAT PAZAR GÜNÜ EMİNÖNÜ CAMİ(YENİ CAMİ) ÖNÜNDE BULUŞUYORUZ SAAT: 12:00
en geç 12:15'e kadar gelicek olan arkadaşlar beklenir.
arkadaşlar yapmadığım şey kalmadı onlarca virüs programıyla tarattım 64 bit ultimate,32bit ultimate,32bit prof,64bir prof kurdum yine aynı hatalar yine aynı hatalar.. SAMSUNG R580
Aktiflik: Şu anda DH'de değil Son Giriş: 2 gün önce Son Mesaj Zamanı: 2 hafta Mesaj Sayısı: 777 Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 796 İkinci El Bölümü Mesajları: 11 Konularının görüntülenme sayısı: 6.450 (Bu ay: 203) Toplam aldığı artı oy sayısı: 35 (Bu hafta: 0) En çok mesaj yazdığı forum bölümü:Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar