COMNET TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARARI-ÜCRET İADESİ
Merhaba;
İşyerim için 2024 Yılı Ocak ayında 1 yıllık kredi kartı ile 2.107 TL peşin ödeme yaparak COMNET'ten 35 Mbps'ye kadar kotasız internet paketi satın aldım. Alırken sorun yaşayabileceğim aklıma gelsede nihayetinde turktelekom altyapısını kullanıyor ne olabilir ki diye düşündüm!
Kullanım sürem boyunca sürekli kopmalar, kesintiler gibi standart herkesin şikayetçi olduğu sorunlar yaşadım. Açtığım kayıtların hepsine standart bina içi tesisat kaynaklı olabileceği cevabı geldi. Bende bina içi ankastreye kadar olan kabloyu cat6 ile yeniledim fakat sorunlarım yine düzelmedi.
Farklı modemler ilede aynı sorunları yaşayınca comnete durumu ilettim fakat muhatap bulmak ne mümkün.
Muhatap bulabilmeniz için destek paketi aldırmaya çalışan bir sistem mevcuttu tabikide satın almadım.
Pes ederek Turksat Kablonet'e geçtim(Kendi altyapısı)
Comnet'te de peşin ödeme yaptığım için doğal olarak para iadesi alamıyordum.
Bende bunun üzerine internet üzerinden Tüketici Hakem Heyetine başvurdum.
Daha önce açtığım arıza kayıtlarının ekran görüntülerini, destek paketi satın alınmasına dair ekran görüntüsünü ve yaşadığım sorunlara dair kısa bir yazı ile 11.09.2024 tarihinde para iadesi talebi ile başvurumu yaptım.
Bu süreçte vdsl modemi de kapattım kullanım olmadı.
05.11.2024 tarihinde Tüketici Hakem Heyeti başvurumu kısmen kabul ederek, başvuru tarihinden itibaren kalan sürenin para iadesine karar verdi.
Kararın kesinleşmesi için yasal süreyi beklerken Comnet tarafından kredi kartıma ücret iadesi gerçekleşti.
Kararın ve sürecin sorun yaşayan diğer arkadaşlara örnek teşkil etmesi açısından paylaşıyorum. Diğer başlıkta yazdıklarım silinmiş.
11.12.2024 Dipnot: Özelden çok fazla soran oldu.
Aboneliğimde modem kendime aitti Comnet'ten modem almadım.
THH'ye başvurduğumda Comnet aboneliğim devam ediyordu. Yeni geçtiğim ISS farklı bir altyapıda olduğu için(Kablonet) mevcut Comnet aboneliğimi taşıma v.b. birşey yapmadım. Aboneliğim süreç boyunca hep açık kaldı fakat ben kullanmadım. THH sonrası taşıma/kapatma gibi bir durum süreci etkilermi fikrim yok açıkcası. Nacizane tavsiyem hizmetten memnun olmayan ve bunu Comnete bildiren arkadaşlar ekran görüntüleri ile Edevlet üzerinden THH'ye başvurularını bir şekilde yapsın . Ne kadar ödenecek v.s. kısmına takılmayın gün kaybı yaşamamak adına başvurunuz olsun. Sonrasında kafanıza takılan konuları tüm evrakları yanınıza alarak bağlı bulunduğunuz/başvuru yaptığınız THH'ye bizzat giderek oradaki memurlardan fikir alabilir ilave evrak teslimi yapabilirsiniz mutlaka yardımcı olacaklardır. Örnek kararıda yanınızda götürmeyi unutmayın. Karar numarasından inceleyeceklerdir emsal teşkil zorunluluğu olmamakla beraber benzer karar çıkacağını düşünüyorum.
Karar sonrası iade süreci ile ilgilide sorular çok oldu.
Karar bana tebliğ edildikten sonra daha önceki tecrübelerime istinaden hemen COMNET'e para iadesi talebinde bulunmadım. Zaten bize gelen tebliğ gibi taraf olduğu içinde COMNET'e de bir tebliğ doğal olarak ulaşıyor. Burda iki husus var.
Birincisi Comnetin bu karara tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde itiraz hakkı bulunması. Bu durumda süreç uzuyor ama hak kaybı genelde olmuyor. Bazı firmalar bu hakkını kullanarak süreci uzatıyor. Bununda detayları var o konulara girmeyeceğim.
Bazen firmaların bu gibi departmanları gelen tebliğleri bir kenara atıp itiraz edeceksede yasal süreyi geçirdiği için itiraz edemiyor ve mecburen ödemesi gerekiyor. Bu durumda tebliğ size geldikten sonra aceleci davranıp firmaya bildirimde bulunmanıza gerek yok. 15 günlük itiraz süresi dolduktan sonra halen ödeme almadıysanız firmaya ödeme yapması için başvurun buna rağmen ödeme alamazsanız verin avukata icra yoluyla alın. Bu kısmı bir avukat ile halledebilirsiniz.
İkincisi ve benim yaşadığım süreç karar tebliğinden sonra COMNET kredi kartıma iade için belirlenen tutarı göndermesi.
Acil Yardım DRIVER HP NX9030
|
"Offline Files And Folders"ı Nasıl Yaparım Bir türlü olmadi
|
Meslek: Sistem Mühendisi
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 297
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 8.486 (Bu ay: 5.930)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 115 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar