Merhaba; İşyerim için 2024 Yılı Ocak ayında 1 yıllık kredi kartı ile 2.107 TL peşin ödeme yaparak COMNET'ten 35 Mbps'ye kadar kotasız internet paketi satın aldım. Alırken sorun yaşayabileceğim aklıma gelsede nihayetinde turktelekom altyapısını kullanıyor ne olabilir ki diye düşündüm! Kullanım sürem boyunca sürekli kopmalar, kesintiler gibi standart herkesin şikayetçi olduğu sorunlar yaşadım. Açtığım kayıtların hepsine standart bina içi tesisat kaynaklı olabileceği cevabı geldi. Bende bina içi ankastreye kadar olan kabloyu cat6 ile yeniledim fakat sorunlarım yine düzelmedi. Farklı modemler ilede aynı sorunları yaşayınca comnete durumu ilettim fakat muhatap bulmak ne mümkün. Muhatap bulabilmeniz için destek paketi aldırmaya çalışan bir sistem mevcuttu tabikide satın almadım. Pes ederek Turksat Kablonet'e geçtim(Kendi altyapısı) Comnet'te de peşin ödeme yaptığım için doğal olarak para iadesi alamıyordum. Bende bunun üzerine internet üzerinden Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Daha önce açtığım arıza kayıtlarının ekran görüntülerini, destek paketi satın alınmasına dair ekran görüntüsünü ve yaşadığım sorunlara dair kısa bir yazı ile 11.09.2024 tarihinde para iadesi talebi ile başvurumu yaptım. Bu süreçte vdsl modemi de kapattım kullanım olmadı. 05.11.2024 tarihinde Tüketici Hakem Heyeti başvurumu kısmen kabul ederek, başvuru tarihinden itibaren kalan sürenin para iadesine karar verdi. Kararın kesinleşmesi için yasal süreyi beklerken Comnet tarafından kredi kartıma ücret iadesi gerçekleşti. Kararın ve sürecin sorun yaşayan diğer arkadaşlara örnek teşkil etmesi açısından paylaşıyorum. Diğer başlıkta yazdıklarım silinmiş. 11.12.2024 Dipnot: Özelden çok fazla soran oldu. Aboneliğimde modem kendime aitti Comnet'ten modem almadım. THH'ye başvurduğumda Comnet aboneliğim devam ediyordu. Yeni geçtiğim ISS farklı bir altyapıda olduğu için(Kablonet) mevcut Comnet aboneliğimi taşıma v.b. birşey yapmadım. Aboneliğim süreç boyunca hep açık kaldı fakat ben kullanmadım. THH sonrası taşıma/kapatma gibi bir durum süreci etkilermi fikrim yok açıkcası. Nacizane tavsiyem hizmetten memnun olmayan ve bunu Comnete bildiren arkadaşlar ekran görüntüleri ile Edevlet üzerinden THH'ye başvurularını bir şekilde yapsın . Ne kadar ödenecek v.s. kısmına takılmayın gün kaybı yaşamamak adına başvurunuz olsun. Sonrasında kafanıza takılan konuları tüm evrakları yanınıza alarak bağlı bulunduğunuz/başvuru yaptığınız THH'ye bizzat giderek oradaki memurlardan fikir alabilir ilave evrak teslimi yapabilirsiniz mutlaka yardımcı olacaklardır. Örnek kararıda yanınızda götürmeyi unutmayın. Karar numarasından inceleyeceklerdir emsal teşkil zorunluluğu olmamakla beraber benzer karar çıkacağını düşünüyorum. Karar sonrası iade süreci ile ilgilide sorular çok oldu. Karar bana tebliğ edildikten sonra daha önceki tecrübelerime istinaden hemen COMNET'e para iadesi talebinde bulunmadım. Zaten bize gelen tebliğ gibi taraf olduğu içinde COMNET'e de bir tebliğ doğal olarak ulaşıyor. Burda iki husus var. Birincisi Comnetin bu karara tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde itiraz hakkı bulunması. Bu durumda süreç uzuyor ama hak kaybı genelde olmuyor. Bazı firmalar bu hakkını kullanarak süreci uzatıyor. Bununda detayları var o konulara girmeyeceğim. Bazen firmaların bu gibi departmanları gelen tebliğleri bir kenara atıp itiraz edeceksede yasal süreyi geçirdiği için itiraz edemiyor ve mecburen ödemesi gerekiyor. Bu durumda tebliğ size geldikten sonra aceleci davranıp firmaya bildirimde bulunmanıza gerek yok. 15 günlük itiraz süresi dolduktan sonra halen ödeme almadıysanız firmaya ödeme yapması için başvurun buna rağmen ödeme alamazsanız verin avukata icra yoluyla alın. Bu kısmı bir avukat ile halledebilirsiniz. İkincisi ve benim yaşadığım süreç karar tebliğinden sonra COMNET kredi kartıma iade için belirlenen tutarı göndermesi. ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auysal -- 11 Aralık 2024; 11:11:46 > |
COMNET TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARARI-ÜCRET İADESİ
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
tebrikler sizin gibi binler olsa bu naneyi yapamazdı bunlar. kaç kişinin parasının üzerine yattılar bilinmez ama bunlar hep sorun sıkıntı olarak geri firmaya dönecektir, dönüyor.
yok sözleşmede iade edilmez yazıyor vs. bunlar tüketici haklarına aykırı geçerliliği olmayan maddeler. inceleme ve gerekçe kısmında açıkça yazılmış. savunma için cevap bile verememişler veremezde zaten.
nasıl kullanacağınızın belli olmadığı bir hizmet için önceden toplu ödeme yapmayın.
yakın zamanda yıllık ödeme yaptıysanız bankaya harcama itirazı, yoksa thh'ye başvurun örnekteki gibi paranızı alırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 9 Aralık 2024; 15:46:8 > -
Elinize aklınıza sağlık
Comnet konusunda alamazsın edemezsin diye ahkam kesenlere tokat gibi cevap olmuş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende heyete verdim, içerde 435 günüm vardı.
-
30 civarı günüm kaldı. Özellikle uzaktan çalıştığım günlerde kopmalar çok oluyor şikayet ettiğimde çocuk avutur cevaplar veriliyordu. Son günlerde yaşadıklarım sonrasında bu beladan vazgeçeceğim sanırım. Ülkede parayı bulan mala bağlıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lextor30 civarı günüm kaldı. Özellikle uzaktan çalıştığım günlerde kopmalar çok oluyor şikayet ettiğimde çocuk avutur cevaplar veriliyordu. Son günlerde yaşadıklarım sonrasında bu beladan vazgeçeceğim sanırım. Ülkede parayı bulan mala bağlıyor.
Yerinizde olsam e-devlet üzerinden başvurumu yapardım. 30 gün değil 1 gün bile kalsa
Şikayet oluşturdum sizin de elinize sağlık.
-
Firma kullaniciya zerre onem vermedigi icin bu islerle ugrasiyorum. Yoksa kalkip duzgunce sureci yonetseydi beklerdim. Verin, hakkinizi arayin. Kimse ugrasmadikca bu mafyavari tavirlara devam eder bunlar. Tuketici tehdit etmeler falan, sen kimsin ya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIDP -- 9 Aralık 2024; 17:42:48 > -
280 günüm var bende 2 gün önce thh basvurdum twiterda kı sıkayetlerı bıle ekledım bakalım nolcak sonuc
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende e devlet üzerinden tüketici hakem heyetine başvurdum. Bakalım para iadesi bekleyeceğiz.
-
Bende e devlet üzerinden BTK ve THH başvurumu yaptım. Ne kadar sürede geri dönüş oluyor ortalama ? İçeride 242 günüm kaldı...
-
bekleyin belki comnet satılır yada devir olur
Hocam çok güzel bir yazı olmuş diğer sıkıntı yaşayan tüm abonelere referans olur , bu gibi süper manyak firmalar aklını başına alır umarım.
Daha öncede bir manyak vardı da en sonunda batti gitti
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eyvallah Hocam,
Firmaya en güzel cevap hukuki yollar ile hakkımızı almakla olur kanaatindeyim. Başka türlü muhatabımız zaten yok.
Benimde 377 günüm var içerde, thh ye basvurmak istiyorum fakat iss degistirip mi basvurmaliyim yoksa halihazirda comnet aboneligim devam ederken mi sureci ilerletmeliyim ?
Arkadaşlar müşteri olduktan bir süre sonra uygulama üzerinden süre uzatarak devam etmiştim internet hizmetine Comnette. İçeride günüm var fakat ücret olarak neye tekabül ettiğini bilemiyorum doğal olarak, bunun hesaplamasını nasıl yapabiliriz?
Öncelikle herkese selamlar ve geçmiş olsun. THH şikayeti ile ilgili nasıl bir yol izlememiz lazım? Temmuz ayında 6 ay, ağustos ayında 6 ay olmak üzere 2 kere uzattım 2 farklı fatura var elimde. İçeride daha 234 günüm var. Son fatura üzerinde mi şikayet açmalıyım? Birde aboneliği iptal edip mi şikayet etmeliyim? Lanet olsun bulaştığım güne ya başka derdimiz yokmuş gibi...
-
Merhaba
İlk abonelik başvurunuzun faturası ile başvurun toplam tutarı fatura bedeline yazın detaylı bir şekilde şikayette açıklayın
Siz ilk girişi yazın
Sonrasında total ödemeyi girin
İçerikte durumu belirtin
Ödediğiniz toplam tutarı yazın fatura bedeline
Önce başvuru yapın sonra değiştirin
Zaten en az üç ay sürer iade alma süreciniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Elinize aklınıza sağlık
Comnet konusunda alamazsın edemezsin diye ahkam kesenlere tokat gibi cevap olmuş |
Benzer içerikler
- incehesap güvenilir mi
- epa teknoloji güvenilir mi
- türk telekom hat devir ücreti
- tarihi geçmiş yulaf yenir mi
- trendyol tüketici hakem heyeti
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X