Merhabalar. 400.000 TL - 500.000 TL arası bir otomobil bakıyorum. Genelde tek kullanacağım. Maksimum 3 kişi olur. %25 şehir içi, %75 şehir dışı kullanılacak. Araçta önem verdiğim kriterleri ağırlıklarına göre aşağıda belirttim.
Yakıt tüketimi 10/10
Az yakan bir araç olmalı. Ekonomik koşullar belli.
Yürütme maliyeti (Parçalarının kullanım ömrü, parça bulunabilirliği ve ucuzluğu, anlayan usta çokluğu vb.) 9,5/10
İkinci ağırlığı bu kritere verdim. Kafam ağrısın istemiyorum.
Güvenlik (Güvenlik testleri, şasinin orjinalliği) 6,5/10
Güvenlik açısından bakıldığında Euro NCAP, Latin NCAP vb. kuruluşlar genelde her sene güncellemeler yapıyorlar. O yüzden bu yaşlardaki araçlar için 10/10 hedeflenmesi imkansız olurdu. 10/10 araç hedefleniyorsa güncel yıldaki yüzdeliği en fazla olan araçlara bakılmalı. Bu yaştaki araçların 5 yıldızlıları 2024-2025 model araçlarla kıyaslanırsa bence 2024-2025 model araçların 7/10'una denk gelir. 6,5 olması yeterli.
Performans (Hızlanma, frenleme, motor-şanzıman-aktarma organları uyumluluğu vb.) 6/10
Uçmasını, kaçmasını beklemiyorum. 1.0 SCe 65 bg Clio'lar gibi de yokuşta zorlama yapmasın yeter. 150-200 Nm tork ideal gibi.
Sürüş kalitesi (Darbe emilimleri, gövde bütünlüğü, süspansiyon sertliği vb.) 5/10
Ortalama olması yeterli.
Kullanım ve Dinamikler (Direksiyon hissi, yol tutuşu, çekiş, lastik uygunluğu vb.) 5/10
Ortalama olması yeterli.
Sürüş Teknolojisi (Yokuş kalkış desteği, hız sabitleyici, hız sınırlayıcı, far sensörü, yağmur sensörü, park sensörü, geri görüş kamerası vb.) 5/10
Ne kadar çok donanımlı olursa o kadar iyi olur. Fakat çok önemli değil. Sadece yokuş kalkış desteği, hız sabitleyici, hız sınırlayıcı üçlüsünün olması da yeterli.
Bilgi-eğlence ve Bağlantı (Multimedya ekranı, direksiyondan kontrol, ses kalitesi, bluetooth, Android Auto, USB portları, 12V vb.) 6/10
Ekranlı olmasını tercih ederim. Sadece radyolu olacaksa diğer kriterlerin birinde artış oldu mu? Neden radyolu tercih edildi?
İç Konfor (Kalite, pratiklik, tasarım, koltuk konforu, bagaj hacmi, baş-diz mesafesi vb.) 6/10
Ortalama civarında olması yeterli. Genelde aracı tek kullanacağım. Uzun yolda konfor bakımından kötü olmasın yeter.
Paranın Karşılığı (Segmentine göre değerinde mi, fiyat/performans mı, yeniden satış değeri vb.) 8/10
Verdiğimiz paranın karşılığını almalıyız. Para kolay kazanılmıyor.
Bu kriterlere bakarak aşağıdaki araçları bulabildim.
2012-2014 arası model Clio HB 1.5 dCi Touch veya Icon
Biraz yüksek kilometreli (300.000 km civarı), birkaç parça boyalı ya da lokal boyalı, şasi orjinal 450.000 TL civarında bulunabiliyor. Herhalde pazarlıkla 400.000 TL civarına alınabilir.
2016-2018 arası model Fiat Egea 1.3 multijet Urban, Urban Plus
Bu da biraz yüksek kilometreli (200.000-300.000 km arası), birkaç parça boyalı ya da lokal boyalı, şasi orjinal 550.000 TL civarında bulunabiliyor. Herhalde pazarlıkla 500.000 TL civarına alınabilir.
-Otomobil piyasasında bir artış olacağını tahmin etmiyorum. Olursa da kısıtlı miktarda bir artış olabileceğini düşünüyorum.
-100.000 TL fazla para vermek aylık olarak 3.500-3.750 TL bir kayıp demek.
-2012'de Clio, Euro NCAP'ten 5 yıldız almış.
-Egea teste girmemiş. Hatchback versiyonu Tipo 2016'da Euro NCAP'te güvenlik paketsiz 3 yıldız, güvenlik paketli 4 yıldız almış.
-Tipo ile Egea'nın şasi platformu aynı. Fakat şasi malzemeleri aynı mı belli değil.
-2016 Euro NCAP güvenlik standartlarıyla 2012 Euro NCAP güvenlik standartları farklı. Euro NCAP'in listesinde About 2013 Rating, About 2012 Rating yazan kısımda değişiklikler yıl yıl belirtilmiş.
Tüm bunlar çerçevesinde değerlendirirseniz hangi aracı tercih edersiniz? Neden? Farklı araç önerisi de alabilirim. Neden bunlardan farklı araç önerisi yazdığınızı da belirtirseniz memnun olurum.
Yardım. Epson L210 sayfaları boş çıkarıyor.
Epson L210 yazıcımın çıktılarında yatay çizgi sorunu olduğu için izopropil alkol ile aşağıdaki videodaki gibi kafa açma işlemi yaptım. Yazıcıyı monte ettikten sonra yazıcı çıktıları sürekli boş çıkardı. Adjustmen Program ile "Head ink charge", "Shipping liquid charge", "Initial ink charge", "Cleaning - CL3", "Cleaning - Power CL", "Waste ink pad counter reset", "Initial setting - Product Serial No", "Head ID Input", tüm bu işlemleri yapmama rağmen sonuç değişmedi. F1 Fuse kısa devrede yaptım. Yine sonuç aynı. Sorunu nasıl çözebilirim?
Reeder S19 Max Pro Stock ROM
Reeder, nedense paylaşmıyor.
KYK KREDİ GERİ ÖDEME ERTELEME PROBLEMİ
|
Aynı Bip hesabını 2 farklı telefonda nasıl kullanabiliriz?
|
5+1 SES SİSTEMİ TAVSİYESİ
|
3500 TL Oyun bilgisayarı önerisi olan var mı?
|
3000-3500 TL SİSTEM TAVSİYESİ İSTEK
|
|
Kral elektrikli bisikletler nasıl?
|
Son Giriş: 35 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 230
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 20.782 (Bu ay: 752)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası